Prinsessalle viemme vaalenpunaisen laukun

Presidentin kansliassa ei sitten pahemmin vaivauduttu miettimään mitä Ruotsin hoviin tuliaisina vietäisiin. Voi kun se Estelle on niin sellainen sulolutuinen pikku pöpöliini, että tui tui! Tottakai pikku prinsessalle viedään kuuman suomalaissuunnittelijan hittilaukku! Minna Parikan laukkuhan on juuri niin sokerisen söpö kuin Estellekin. Jokin tässä nyt kuitenkin vähän epäilyttää. 

Siis kelataanpa vähän taaksepäin. Estelle on hädin tuskin 2 kuukautta vanha. Siis kaksi kuukautta. Tyttö ei osaa vielä edes päätään kannatella ja hänelle jo kuskataan pinkkiä designerveskaa. Missä menee nyt pieleen?

Syy miksen pidä tästä lahjaideasta yhtään on siinä, että hienon laukun kiikuttaminen pikkuprinsessalle tuntuu jotenkin todella vanhanaikaiselta. Sievässä kassissa sinänsä ei ole mitään pahaa, mutta kysympähän vaan mitä pikku prinssille olisi tuotu? Marimekon olkalaukku?

Tuskin. Potralle pojalle pitää viedä jotain miehekästä ja matemaattista älykkyyttä rakentavaa tekemistä, miten olisi vaikka puupalikkapeli tai miksei samantien Lappsetin sponsoroima leikkipuisto sinne Skeppsholmin sisäpihalle? Miksei prinsessalle? MIKSEI PRINSESSALLE?

Sikäli kuin Ruotsin politiikasta ja kuningashuoneen logiikasta mitään ymmärrän, tuo kuuluisa söpöliininyytti tulee joku kaunis päivä olemaan Ruotsin kuningatar, valtion ylin (joskin valtaoikeuksiltaan olematon) johtohahmo. Miksi prinsessalle pitää rakentaa ällösöpön käsikassaran imagoa? Sillä siitähän tässä on kyse. Pikku prinsessaa yritetään jostain syystä sovittaa johonkin universaaliin stereotypiaan pikku prinsessoista. Ei siinä paljon lapsen äidin filosofian kandidaatin paperit ja isän ura kuntosaliyrittäjänä paina, pikku prinsessasta tulee nyt saletisti sellainen suloinen Disneyprinsessa, joka kylpee pinkissä ja söpössä. Prinsessa Ruusunen tytöstä tulee (ilman sitä tyhmää noitaa siis toki).

2 kuukautta vanhalla ihmisen alulle ei ole kehittynyt vielä omaa persoonaa. Päivät kuluvat syödessä, paskoessa, röyhtäillessä ja puplatessa. Toisinaan ilmavaivat vähän vaivaavat massua ja loppupäivä menee kiukkuitkuun. Miksi hemmetissä  ihmiselle, joka ei osaa vielä edes kontata, pitää antaa lahjaksi laukku jonka värikäsittely tuskin kestää lähempää tuttavuutta suun kanssa. Toki Parikan laukut ovat laadukkaita, mutta eivät nekään varmaan syötäviksi ole tarkoitettu.

Eikö Suomessa todellakaan olisi ollut muuta tuliaisiksi sopivaa? 

Pitäkää hei siellä Pressan toimistolla vaikka nämä palikat mielessä. Kotimaista laatutyötä, hemmetti! Missäs ne Minnan laukut edes tehtiin? Espanjassa?

 

(HUOM: kirjoittaja pitää pikkuisista pinkeistä laukuista, Minna Parikasta, Ruotsin Estellestä, kotimaisista puuleluista, ulkomaisista laukuista ja miesten oikeuksista erotilanteissa. Mitään "HV-vaan-sullekin-feministi-runkku" -keskustelua en kommenttiboksiini halua. Kiitos huomiostanne.)

Share

Kommentit

Nanna H.
Oisko tulta?

Jos mä oisin Ruotsin prinsessa ja saisin valita lahjan itselleni, niin olisin kyllä paljon mieluummin ottanut nuo palikat:) Puuta on myös mukava pureskella, kun alkaa tulla hampaita.

Hear Hear!

Minäkin kummastelin, ettää eikö sen ikäiselle nyt olisi sopivampaa lahjaa löytynyt. Oishan se paljon hienompaa, jos Ruotsin prinsessa esim. leikkisi suomalaisilla leluilla, kuin että sillä on pinkki Parikka jossain lahjakasassa toimettomana.

häkkilintu

Nanna H: Nimenomaan. Olisin huolinut puulelun myös pari vuotta sitten, kun viisauden hampaat iskivät pintaan. Ai että kun ikenet kutisi! Voin vain kuvitella, miltä vauvoista tuntuu, kun alkaa pukkaa niitä hampaita.

Kiisa: Jep, maailmassa on tunnetusti muutenkin liikaa merkityksetöntä materiaa, niin miksi viedä prinsessalle toimeton laukku?

Eloddie (Ei varmistettu)

Eikö Tarja antanut viimeisellä vierailullaan muumikamaa kuninkaalisille? Vaikka muumitavaratkin on kait jossain kaukana valmistettu, on ne mun mielestä vauvalle soveliaampia lahjoja. Ehkä vähän liikaa yritystä Saulilta ja Jenniltä... öö Nokian Lumiat...Parikan laukku...

Vierailija (Ei varmistettu)

Traktori olis ollu aika siisti lahja.

Velma (Ei varmistettu)

Toi laukku on kyllä aika kiva, mutta palikat olis olleet vauvalle parempi lahja.

Eliitti ja kärsijät (Ei varmistettu)

Lahja on valittu varmaan vienninedistämismielessä. Vaikka olisi sitä vienninedistämistä voinut sisällyttää siihen muutenkin, ja ehkä paremminkin kuin jollain kokonaisuudessaan 15 kappaletta myyvällä naisten uniikki "designilla". Muutenkin ärsyttää aivan tajuttomasti, kun sanoja "design" ja "muotoilu" käytetään aina vain kaikesta naisten höpöhöpötuotteista. Oikea muotoilu on hyödyllistä, ja kekseliästä paitsi ulkonäöllisessä myös teknisessä mielessä, ja suorastaan parantaa maailmaa ja ihmisten elämää. Naiset ovat pilanneet taideteolliset alat höpöhöpö "designillaan".

Vientiä olisi voinut edistää paljon paremmin viemällä vaikka jonkun Lappsetin liukumäen tai leikkitelineen ja asentajat mukana asentamaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pinkki laukku prinsessalle on oiva piikki tasa-arvoisen kansankodin valtavirtaistamispolitiikkaan. Ruotsalaisissa lastenkirjoissa äidit ovat aina traktorikuskeja ja isät floristeja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tyhjät tynnyrit kolisevat parhaiten.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.