Talvivaara kongouttaa

Politiikkakeskustelujen suurkuluttajan vauhkoblogitekstit on täällä taas, sillä keksin juuri miten tehdään täydellinen ympäristörikos! 

Olipa kerran Talvivaaran kaivos, jossa kävi vähän ongelmalliseksi ympäristöä syleilevän kaivostoiminnan suorittaminen. Kaivos pilasi ohimennen muutaman järven sumeaksi mössöksi ja inttää nyt oikeuksia päästellä luontoon vähän lisää kakkelia. 

Talvivaaran ekojeesukseksi kruunannut asiantuntija paljastui äskettäin yhtiön huomattavaksi osakkeenhaltijaksi. Keskivertokansalaiselle saattaa toki kihota mieleen, onko tässä nyt häivähdys mädän tuoksua. Sehän ei tietenkään tee ketään jääviksi, että näyttää vihreää valoa hankkeelle, jossa itsellä on mukana muutamien miljoonien sijoitukset. 

Tänään luin, että Luonnonsuojeluliitto otti hernepussin nenäänsä Talvivaaran saamasta uraanin talteenottoluvasta. Syystä. En voi kuin ihmetellä, miten onkaan mahdollista, että porukka, joka on pilannut luontoa urakalla, saa vielä luvan kaivaa maan alta itselleen ydinsäteilevää tavaraa. Onko se sitten matkailuvaltti Kainuulle, että lähijärvet alkavat suolaisuuden lisäksi myös myös hohtaa pimeässä? Heidi Hautalan esittämä väittämä Pohjolan Kongosta ei ollut mielestäni tippaakaan liioiteltu, vaikkakaan se ei varsinaisesti tähän vuotoiluun liity. Raaka-aineita tässä toki kotimaasta viedään halvalla pois. Hemmetin noloa tässä on se, että tällaista luonnonraiskausta saa harrastaa ihan kotimaassa. Ihan mielenkiinnosta: mitenköhän ulkomaalaiset kaivosyhtiöt tässä maassa sitten toimisivat, jos kotimaisillakaan ei ole tippaakaan vastuuta tekemisistään? 

Tekstin tarkoituksena ei ollut loukata ketään Talvivaaralaista henkilökohtaisesti. Voisitte silti ottaa sen omatuntonne tarkasteluun, mikäli teillä sellainen on. 

kuva: talvivaara.com

Share

Kommentit

JH (Ei varmistettu)

Siellä minun entiset kotiseudut näyttävät turmeltuvan hyvää vauhtia... Tarvittaisiin varmaan mittava kansanliike että tälle tulis stoppi. Vapaaehtoisia perustajia? Anyone?

Vierailija (Ei varmistettu)

Radioaktiivinen säteily ei loista pimeässä, vaikka Simpsoneita katsomalla saakin sellaisen käsityksen. Tulen aina kovin surulliseksi, kun keskustelu tällaisista yhteiskunnallisesti tärkeistä, mutta erittäin monimutkaisista (talous, politiikka, ympäristö) asioista karkaa kauas faktosita ja jää pyörimään tunnelatautuneiden argumenttien ja voimakkaiden termien ympärille.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.