2.

HaLo

Otsikko kuvastakoon tänään yksinkertaisten asioiden kauneutta. Aina ei tarvitse sekoittaa 10 eri raaka-ainetta saadakseen herkkua — ja varsinkin työpäivinä tällainen keskinkertaisuus riittää mainiosti :) Harrastan keittiössä arkena nk. iisikilleri-reseptejä, joissa ei turhaan vouhkailla, mutta saadaan silti aikaan maistuvia juttuja.

Iisikilleri hedelmäjälkkäri

0,5 Cantaloupe-meloni 

0,5 tl vaniljaa

Pilko meloni paloiksi, laita vanilja sekaan ja huiskuta sekaisin kannellisessa purkissa. Avaa purkki, sniffaise ja nautiskele :) Tätä kannattaa testata myös tuoreella mangolla.

Jos kaipaat vähän extraa, kokeile laittaa sekaan jotain seuraavista:

• Luomupähkinärouhetta (oma lempparini on pekaani — eli kotoisemmin pekkapähkinät!)

• Paksua luomukookossosetta tai luomukookoskermaa

• Pastöroimatonta hunajaa

Mandelmusia

Löydettiin nämä kuvan lasiastiat (joista Iisakin bloggaili vajaa vuosi sitten) Oulun Stockalta. Ostettiin kerralla pyöreitä, neliöitä, pieniä, suuria. Ruokaa menee nykyään paljon vähemmän hukkaan, kun jääkapista näkee yhdellä silmäyksellä mitä rasioissa on ja toisekseen on hyvä mieli siitä, että näistä ei irtoa mitään muoveissa olevia kemikaaleja tai xenestrogeenejä ruokaan.

Näiden astioiden kansi on 4-muovia, eli ihan jees. Pahimpia muovilaatuja ruokakäytössä ovat 3, 6 ja 7. Kannattaa siis välttää ainakin noita muovilaatuja niin pitkälle kuin mahdollista. Muovin numero merkitään astiaan kolmion sisälle. Jos siellä pilkistää siis joku edellä mainituista kolmesta numerosta, kannattaa jättää ostamatta :)

Kommentit

Hosuli
Hömppäblogi

Haa, tuota numerovinkkiä en ookaan ennen kuullut! Kiitos siitä. Meillä on nuo samat rasiat käytössä Pyrexien ohella. Niin käteviä, ja puhdistuvatkin paljon helpommin kuin ällöttävän rasvaisiksi jäävät muoviastiat.

HaLo

Hosuli: Ollos hyvä :) Näitä lasiastioita on ihana käyttää siksikin, että pesukoneessa niistä ei ala irtoamaan mitään kemikaaleja irti, kuten muovista. Pesukoneen lämpö ei tee muoville hyvää! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.