Pohjois-Norjan luomutärpit — pt. 2

HaLo

Jatketaan luomumetsästystä Tromssaan! Yhtään yllättävää ei ole se, että mitä etelämmäs mennään, sitä enemmän alkaa löytyä myös luomumestoja.

Tromssa on 63 000 asukkaan kaupunki, ei siis kovin paljoa isompi kuin kotoinen Rovaniemi :) Luomumestoja etsiessä huomasimme, ettei missään luontaistuote-, tai ekokaupassa ei ollut myynnissä superfoodeja. Olin hieman äimistynyt, koska ajattelin Norjan olevan jotenkin edellä terveyteen liittyvissä laatuasioissa, sillä valmistetaanhan siellä mm. laadukkaita luontaistuotteita. Ainoat superfoodit, jotka näimme, olivat chiansiemenet sekä viherjauheet. No less, no more.

Me pyörimme aikalailla vain keskustan tuntumassa. Seuraavat putiikit löytyvät keskustan kauppakeskuksesta, jonka nimeä en (anteeksi vain!) muista. Olen kyllä linkkaillut kauppoihin osoiteyhteystiedot, niillähän löytää :)

Sunkost

Sunkost oli sekoitus luontaistuote-, luomuelintarvike- ja ekotarvikekauppaa sekä smoothiebaaria. Elintarvike-arsenaalista löytyi kookosvesiä, kylmäpuristettuja öljyjä, pähkinöitä, raakasuklaita ynnä muuta kivaa. Meinasin tippua, kun näin Norjassa smoothieita — kipaistiin hakemaan omamme. Ne olivatkin sitten tasan nsimmäiset ja viimeiset Norjan matkan smoothiemme.

Tarjolla oli hedelmä-, proteiini-, ja marjasmoothieta, mutta ei yhtäkään superfoodeilla terästettyä tapausta. Jos haluat käydä Tromssan visiitillä pyörähtämässä Sunkostilla, täältä löytyy osoiteyhteystiedot.

Taras

Tämä kauppa meni kerran jo sivu suun — kävelimme tietämättämme kaupan ohi mennessämme ulos kauppakeskuksesta. No, onneksi tultiin takaisin päinkin! Kyseessä on siis supersöpö minikauppa, joka on täynnä teepaketteja, luomukahveja, mausteita, astioita — jopa aitoja Marimekko-, ja muumiastioita. Nettisivut eivät anna oikeutta kaupalle, harmi ettei kaupalta ole yhtään kuvaa Taras:n sivuilla enkä itsekään muistanut ottaa. Tämä kauppa muistutti hyvin paljon Mandragoraa, joka on täällä Rovaniemellä. Rovaniemeläiset ainakin tietävät :) Meiltä tarttui mukaan vain lähdevesipullo — ja sekin vain siksi, että pullo oli niin hauska (kuvamateriaalia tulossa!).

Life-myymälä

Kauppakeskuksessa löytyi myös tämä Suomeenkin rantautuneen ketjun liike. Liike oli varsin laaja verrattuna aiempiin (pohjoisempiin) Life-myymälöihin ja näin ollen luomuelintarvike-, ja luomukosmetiikka-apajat olivat suuremmat ja monipuolisemmat. Ei sillä, ei Norjasta kyllä luomukosmetiikkaa ynnä muuta kannata ostaa kuin hätätapauksessa :) 

Löysimme myymälästä sen sijaan raakakräkkereitä, jotka olivat aivan taivaallisia. Paketissa oli kolme kräkkeriä ja alkuperäinen hinta oli 66 kruunua, eli n. 8,5 €. En ikinä maksaisi näin paljoa Suomessa samasta tavarasta, mutta nämä olivat -75 %, koska päiväys oli juuri mennyt — parilla eurolla siis päästiin nautiskelemaan :)

 

Kuivattuja kaloja myytiin miltei joka marketissa…

Söpöt hunajapurkit. 

Että sellainen reissu meillä. Oli mahtavaa olla miltei kokonaan blogipimennossa, ilman tietokonetta ja kännykkää. Olen erityisen mielissäni siitä, että meillä Suomessa arvostetaan luomua ja luomuelintarvikkeita niin paljon, että niitä myydään monipuolisilla valikoimilla jopa Lappia myöten — ja vieläpä kohtuuhintaan.

Reilun viikon jälkeen iski koti-ikävä — omaan sänkyyn oli kiva kömmähtää uinumaan ja olihan tuo blenderikin kiva tavata uudestaan näin puolentoista viikon tauon jälkeen. Kuvia reissusta on oikeasti sen 2000 muutakin, mutta nämä nyt luomumeiningeistä :)

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.