Hamppusuklaaleivokset

Ladataan...
HaLo

Hyviä uutisia kaltaisilleni gluteeni-, ja maitovammaisille: viime viikonloppuna pidin vapaata ja keksin ihanan reseptin kaapista löytyneiden hamppujauhojen menoksi. Lopputulos oli suklainen ja makea, ehkä jopa hieman mutakakkumainen. Tämä herkkukakku on gluteeniton, maidoton sekä valkosokeriton!

Hamppu on yksi lemppari raaka-aineistani keittiössä monikäyttöisyytensä, hyvän makunsa ja proteiinipitoisuutensa vuoksi. 100 grammassa jauhoja on jopa 35 g proteiinia. Lisäksi hampusta löytyy kasvisöljyille harvinaista Omega-3-rasvahappoa Omega-6,- ja 9 lisäksi. Jos sinua kiinnostaa luonnonmukaisten kasviproteiinien lähteet, tsekkaa aiempi juttuni aiheesta.

Itse käytin Sunfoodin hamppujauhoja, joihin on jauhettu myös kuori mukaan, mutta ihan yhtä hyvin tähän voi käyttää hamppuproteiinia, joka on vielä hienojakoisempaa. Sunfoodin hamppujauhoja käyttäessäni kakun koostumus oli tiivis, mutta silti kuohkea sekä hyvin koossa pysyvä.

SUKLAAHAMPPUKAKKU

4 luomumunaa

1-2 tl melassia (ei ole pakollinen, voit korvata vaikka hunajalla)

1,5 dl hamppujauhoja

50 sulatettua luomuvoita

1 tl aitoa vaniljaa

3 rkl tummaa luomukaakaota (itselläni Pirkka)

2-3 rkl pastöroimatonta hunajaa

ripaus laadukasta suolaa

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sitten kaikki kuivat ainekset. Lisää viimeisenä sulatettu voi ja laita taikina voideltuun vuokaan. Itse jauhotin kakkuvuoan vielä kevyesti hamppujauhoilla, jottei pohja tarttuisi kiinni. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia (älä ylipaista, jottei tule liian kuivaa).

Anna pohjan vetäytyä 5-10 minuuttia ja leikkaa haluaman kokoisiin osioihin. 

TÄYTEVAIHTOEHTOJA:

Suklaakakku on koostumukseltaan hyvin tiivis ja täytteeksi sopivat siksi raikkaat maut. Itse tosin päädyin tällä kertaa kokeilemaan hieman kermaisempia juttuja. Voisin kuvitella, että Fanni&Kanelin lemoncurd olisi aivan täydellistä tämän kakun kanssa. Kehittelen itse vähän myöhemmin vielä raikkaan sitruksisen täytteen näiden kolmen ehdotuksen lisäksi.

1) MARSIPAANIKERMA

2 dl liotettuja luomumanteleita

1-1,5 rkl hunajaa

vettä niin että juuri ja juuri peittyvät blenderissä

Liottaminen vaikuttaa marsipaanikerman koostumukseen merkittäväksi. Blendaa tasaiseksi ja lisää suklaapohjan päälle käyttäen mielikuvitustasi! Huomioi, että tällaisen massan sileäksi blendaaminen ei ehkä onnistu kaikilla blendereillä — tarkkaile siis, ettei oma masiinasi kuumu liikaa!

+ SUKLAAKASTIKE

2 rkl raakakaakaota

2 rkl pastöroimatonta juoksevaa hunajaa

Sekoita ja koristele!

2) CHOCO PUDDING

3) BANAANI-MUSTIKKASORBETTI

Käytä mielikuvitustasi leivosten muodon, koon ja koristelun suhteen. Meillä Tuomas kyhäsi vielä tällaisia söpöjä palloleivoksia lasia apuna käyttäen:

… ja kokosi vieraille toisena päivänä uudesta satsista myös kerrosleivoksia… Mikä parasta, myös vieraat tykkäsivät kovasti!

Share
Ladataan...

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

impresionante! vau! nam! en malta odottaa toivottavasti-tulevia-raakailu-terveyskikkailu-kokkailu-iltamia! <3 :)

HaLo

Vierailija: Eiköhän me saada niitä iltamia aikaiseksi, kunhan tää meikäläisenki aikataulu rauhoittuu jossain vaiheessa :)

Tiuliina (Ei varmistettu)

Ojoj, herkulta näyttää! Jotain mutakakkutyyppistä arvelinkin siinä arvoituskuvassa olevan :)

Fanni ja Kaneli

Näyttääpä kaikki niin herkulta! Ja lemon curd ehdottomasti kävisi myös matkaan. Toivottavasti sun toukokuu on mennyt mukavasti. Kohta on kesä! :)

HaLo

Tiina: Kävin sun puolella ihastelemassa sitä parsapiirakkaa, mm. Toukokuu on kyllä ihanuutta — nautitaan täysillä! 

Helinä 1 (Ei varmistettu)

On tujua leivosta, 2 palaa on aivan liikaa! Käytitkö Mesquitea makeuden vuoksi suklaavanukkaassa, vai miksi? Mietin vaan millä korvata sen.

HaLo

Helinä 1: Totta puhut, ei mäkään jaksanut syödä yhtä tollasta kerrosleivosta kokonaan yksin :) Mesquite on tuossa choco puddingissa tuomassa täyteläisyyttä, kermaisuutta ja makeutta. Ihan hyvin voit korvata sen esim. lucumalla tai sitten tocotrienols-jauheella (joka ei ole makea, mutta antaa kermaisuutta). Jos haluaa enemmän vanukasmaisemman koostumuksen, kokeile lisätä soijalesitiiniä 1 rkl.

Kaisa (Ei varmistettu)

Heips!
Mikähän itsellä meni vikaan tuon hamppuleivoksen valmistamisessa, kun siitä tuli niin ohutta ja tiivistä, että ei sitä voinut millään edes halkaista.? Johtuiko se ehkä siitä, että käytin jauhojen tilalla hamppuproteiinia? Maku oli ihan jees..olisin toivonut siitä ehkä hieman makeampaa. Laitoin melassia ja hunajaa. Mutta hyvän täytteen kanssa maistui kyllä hyvin:)

Sitten toinen juttu: Ootko testannu tällasta Vihreän Kosmetiikan kasvojen sokeri-suklaakuorintaa? Tuollasta vois toki varmaan valmistaa itsekin jotenkin, mutta ostin tänään Ekolosta ihan purkkivalmista:) Täytyy illalla kokeilla, miltä tuote vaikuttaa. Eipäs tällä kertaa muuta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei taas!!

Tuli tuosta kuorinnasta mieleen, että ostamani kuorinta käy myös siis huulille. Ja kotikonstein huulien kuorinta onnistuu kätevästi kastamalla sokeripalaa lämpimän juoksevan veden alla hetken aikaa ja sitten sillä palalla vain hierotaan huulia. Huulista tulee punaiset ja hehkuvat ja niitä voi polttaa hetken, mutta toimii:) Tuloksena hetken aikaa luonnollisesti erittäin hehkuvat huulet:)

HaLo

Kaisa: Minkä kokoinen vuoka sulla oli? Oman piirakkavuokani halkaisija on 23 cm ja sillä tuli sopivan paksuinen eikä mennyt rikki.

Olen testannut tuota Vihreän Kosmetiikan sokeri-suolakuorintaa ja minä+mies tykättiin ihan hulluna. Se on ihanan riittoisa :)

Testikokemuksiani tuotteesta voit lukea TÄÄLTÄ.

Kaisa (Ei varmistettu)

Hmm...Mun vuoka oli 28 cm..ehkä hieman liian iso kuitenkin:P parempi onni ensi kerralla:)

Kommentoi

Ladataan...