Kääpiön taivaallinen olo

HaLo

Tämä juttu toimii myös hyvänä jatkumona edelliselle Kurvikuningatar-postaukselle — kehoyhteyteen kun vaikuttaa liikunnan lisäksi vahvasti myös kosketus ja hoidettavana oleminen. 

Kävin viime perjantaina ihanassa Taivaalliset kivet-hoidossa Minnalla. Hoito alkoi rennosti jalkakylvyllä, ihan kuten jokainen hoito alkaa. Lämmin jalkakylpy kuulemma stimuloi lymfakiertoa, rentouttaa ja hoitaa munuaisia, sillä lämmin nousee jalkapohjista ylöspäin. Mun jalkakylvyssä oli merisuolaa ja kuivattua kehäkukkaa.

Tuntui tosi kivalta, että jalkakylvyn jälkeen varsinainen hoito aloitettiin kysymyksillä Minkälainen fiilis sulla on tänään? Mitä kaipaisit?. Minun ei tarvinnut kauaa miettiä mitä vastaan, koska se oli niin selvä juttu: jotain tosi virkistävää.

Minnalla on käytössään öljysekoitukset eri kehotyypeille, eli Kaphalle, Pittalle ja Vatalle. Suljin silmäni ja haistelin tuoksut vuoronperään. Tiesin heti haluavani keskimmäisen tuoksun hoidossa käytettäväksi — tuoksu sattui olemaan Kapha, juuri se mitä emme olisi kumpikaan uskoneet. Olen nimittäin kehotyypiltäni tulinen Pitta-Vata. 

Hoito perustuu näihin sulavalinjaisiin luonnonkiviin, jotka lämmitetään ja joilla käydään koko keho hieroen läpi. Minna sekoitti minulle oman öljysekoituksen, jossa pohjana käytettiin kehäkukkaöljyä ja siihen lisättiin valitsemani Kapha-öljy. 

Oli ihana sujahtaa pehmoiselle hoitopöydälle vatsalleen. Yläkroppani peiteltiin lämpimästi pyyhkeillä ja peitolla. Alaselän päälle laitettiin lämmivesipussi lämmittämään munuaisia. Kivihieronta aloitettiin ensin toisen puolen jalkapohjista, pohkeista ja takareidestä. Sitten käytiin läpi toinen puoli samalla tavalla. Hoidettiin selkä, kädet. Käännyttiin ympäri ja vuorossa olivat jalkojen etupuoli, vatsa ja niska. Vatsahieronta on jotain parasta, sitä teen monesti kotonakin ennen nukkumaanmenoa, koska se rentouttaa.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olen kivillä tehtävässä vartalohoidossa — aiemmat kokemukset ovat olleet vain ihan tavallisia hierontoja. On oikeasti aika taivaallista ja lihaksia rentouttavaa tuntea lämpimien kivien liukuvan iholla. Lämmöllähän on tunnestusti rentouttava vaikutus. Hieronta ei ollut vain sivelyä, vaan lihaksia käytiin napakan hellävaraisesti läpi :) Siinä meinaa nukahtaa, koska se tuntuu niin hyvältä! 

Minna kertoi ennen hoitoa, että lämpimät kivet auttavat öljyjä imeytymään ihoon paremmin kuin ne muutoin imeytyisivät. Hoidon jälkeen iho olikin lämmin ja pehmoinen kuin vauvanpylly.

Sivuten vielä eilistä postaustani, minusta tuntuu tärkeältä vahvistaa omaa kehotuntemusta paitsi liikunnalla, myös toisen ihmisen kosketuksella. Se on yksi ihmisen perustarpeista.

Arjessa harvemmin tulee hierottua toista tai tehtyä vaikka jalkakylpyä kumppanille — mutta siinäpä vasta idea! Minä ajattelin ehdottaa, että meidän miniperheessämme pyhitettäisiin yksi ilta molemminpuoliselle hoitamiselle. Se voisi olla sellaista, mitä toinen kulloinkin kaipaa — niska-hartiahierontaa, kasvohoitoa, jalkahierontaa, korvakynttilähoitoa tai akupisteiden painelua. Sitä paitsi yhteistä aikaa ei koskaan ole liikaa!

Hoidon jälkeen punaposkinen kääpiö oli tyytyväinen ja rentoutunut. Aineenvaihdunta lähti toden teolla käyntiin ja koko illan janotti. Se on merkki siitä, että kuonat lähtevät liikkeelle lymfakierron aktivoituessa ja silloin pitää juoda vettä, jotta elimistöön kertyneillä epäpuhtauksilla on kuljetusaine ulos kehosta.

En ole itse käynyt ennen Natural Beautyä oikeastaan missään kauneushoitoloissa asiakkaana. Olen ollut vain ystävieni mukana, kun he ovat käyneet. Mutta ei siellä muualla ole kyllä ollut näin kiireetöntä tunnelmaa kuin tyttöjen paikassa on. Teet keitellään jokaiselle asiakkaalle hoidon jälkeen ja sitten vielä vähän rupatellaan ennen lähtöä. Tuo hetki merkkaa mulle ainakin paljon — eikä vähiten sitä, että haluan palata paikkaan pian uudelleen :)

Kommentit

Ninnu88 (Ei varmistettu)

Onko nämä Aurvedahoidot niitä ns. henkiseenkin puoleen keskityviä? Huomasin tekstin tuossa pullossa ja googlasin, mutta aika hörhö-tekstiä tuli vastaan (minun mielipiteeni!!) ja mietin, oletko tutustunut tähän puoleen enemmänkin ja osaatko vakuuttaa skeptikon ;)

HaLo

Ninnu88: Tämä kivihoito oli ihan vain hierontahoito ilman mitään henkisen puolen juttuja :) Enemmän noissa kehotyyppi-öljyissä on kysymys siitä, että niissä on sekoitus erilaisia aromaterapeuttisia öljyjä, joilla on eri vaikutuksia kehoomme. Unohdin toki mainita tekstissä, että mulle käytettiin Frantsilan Kapha-öljyä eikä kuvassa esiintyviä Lakshmin öljyjä. Tuossa Frantsilan Kapha-öljyssä on  mm. seuraavia virkistäviä ainesosia:

Eukalyptus, mustakuusi, sitruuna, appelsiini, frankinsenssi, inkivääri.

Ja käyttötarkoituskin oli sopiva:

Virkistämään ja puhdistamaan. Aktivoimaan aineenvaihduntaa ja hengitysteitä. Poistamaan limaa, turvotusta ja selluliittia. Tukemaan laihdutusta ja kiinteyttämään.

Itse olen tutkiskellut ihan vain fyysiseltä kannalta vanhoissa lääketieteellisissä suuntauksissa esiintyviä kehotyyppejä ja niiden hoitoa — niin kiinalaista kuin intialaistakin. Hoidan myös äärimmäisen tärkeää mentaalipuolta, mutta en ollenkaan  tällaisilla tavoilla. En siis koe tarvetta vakuutella ketään mistään henkisyys-jutuista, koska en ole niistä itse kiinnostunut :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.