Valitsetko kärsimyksen vai tyytyväisyyden?

HaLo

Hei! Kääpiö on tehnyt tämän viikon paljon töitä Super-Pirtelöbaarin kimpussa, joten olen ollut aika hiljaa täällä blogissa. Muutama sananen kuitenkin aiheesta, jota olen viime aikoina miettinyt paljon. Yllä oleva kuva on erään itselleni tärkeän paikan seinältä. Lause on yhtä pysähdyttävä joka kerta, kun sen näen. 

Soppasiskoilua

Menneen vuoden aikana olen miettinyt jopa päivittäin sitä, miten suhtaudun omaan elämääni. Päätänkö olla tyytyväinen, iloinen ja helposti lähestyttävä vai valitsenko mieluummin helpon tien stressaantuneena ja kärttyisenä (suorittajaluonteena olen taipuvainen jälkimmäiseen). Valitanko elämän epäkohdista vai yritänkö itse olla se toivomani muutos.

Pohjimmiltaan kysymys ´valitsenko negatiivisuuden vai positiivisuuden?´ vaikuttaa hyvin suuriin asioihin, nimittäin siihen millaiseksi rakennamme elämämme, millaista meidän kanssamme on elää ja olla. On aika herättelevää miettiä sitä, että arkemme muodostaa ajallisesti suurimman osan elämästämme — itse koen siksi tärkeäksi lisätä sinne arjen työmaalle konkreettisia onnellisuus-elementtejä. 

Uskon että jokaisesta meistä tuntuu joskus siltä, että oman elämän työkalupakista ei löydy kaikkia tarvittavia välineitä elämäntilanteen korjaamiseksi. Harva meistä tulee kuitenkaan ajatelleeksi siinä itse aiheutetussa kiireessään ja pahantuulisuudessaan sitä, että pienillä asenne-, ja ajatusmuutoksilla saa jo ihmeitä aikaan.

Meihin kaikkiin on varmasti jäänyt surun ja haavoittuvuuden jälkiä elämämme varrella tapahtuneista asioista ja kohtaamistamme ihmisistä. Katkeruuden sijaan voimme tehdä kuitenkin jotain paljon suurempaa — ottaa vastuun omasta itsestämme, käytöksestämme ja elämänasenteestamme. Tai sitten voimme vaihtoehtoisesti jäädä uhrin asemaan ja miettiä, että voivoi minua raukkaa. Uskallan väittää, että vastuun ottaminen itsestä antaa elämälle hieman laadukkaamman ja onnellisemman vivahteen. 

Kemikaaleille kyytiä

Kuten tiedätte, minun maailmani on ollut melkoisessa myllerryksessä viimeisen vuoden ja olen ollut loitolla elämisestä. Siksi olenkin tyytyväinen siihen päätökseeni, jonka tein tammikuussa: jäin pois päivätyöstäni ja aloin keskittyä enemmän omaan perheeseeni, yritykseeni sekä olemiseen. Pari viime kuukautta olen pääsääntöisesti ollut tekemättä turhia asioita. Psyyke kiittää, koska päätin alkaa tehdä valintoja, jotka ajavat minua siihen haluamaani suuntaan. 

This is what really happens in scenes

Sanonta Will finds the way, pitää todellakin paikkansa. Ajatuksemme ohjaavat tekojamme. Monesti ajattelemme, ettemme ole edistyneet tavoitteellisissa asioissa ollenkaan. Jos kuitenkin mietit elämääsi vuoden tai kaksi taaksepäin, voit luultavasti huomata ottaneesi useita edistysaskeleita. Et ehkä vain vaativaisuudessasi muista niitä! Mikset siis kirjaisi onnistumisiasi ylös vaikkapa johonkin kirjaan? Itse olen päättänyt alkaa pitämään kiitollisuus-kirjaa, johon kirjoitan joka päivä asian/asioita, joista voin olla kiitollinen.

Parin vuoden aikana niistä sitten joskus-unelmistani on alkanut tulla totta, mutta ei ihan itsestään. Olen nimittäin pitänyt kolmen vuoden ajan kirjaa asioista, joita toivon itselleni tapahtuvan ja yksi kerrallaan ne ovat toteutuneet kuin itsestään. Ajatusten voimaa ei sovi aliarvioida! Mikset siis antaisi tälle ajatusleikille mahdollisuutta? Kas, näin helppoa se on:

1) Mieti mitä olet aina toivonut saavuttavasi (asiat voivat olla minkälaisia tahansa ja liittyä mihin tahansa)

2) Kirjoita toiveet ylös vihkoosi ikään kuin olisit jo saavuttanut asian. Esimerkiksi näin:

Olen mielekkäässä osa-aikatyössä.

Olen positiivisempi ja iloisempi.

Hallitsen stressiäni.

Olen sanavalmiimpi.

3) Muistuta itseäsi tasaisin väliajoin toiveistasi ja toista näitä asioita itsellesi.

Itse olen tehnyt impulsiivisia päätöksiä, jotka ovat näyttäneet hulluilta, mutta jotka ovat tuoneet minut tähän tilanteeseen, jossa voin olla oma työnantajani unelmatyöpaikassani. Parasta on se, että saan itse päättää sen kuinka paljon tai vähän töitä teen. Ympärilläni on paljon rakkautta ja onnistumisia. Sain asiaan paljon hyvää muistutusta ja inspiraatiota tällä viikolla eräältä ihmiseltä, jonka opit ovat vaikuttaneet minun ja Tuomaksen elämään muutenkin suuresti. Kiitos!

Mistä sinä olet kiitollinen tänään?

Minkälaisia elämänlaatua nostavia muutoksia sinä olet päättänyt tehdä tai jo tehnyt omassa elämässäsi?

Jos sä haudot itsesääliä suuria määriä

niin et sä oot uhri ja maailma on väärässä

elät vajareilla, sen se susta kertoo

mikset ottais omast potentiaalista selkoo

Reunan yli nojaten, tyhjyyttä halaten

rakkautta tuhlaten, sydäntäsi avaten

-- karsinasta karaten, seuraava leveli on just sua varten

Kommentit

Hosuli
Hömppäblogi

Uskon että jokaisesta meistä tuntuu joskus siltä, että oman elämän työkalupakista ei löydy kaikkia tarvittavia välineitä elämäntilanteen korjaamiseksi. Harva meistä tulee kuitenkaan ajatelleeksi siinä itse aiheutetussa kiireessään ja pahantuulisuudessaan sitä, että pienillä asenne-, ja ajatusmuutoksilla saa jo ihmeitä aikaan.

Mukavan kannustavasti sanottu. Näissä hommissa kun helposti mennään syyllistämisen puolelle, ja se taas ei auta ketään. Vaikeudet on inhimillisiä, mutta usein ei tarvi olla inhimillistä kummempi niistä noustakseen. :) (Toki on myös sellaisia elämäntilanteita, joihin on hankalampi vaikuttaa ja joista toipuminen voi paljon aikaa, mutta toivo paremmasta tulevaisuudesta on niissäkin tärkeää.)

HaLo

Hosuli: Kuten sanoit, syyllistäminen lyö vain jarruja päälle, samoin kuin kiellot lietsovat kapinaa :) Kirjoitus tosiaan pohjautui enemmän siihen, että voimme arjen pienillä valinnoilla vaikuttaa siihen millaiseksi elämämme koemme. Jokainen meistä ponnistaa tietysti sieltä omista olosuhteistaan ja mun mielestä tärkeintä on se, että voisi löytää elämästään jotain hyvää surunkin keskellä — olipa se sitten ihan pienen pienikin asia. 

Hosuli
Hömppäblogi

Niinpä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Olipa kannustava kirjoitus, kiitos <3

Katja M (Ei varmistettu)

Hanski oot <3 <3 <3

HaLo

Vierailija: Kiitos!

Katja: Itte oot! Minun häätyy tulla kattomaan teiän tipuja, aww!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.