Föönitukka

HaLo

Lyhyet hiukset on tosi kätevä juttu laiskalle hiustenlaittajalle. Välihuomiona todettakoon kuitenkin se tosiasia, että pätkäisin vuosi sitten itselleni lyhyen kuontalon vain saadakseni nopeammin ja siistimmin oman hiusvärin esille. Ja nyt, vuoden jälkeen mulla on päässäni 100 % oma, pähkinänruskea väri. Mun on pitänyt vinkata teille kahdesta, ainakin lyhyttukkaisille, sopivista hiustenhoito-, ja muotoilutuotteista. 

Kyseessä on siis Logonan Bambu-föönineste ja hoitosuihke. Jälkimmäinen tekee hiuksista kiiltävät ja helposti käsiteltävät, pehmoiset. Fööninestettä käytän lähinnä silloin, kun hiukset kaipaavat nostatusta. Föönineste nimittäin kuohkeuttaa ja ilmavoittaa kuontaloa tosi kivasti, jolloin tukkailmeestä ei tule mieleen pottapää. Hyvänä bloggaajana mulla ei tietenkään ole havaintokuvia, koska mun tab&lily ei anna ladata kuin yhden kuvan/postaus. Saanette kuvia tukkailmiöstä vähän myöhemmin :) 

Ps. En oo innostunu Santen hiuslakasta, mutta ehkä mun pitäis vaan antaa sille uusi mahdollisuus?

Kommentit

Hele (Ei varmistettu)

Mäkään en innostunut Santen lakasta, mutta kokeilusta on jo pari vuotta, joten voihan olla, että tuotetta on kehitetty edelleen. Itseäni häiritsi mm. lakan haju, joka viime nuuhkaisulla kaupassa oli edelleen yhtä pistävä. Mutta kiitos vinkeistä Logonan suhteen. Kohottavuus on tosi jees, kun on muuten tällainen päätä myöten menevä letti.

Hosuli
Hömppäblogi

Testailin vastikään luonnonkosmetiikan hiuslakkoja (http://hosuli.blogspot.com/2012/04/luonnonkosmetiikan-hiuslakat-lavera.html), ja minusta Santekin oli aivan kelpo tuote. Sen tuoksu tosin taisi olla noista kolmesta testatusta voimakkain. Ainakin lyhyessä tukassa kaikki toimivat mainiosti. Logona en tosin oo vielä kokeillu, pitääpä pistää muistiin!

HaLo

Hele: Joo, vahva tuoksu on Santessa. Musta se haisi vahvalle simalle! :D Epäilen, että silloin 2,5 vuotta sitten en vain osannut käyttää luonnonkosmetiikkalakkoja, kuten en osannut käyttä meikkejäkään. Ehkä annan tälle uuden mahiksen.

Hosuli: Kappas, kiitos linkkauksesta! En oo noita muita kokeillu, ehkäpä otan kokeiluun :)

Luonnonkihara (Ei varmistettu)

Jännä, mielestäni lyhyt tukka on aina ollut se, jota joutuu laittamaan pitkää enemmän. En ole esimerkiksi nyt useampaan viikkoon käyttänyt hartiapituiseeni fööniä lainkaan, jopa aukipitäminen onnistuu ongelmitta pelkästään ilmassa kuivattelun jälkeen nätin näköisesti. Huonon hiuspäivän voi pelastaa vetäisemällä koko kuontalon poninhännälle tai muulle kampaukselle. Lyhyt malli taas ainakin omassa luonnonkiharassani miltei vaati aina föönin kosketusta edes sen verran, että se kuivui about oikeaan suuntaan, eikä lähtenyt kihartumaan oman tahtonsa mukaisesti tai tehnyt muuta hassua. Jos se lässähti kovasti, sitä täytyi juuresta kohotella ja säätää sen kanssa urakalla. Minulle hiusten kasvattaminen on ollut pitkällisempi prosessi, mutta ehdottomasti tämän laiskan hiustenlaittajan pelastus :D

Kiva kuulla muuten enemmänkin näistä muotoilutuotteista ja muista. Niitä kun ihan mielellään käyttäisi, mutta ekot vaihtoehdot ovat niin vieraita. Luonnonkosmetiikan käyttäjiä yleisesti löytyy reilusti enemmän kuin muotoilutuotteiden harrastajia, joten kokemuksia on huomattavan paljon vaikeampi löytää. Usein kun näiden tuotteiden hintahaitari on vielä normaaleja kalliimpi, sitä mielellään kuulisi toisten kokemuksia ennen ostopäätöstä.

Pörröpää (Ei varmistettu)

Luonnonkiharan^ kanssa olen niiiin samaa mieltä kuin vain voin. Olen aina ollut pitkien hiusten kannattaja ja nyt olen kahdesti pakon eestä joutunut nappaamaan hiuksista pitkän pätkän pois. Siirtymävaihe hennavärjäykseen ja luonnonkosmetiikkaan, joten kemikaaleilla haurastetut pituuvet saivat lähtiä! Vieläkin on tätä "vanhaa hiusta" jäljellä, mutta enempää ei vain kertakaikkiaan pystynyt leikkaamaan.

Itselleni on käynyt niin luonnonkosmetiikan tai lähinnä shampoiden/hoitoaineiden kanssa jotta tukka on _varsin_ kuohkea, suorastaan lennokas. Minkäänlaisia kuohkeuttajia en kaipaa, ennemminkin taltuttajat olisivat tarpeen. Harkinnassa on usein ollut kunnon, vanahanajan hiusverkko. :D Mutta toisaalta, tykkään tästä näin. Tukka on ja elää omaa elämäänsä, luonnollisena, iliman turhia tököttejä. Olokoot ne sitten luonnonkosmetiikkaa tai ei, haluan olla niistä vapaa. Kunhan taas kasvavat, saahan ne taltutettua pompulalla. Ainoastaan säännöllinen hennaus pitää hiukseni kauniin hehkuvina ja syntisen punaisina. Vielä en ole valmis olemaan hiusväritön, valjun vaalea, mitäänsanomaton.

Joihinkin juhlallisiin tilaisuuksiin olen pakottautunut laittamaan hieman muotoilutuotteita ja lähikaupasta sattuikin käteen Santen muotovaahto sekä hiuskiinne. Kumpikin on vain pakon eestä käytettäviä, hajunsa vuoksi. Muotovaahto on enemmän jees mutta hiuslakan käyttö ei. Haju on liian voimakas minulle, saan joka kerta poikkeuksetta nuin puoli tuntia käytön jälkeen armottoman päänsäryn sekä oksetusolon. Tuotteena hyvä muuten, mutta hajua en kestä.

Mä kyllästyin mun vallattomaan luonnonkiharaan n. 8 vuotta sitten ja päätin takuttaa hiukseni rastoille, luonnollisesti. Sillä tiellä ollaan.. ja väittäisin että rastat ovat hoitovapaammat kuin mikään muu tukka! Se on aina kohtuu hyvin, aina omalaatuinen ja oman näköinen, kasvaa kuin pitkäks vaan ja lisäksi voi koristaa vaikkapa puu- tai kivihelmillä fiiliksen mukaan. Mitään kemikaaleja ei tarvita, ehkä kerran vuodessa laitan hiuslakkaa otsatukkaan jos on esim häät. Noin 4 vuotta sitten tukkani alkoi olla niin paksu, että vaikea kantaa mukana, kun ei mahdu pipoihin tai huppuihin, joten päädyin leikkaamaan  1/3  tukasta pois, joten jäi lyhyt otsis ja sivuille sänki.. joka kylläkin välillä kasvaa aika pitkäksikin. Ongelmallisinta on otsatukan laitto. Jos on baaaad hairday niin ei muutakun turbaani/puoliturbaani päähän joka taltuttaa otsatukan joko kokonaan alleen tai sitten vaan kesyttää sen nätisti otsalle. Nutturat syntyy helposti solmimalla takkuja toisiinsa. Hoitona pesu 1kerta/kk päänahan ja otsatukan pesu 1 kertaa /vko, jotkut varmaan kaipaa enemmän, mut mulla on kuiva iho joten pääkään ei liiemmin turhista pesuista tykkää. Hoitoaineena voi levittää esim jasmiiniöljyä tai kookosöljyä terästettynä eteerisellä öljyllä hiusten kuivamisen jälkeen. Tukka pysyy kiiltävältä eikä näytä niin "hamppuselta" ja tietenkin tuoksuu ihanalle monta päivää!

An (Ei varmistettu)

Osaatko muuten sanoa mineraalimeikkejä käyttävänä, mitä aurinkorasvaa kannattaisi kasvoihinsa pistää näin kesän koittaessa? Ymmärsin, että mineraalimeikit eivät sovi valtaosan tavisrasvoista kanssa käytettäväksi, vaan syövät toistensa tehon. Jollakin pitää hento hipiänsä kuitenkin suojata, joten ajattelin kysyä onko sinulla mahdollisesti kokemusta hyvästä naamalle tarkoitetusta aurinkorasvasta, jonka teho ei heikkene mineraalimeikkien vaikutuksesta?

Vierailija (Ei varmistettu)

Osaatko sanoa, toimiiko tuo föönineste myös suoristusraudan kanssa? Lämpösuojallisia tuotteita en ole ainakaan vielä onnistunut löytämään..

HaLo

Luonnonkihara: No siis, joo. Tälleen puolisiilinä joutuu tukkareuhkan pesemään joka aamu, koska yön aikana se painautuu tyynyä vasten. Oon ehkä vaan tottunut :) Ja juttua muista ekohiusaineista on tulossa!

Pörröpää: Mulla on vähän sama noiden Santen hiustuotteiden tuoksujen kohdalla. Taltuttaisko sellaiset kuiville hiuksille tarkoitetut luonnonkosmetiikkashampoot tuota hiuksien lennokkuutta? Niissä on yleensä kosteuttavia (latistavia) ainesosia.

mangotango: Tässähän oli jollekin muullekin rastapäälle hyviä vinkkejä, kiitos! 

An: En ole kuullut tuosta mineraalimeikkien ja aurinkorasvojen yhteensopimattomuudesta. Lisäksi en itse käytä aurinkosuojavoiteita oikeastaan ollenkaan, niin olen varmaan väärä ihminen vastaamaan tähän :) Mutta tiedän sen että käyttämässäni Lily Lolon mineraalimeikkisarjassa on lähtökohtaisesti 15 kerroin. 

Vierailija: Föönineste on kuohkeuttava ja kohottava, joten sillä ei ole lämpösuojaominaisuuksia. Mulla on suoristusrauta, jota käytän äärimmäisen harvoin ja joka lämpenee vain 80 asteeseen, joten en ole itse käyttänyt mitään lämpösuojaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.