Espanjalainen peruna-munakas

HaLo

Espanjalainen ystävämme Edgar tuli Suomeen loppukeväällä muutamaksi kuukaudeksi töihin. Hän piti meille muutamat espanja-iltamat, joissa pääkokkina toimi mies itse. Ruoat katettiin ihanasti pihalle, syötiin lämpöisessä auringonpaisteessa ja naurettiin ystävien kanssa yhdessä. 

Yksi Edgarin valmistamista ruokajutuista oli peruna-munakas. Vaikka aina ei tarvitse (eikä pidäkään!) ajatella kaikkea ruokaa terveysaspektilta, mainitsen silti tämän yhteydessä, että kesän varhaisperunat eivät aiheuta elimistöömme samanlaisia oireita kuin talviperunat (mm. limaisuutta ja kosteutta), koska ne ovat tuoreita. Siinä on vissi ero. Olen myös ymmärtänyt, että kesäperunan tärkkelys "hajoaisi" elimistössä paremmin kuin talviperunan, onko kellään lisätietoa aiheesta?

Joka tapauksessa, tämä ohje on ihan herkku, vaikka terveellisyys olisi pyöreät 0 :) Tämä ruoka toimii niin lämpimänä kuin kylmänäkin — lisukkeena tai pääruokana.

Peruna-munakas neljälle

2,5-3 dl keitettyjä varhaisperunoita (kuorineen tai ilman)

5 luomumunaa

0,5-1 dl tuoreen sipulinipun vihreää vartta

(1 pieni sipuli)

0,5-1 tl Himalajansuolaa

Voita tai kookosöljyä paistamiseen

Keitä perunoita noin 15-20 minuuttia ja paloittele sitten kuutioiksi. Silppua sipulit perunoiden päälle ja lisää joukkoon raa´at munat sekä suola. Kumoa koko systeemi paistinpannulle ja kypsytä miedolla lämmöllä alapuoli niin kypsäksi, että yläpuoli on suht hyytynyt. Laita lautanen paistinpannun päälle, kumoa munakas siihen ja laita lautaselta takaisin pannulle, jotta toinen puoli kypsyy myös. Toista puolta ei tarvitse pitää pannulla kuin pari minuuttia ja ruoka on valmis.

Kommentit

Ninni S.

Perunatortilla on kyllä parasta herkkua. Peruna on ylipäänsä hieno keksintö!

krisuli (Ei varmistettu)

Asiasta hattivattiin: Huomasin, että Rovaniemellä myydään nykyään myös Couleur Caramel -meikkejä. :) Parturikampaamo Kauneusateljee (Makuunin lähellä) mainostaa niitä ikkunassaan.

Sissi E (Ei varmistettu)

Mein spanian tädit paistaa munakkaat oliiviöljyssä, ja vieläpä erittäin reippaassa määrässä. Olisikohan sitä jopa sentti pannulla. Paistoaika miedolla lämmöllä on tosi pitkä, sillä pinta ei saa olla liian ruskea, jotta maku ei ole paistetun munan makuinen (kyllä, tätä pitää kuulema välttää :) Munakkaan pinnalta ei näy perunoita ja rakenne on tosi tiivistä myös sisäpuolelta. Ja lopuksi tortillaa ei käännetä, vaan kumotaan. Tällaisella erolla meillä. :)

HaLo

Ninni S.: Namnam :)

krisuli: Juu, niitä on myynnissä täällä ollu jo pidempään (Rovakadulla joku kauneushoitola). Ja Lily Loloa saa Natural Beautystä :)

Sissi E: Edgar selitti tässä taannoin, että valmistustapoja on erilaisia. Tää oli mun eka itse kokattu perunamunakas ja sen varmaan huomaa tuosta tummasta pinnasta ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.