Tuunattu kesähummus kruunaa salaatin

HaLo

Toinen otsikko-vaihtoehto olisi voinut myös kuulua Ensimmäinen päivällinen uudessa kodissa. No, yhtä kaikki, molemmat kuulostavat vallan mukavilta minun korvaani — vaikka se pääasia taitaakin löytyä itse hetkestä ja mainiosta makuyhdistelmästä.

Korianteri on itselleni suhteellisen uusi yrtti keittiössä. Maku on hyvin raikas, ehkä jopa vähän minttuinen — siksi se sopii sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin. Kävelin muuton jälkeisellä ensimmäisellä kauppareissullani läpi markettia. Monen kuukauden jälkeen päähäni iskoutui ajatus juuri hummuksesta. Itse tehty on aina parasta, joten ostin pikavaihtoehtona valmiiksi keitettyjä kikherneitä purkissa mukaani. Vielä parempi, jos ehtii keittää itse kikhernet, mutta ensi kerralla sitten. Hummukseni oli ensimmäinen asia, mihin tuoretta korianteriani kokeilin, ja ai että! Muuten niin tymäkkä ja täyteläinen hummukseni sai mahtavaa kesäistä raikkautta korianterin lehdistä — kokeile vaikka:

Kesähummus, 4 annosta

300-400 g keitettyjä kikherneitä

reilu kourallinen tuoretta korianteria

3-4 luomuvalkosipulin kynttä

1 tl Celtic Sea saltia

(sitruunamehua vähän)

Vettä sen verran, että saat paksua, mutta levittyvää tahnaa

Blenderissä kaikki kunnolla sekaisin. Parhaimmillaan hummus on seuraavana päivänä, kun kaikki maut ovat syventyneet. Loimulohisalaatti oli täydellinen hummuksen kanssa.

Mukavaa viikonloppua!

Kommentit

annemi

Olen suuri korianterifani, juuri pistin nipun maahan kasvamaan jospa saisin pidettyä ne hengissä omalla pihalla kesän yli :)

Todella maukkaan näköinen salaatti!

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Ihanan näköinen annos! Kotitekoista hummusta en ole tehnyt montaa kertaa - täytyy taas innostua kokeilemaan. Niin ja onnea uuteen kotiin!

HaLo

annemi: Luulen, että minäkin innostun korianterista vielä lisää nyt kesän päälle :) Ja kiitos!

Tiina: Kiitos kaunis! Hummus on kyllä ihana lisäke melkein minkä vain ruoan kaveriksi tai levitteeksi :)

Hosuli
Hömppäblogi

Hummus on parasta, pitääpä kokeilla korianteria siihen. Hmm, etkö laita omaasi ollenkaan oliiviöljyä?

HaLo

Hosuli, vastaan nyt todella myöhässä, koska multa oli mennyt tämä kommentti ohi. En yleensä käytä hummukseen öljyä, sen sijaan salaatti saa sitä aimo tujauksen aina :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.