Makuvettä

HaLo

Haluaisin vinkata yhdestä näennäisesti pienestä, mutta kuitenkin joka aamua ilahduttavasta käytännön asiasta, nimittäin makuvedestä. 

Tarvitset:

pari kourallista tuoreita sitruunamelissan ja/tai vahvan mintun lehtiä

puolikas luomusitruuna viipaleina 

(lähde)vettä haluamasi määrä

Makuveden voi tehdä oikeastaan mistä tahansa tuoreesta. Mulla tuli heti erilaisista vaihtoehdoista mieleen sellainen kesäinen mansikka-sitruunamelissa-versio :)

Itse teen makuveden jo illalla valmiiksi tekeytymään ja jätän pullon huoneenlämpöön, jotta aamulla on sopivan lämpöistä (ja makuista) vettä juotavaksi. Sitruuna on kiva kaveri emäksisöivän vaikutuksensa vuoksi, mutta yhtä hyvin toimii myös appelsiini ja lime. Jos halajat vielä vahvempaa makua, mortteloi vihreät yrtit ennen veden lisäämistä.

Päivän mittaan "jatkan" juomaa lisäämällä sinne aina uutta vettä pois otetun tilalle. Samat ainekset kestävät ainakin omassa käytössäni noin kaksi päivää. 

Raikasta päivää teille!

Kommentit

Coraline (Ei varmistettu)

Loistava idea! Tätä tulen kyllä itsekin varmasti testaamaan, nyt kun olen aikeissa laittaa sitruunamelissaakin kasvamaan. Kiitos vinkistä! :)

nansk

Näyttää herkulliselta. Itse kyllä pitäisin varmasti jääkaapissa, mahtaako se vaikuttaa jompaan kumpaan suuntaan siihen, kuinka kauan samoja aineksia kannattaa tuolla käyttää?

HaLo

Coraline: Ole hyvä! :)

HaLo

nansk: Riippuu varmasti vähän siitä, mitä tuohon laittaa. Ja tokikin yrtit voi vaihtaa vaikka päivittäin, jos haluaa. Itse pidän huoneenlämmössä, koska maut tarttuvat veteen paremmin ja lisäksi huonelämpöinen vesi ei rasita elimistöä niin paljon kuin kylmä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Käytössäsi on ilmeisesti lähdevettä, mistä haet lähdeveden? Olisiko mahdollista saada mahdollisimman tarkat ohjeet. Kiitos vastauksestasi jo etukäteen. Ja suuret kiitokset myös ihanasta blogistasi! :)

Jemma T
Auringonpolttamat

Mietinkin, että miksi juot vetesi lämpöisenä! Multa on mennyt ihan ohi tuo fakta, että lämmin vesi olisi elimistölle parempi vaihtoehto kuin kylmä. Mitä haittoja kylmän veden juomisesta on? Kiitos Hannamari aina niiin ihanasta palstasta :)

Emilia_ (Ei varmistettu)

Mistä tuo ihana pullo on ostettu? :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.