Blåbär o' Mandelmus

HaLo

E-koodittomat helpot herkut ovat monesti kiven alla. Jos tekee mieli karkkipussia tai suklaata niin eihän siinä kukaan rupea loihtimaan mitään raakakakkua, vaikka mikä olisi. Keksin viime viikon pakkaamisvimmassa erään toisenkin helpon herkkujälkkärin ohjeen.

Jäinen mustikka tykkää Mandelmusista ja HaLo tykkää niistä molemmista yhdessä. 

Inhoan sydämeni pohjasta paahdettuja suolapähkinöitä ja kaikkea mikä liittyy niihin ja siksi Mandelmus epäilytti minua kauan. Ostaako vai eikö ostaa?

Mandelmus on siis kevyesti paahdettua luomumantelitahnaa, joka on valmistettu tasan kahdesta asiasta: Manteleista ja merisuolasta. Kevyt paahto tuo kivan pähkinäisen ja makeansuolaisen säväytyksen mantelin normaaliin makuun verrattuna. Tämä tahna ei muistuta yhtään ällösuolapähkinätahnojen makua, eli ISO peukku Mandelmusille!

Taidanpas selvittää mitä tuo purkissa mainittu kevyesti paahdettu tarkoittaa — onko kysymys alle 40 asteen paahtamisesta, jolloin ravintoarvot ovat luultavasti säilyneet vai jostain muusta "kevyestä" paahtamisesta.

Blåbär o' Mandelmus

2 dl jäisiä mustikoita

3-4 rkl Mandelmus-tahnaa

Raikkaiden mustikoiden ja kermaisen pähkinäisen mantelitahnan liitto toimii täydellisesti, mutta onneksi sitä ei voi syödä paljoa kerralla. Itse ostin oman Mandelmus-purnukkani omalta työpaikaltani, mutta epäilen että etelässä Ruohonjuuret sun muut myyvät myös. Kandee kokeilla!

Herkullista viikonloppua!

Kommentit

Mint

Haluan! Kuinkahan kauan tuollanen säilyy avattuna?

HaLo

Mint: Kyllä se on meillä säilyny yli 3 kk ennen kuin loppui :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.