Uusi keittiörobottini, Blendtec

HaLo

Pirteä Kitchen Aidimme on saanut kaverin. Tuomas etsi meille kauan superblenderiä mantereen takaa. Vaihtoehtoina olivat Vitamix tai Blendtec — markkinoiden kaksi luotettavinta merkkiä. Suuren metsästyksen jälkeen se sitten löytyi: kahden tonnin blenderi 400 eurolla.

Alhainen hinta johtui siitä, että masiina oli ollut parisen vuotta ammattikäytössä, kunnes siihen tuli sähköinen vika ja takuu oli mennyt umpeen. Itse en ollut täysin vakuuttunut masiinan tilaamisesta, koska siinä olisi voinut menettää aikamoisen tukun rahaa, mutta silti se tilattiin. 

Blenderin saapuessa en edelleenkään ollut vakuuttunut siitä, että se saataisiin kuntoon (hetkellistä realismiin verhottua pessimismiä). Ongelma ei ollut kuitenkaan tämän näköinen. 

Veljeni J-P tekee harvinaisia elektroniikkakorjauksia omassa yrityksessään ja he Tuomaksen kanssa purkivat koko blenderin alaosan, jonka sisällä on mm. moottori ja ohjainkortti. Samassa purkuoperaatiossa saatiin pestyä ultraäänipesurilla kaikki mömmöt ja hajut pois. 

J-P korjasi masiinassa olevan elektroniikkavian, joka johtui siitä että piirikortin tinaukset olivat ajan kanssa menneet huonoksi. Ja mitenkö tiesin nämä hienot termit? No soitin Tuomakselle töihin ja vaadin seikkaperäisen selostuksen aiheesta Blendtecin elvytys :D Missä ihmeessä olisinkaan ilman elämäni miehiä? Kysynpä vaan.

Kannun vetoisuus on 1,5 litraa ja se on copolyesteriä — ei siis mitään BPA-muovia. Empiirisen kokemukseni perusteella tahmeat raakataikinat pääsevät pyörimään neliskanttisessa kannussa paremmin kuin pyöreässä, vaikkei tässä tampperia olekaan. Meillä on joka tapauksessa edessä toisen blenderin osto vuoden sisään ja se on aika suurella todennäköisyydellä juurikin Vitamix.

Olisimmeko ostaneet Blendtecin täydellä hinnalla? Noup. Sattui vaan sairaan hyvä tilaisuus eteen. 

Annan pojot myös upotusmahdollisuudesta, se nimittäin on tässä lähitulevaisuudessa edessä robotilleni. Extraa on myös se, että tuossa on toimiva äänenvaimennussuoja (erityisen hyvä tapahtumissa), lukemattomia erilaisia ohjelmointimahdollisuuksia ja masiinan saa synkattua iMacin kanssa (arkikäytössä kukaan tuskiin tarvitsee, mutta tulevassa ammattikäytössä fiksu ominaisuus).

Keittiörobottini omaa 2,7 hevosvoimaa, joka ei ole suuri ero Vitamixiin, jossa on 3 hevosvoimaa. Tapahtumakäyttöön tämä masiina on loistojuttu, vaikkei mikään blendereiden kaunotar olekaan. Vertailuksi kerrottakoon vielä, että meidän Blendtecin RPM, eli kierrokset minuutissa ovat 30 000 ja Vitamixeissa RPM vaihtelee 20 000-37 500 välillä mallista riippuen.

Ja tottakai, Blendtec tekee kyllä sileämpää jälkeä potenssiin 10 verrattuna Kitchen Aidiimme, joskin pidän jälkimmäistä edelleen loistavana valintana niille, jotka eivät raaski satsata 700 € uuteen Vitamixiin, mutta haluavat kuitenkin toimivan ja pitkäikäisen keittiökaverin. 

Jos joku olisi sanonut mulle kolme vuotta sitten, että olemme valmiita satsaamaan 400 € (mikä on suhteessa vielä tosi vähän) yhteen blenderiin niin olisin nauranut kaverin pihalle. Ja kuten sanoin Minua lahjotaan-postauksessakin — satsaamme mielellämme pennosemme toimiviin keittiöjuttuihin. Sen sijaan meillä ei ole kallista autoa/harrastuksia/asuntoa/vaatteita tai ulkomaanmatkoja jne. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että tinkisimme kotopesän kauneudesta — harrastamme paljon DIY-juttuja mitä tulee sisustukseen. Jos menis nyt surauttamaan sileät smoothiet, nam.

Kommentit

Tiia/Onneksi (Ei varmistettu)

Ihana ilonpilaajakommentti, mutta eikös polykarbonaatti just ole BPA-muovia? Ei sillä, en tiedä, onko _kaikessa_ polykarbonaatissa BPA:ta. Ja vaikka oliskin, niin eipä ne blendatut asiat toki mitään älyttömiä aikoja ehdi kannussa viettää :)

Vierailija (Ei varmistettu)
sepsu (Ei varmistettu)

anteeks ku oon tyhmä mut mikä on upotusmahdollisuus?

HaLo

Tiia ja Vierailija1: Mulla on lentänyt tohon virheellinen tieto. Kannu on siis Copolyesteriä, joka on BPA-vapaata. Korjaan tekstiin, thanks.

sepsu: Tarkoitin pöytäänupotusta, jolloin ton mustan pömpelin saa ympäriltä pois. Kas näin:

blendtec-blender-connoisseur-base.jpeg

sepsu (Ei varmistettu)

Wau, tuohan on tosi kätsy! Voispa muutamia muitakin keittiölaitteita saada piiloon;)

HaLo

sepsu: Niinpä — keittiössä kun ei koskaan ole liikaa tilaa! :)

Mau (Ei varmistettu)

No eihän tuo 400 paha edes ole. Ja jos oot yrittäjä, voit vähentää sen verotuksessa :)

zikoo (Ei varmistettu)

Ohhoh nyt oli koneella hinta :) Ihana blogi!

Antu (Ei varmistettu)

Hei Hannamari! Olisiko sinulla antaa veljesi yhteystietoja? Tilasin mantereen takaa monitoimikoneen ja olisin avun tarpeessa! KIITOS!!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.