FONTANA

HaLo

Hei te, jos siellä joukossa on muitakin maitovammaisia kuin minä, ilahdutte tästä. Täällä on ollut etsinnässä pehmeän makuinen feta, jossa ei ole lehmänmaitoa. Ja nyt sanon taikasanan: Fontana.

Tämän herkkupaketin sisältö on tehty siis lampaan-, ja vuohenmaidosta, merisuolasta, maitohappohapatteesta ja kasvisjuoksetteesta. Maku on tosi pehmeä verrattuna esimerkiksi Salakis-fetaan, joka on niinikään valmistettu lampaan-, ja vuohenmaidosta, mutta joka ei tosin ole luomua. Molemmat tuotteet on pastöroitu myös, täällä näin pohjoisessa kun ei ole mitään Kauppahalli-kulttuuria (vielä). Jostain syystä en ole innokas vuohenjuustofani (toisin kuin T), joten mua miellyttää kovasti ettei Fontanasta maistu vuohenjuusto läpi.

Ja ainiin, arvostan sitä että tää ei oo mitään lightia, vaan rasvaa on se reilut 22 g/100 g. Salakiksestakin löytyy light-versio, mutta se on kyl aina jäänyt sinne hyllylle napottamaan. Maku on lighteissa ihan kaamea ja toisekseen: Suomeksi sanottuna  erikseen kevennettyjä ruoka-aineita on aina prosessoitu enemmän kuin täysirasvaisia vastaavia. Tietääkseni kukaan meidän mummoista ei ole harrastellut mitään superhyperlight-tuotteita, joten miksi mekään…

Fontanan hinta pyörii siellä kolmen euron hujakoilla, taisi olla ehkä vähän reilukin kolme. Kallista on, mutta olen aivoitellut asian niin että kun tässä taloudessa ei tuota liha-, maito-, ja leipäpuolta juuri syödä, saa tällaisiin extrajuttuihin vähän törsätä :) Rakastan kaupassakäyntiä, varsinkin silloin kun on rahaa satsata laatuun — se on mulle arkiluksusta jota arvostan.

Erityisen hyvin Fontana sopii kasvisfetapiirakkaan ja Feta-kasvispaistokseen — suosittelen kokeilemaan! Laitan tuon kasvisfetapiirakan ohjetta tänne nyt joulukuun kieppeillä niin pääsette testailemaan.

Tykkään myös tuunailla salaatteja vaikka miten, koska ne ovat usein meillä ihan pääruokana.  Uskaltaisin väittää, että sieltä salaatin seasta löytyy aina vähän fetaa... Onneksi täällä Rovaniemelläkin alkaa olla tosi kivasti jo luomuvaihtoehtoja niille tavanomaisille tuotteille! Fontanaa löydät ainakin Citymarketista.

Ja hei, pieni etukäteisilmoitus tämän ruokahypetyksen loppuun: Rovaniemellä on 6.12 LUOMUBRUNSSI — missä ja mitä on tarjolla, siitä kerron teille viimeistään ensi viikon alussa! Olemme Super-Pirtelöbaarimme kanssa brunssilla mukana taikomassa omia bravuureitamme :)

Share

Kommentit

Coraline (Ei varmistettu)

Tuota täytyykin itsekin päästä testaamaan! Mikään suuri vuohenmaidon ystävä kun en itsekään ole, kuulostaa tuo juuri minun tuotteeltani. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuota lähti minullakin tänään kauppareissulla mukaan, useamman paketin olen jo käyttänyt. Maku on tosiaan erityisen pehmeä! Sopi hienosti pinjansiementen, avokadon ja luomupäärynän kanssa lämpimien punajuuripihvien lisäkkeeksi joita tein lauantaina :). - Anna

Vierailija (Ei varmistettu)

Fetassa ei koskaan ole lehmänmaitoa, vaan pelkästään lampaan- ja vuohenmaitoa. Lehmänmaitojuustot kulkevat nimellä salaattijuusto. :D

HaLo

Coraline: Suosittelen!

Vierailija1: Pitääpäs kokeilla ehdottamallasi combolla, kuulostaa herkulta!

Vierailija2: Oon ton tiennytkin, mutta jostain syystä mun puhekielessä feta on tarkoittanut myös niitä kamalia salaattijuustojakin, sorry ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.