Ladataan...
Halvalla hyvä elämä

Oon nainen siinä iässä että oma terveys kiinnostelee uudella tavalla. Mietin josko jotaki muutoksia pitäis ruokailu- ja liikuntatottumuksiin alkaa tehdä ettei ala kunto rapautumaan tai elintasosairaudet vaanimaan. 

Mulla on liikkuva työ ja levoton mieli. Ja työmatkaan kuuluu pyöräilyä joka päivä, molempiin suuntiin. Lisäksi ulkoilen lasten ja koirien kanssa paljon. Lihaskunto on jäänyt vähemmälle. 

Syön terveellisesti omien standardien mukaan. Jos käytän maitotuotteita, on ne täysrasvaisia. Syön ruisleipää ja täysjyvää. Salaateista en todella pidä, enkä hedelmistä. Kasvikset menee mitä suurimmassa määrin.

Koitan nukkua vähintään 7h/ yö. Ihan vaan että voin hyvin, ja jaksan pitkät työmatkat, raskaat työt ja perhesirkuksen hyvillä mielin. 

Juu. Ihan hyvältä kuulostaa. (Paitsi hedelmä-ällötys ja lihaskuntoharjoittelunpuute...)

Eilen mulla oli mahdollisuus työpaikalla käydä kehonkoostumusmittauksessa. Aika oli hölmö, koska kehossa jnkv menkkaturvotuksia, mutta kun kone ja käyttäjä oli siihen tuotu, niin käytin tilaisuutta hyväkseni. 

Ja ne tulokset? 

Viskeraalinen rasva minimissä. (Jes! Tätä pelkäsin, mutta ei ollu.) 

Keskivartalon rasvat minimissä. Käsissä samoin. Vasemmassa jalassa rasvaa reilusti (ahahahahha, what?) 

Nestettä runsaasti. (Juon vähän, menkat kompensoi.) 

BMI normaali. 

 

No juu. Ehkä sitä lihasvoimatreeniä vois alotella ihan oikeesti. Odotin semmosta karua motivaatiopläjäystä jollain karuilla lukemilla, mutta ei ni ei. 

Seuraavaksi kun jossain apteekissa otetaan kolesteroli tms. mittauksia, nii piipahdan. Ihan mielenkiinnosta. Uusien tutkimusten mukaan kyllä ikääntyvälle naiselle korkea kolesteroli on terveysetu, ei hoidettava vaiva. Mutta kiinnostelee silti. Viimeksi meinaan hyvät rasvat oli tosi matalat. Niissä on pitäny skarpata jo 10 vuotta. Olenkohan onnistunut jo? 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Halvalla hyvä elämä

Me ollaan oltu jo vuosia yhdessä. Nyt on varmaan suhteessa se alkuhuuma ohi, ja olen jopa miettinyt vaihtoa parempaan. 

Harmi kyllä. 

Rakkaani uskollisesti kuljettaa minua minne haluan mennä. Mukisematta kantaa mun ajatukset, fyysiset taakat, ja lapsetkin jos on tarpeen. Rakkaani odottelee aamulla että herään, ja iltapäivällä uskollisesti vartoo mua töistä. 

Me ollaan tosi samanlaisia. Ketteriä, nopeitakin. Uskollisia, luulin. Vähän semmosia vanhoja ja kuluneita. Eli sovitaan hyvin yhteen. 

Nyt vaan viimeaikoina meidän rakkauteen on tullut ryppyjä. Milloin mikäkin on huonosti, kitistään, tehdään asioita mitä toinen ei toivoisi. En enää voi luottaa toisen uskollisuuteen ja siihen että matkaa tehdään yhdessä. 

Tänään olin niin pettynyt aamulla että potkaisin rakastani ja sanoin vaihtavani sen johonkin muuhun jossei jatkuva kitinä lakkaa. 

On raivostuttavaa yksin yrittää huoltaa meidän suhdetta, tehdä asioita toisen eteen saamatta vastakaikua. 

No ha ha. 

Kyse on toki rakkaastani Virma Virtasesta, joka on samaa ikäluokkaa mun kanssa. Sillä alkaa jo kilometrit ja painaa. (Mulla toki ei! Ha ha lisää.) 

Arkea ei helpota lämpötilan seilaaminen plussasta miinukseen ja takaisin. 

Tänään oli kulkupeli aamulla niin jäässä ettei pyörät pyörineet laisinkaan! Ja lukko oli jäätynyt kiinni. Kyllä se kiroamalla ja lämmittelyllä taas läksi liikkeelle kuitenkin, mutta epäilen että jään pian sen kanssa ”tien poskeen”. 

Uuden pyörän hankinta ei ole viisasta, koska se todennäköisesti pöllitään asemalta ennenkun ehdin kissaa sanoa. Käytettyä en uskalla torista lähteä ostamaan, koska niissä aina riskinä että minulle päätyy jonkun toisen varastettu tärkein polkupyörä. 

Täällä perähikiällä asuessa olisi enemmän kun tarpeellista omistaa toimiva fillari. 

Huoh. Tietysti voisin harjoitella huoltamaan fillarin ja vaihtamaan siihen osia, mutta muutaman renkaanvaihdon kokemuksella tiedän ettei se todellakaan ole mun juttu. Vaikka pyörä on hiton yksinkertainen peli, ja vaikka kuvaan kaikki työvaiheet kun alan sitä ropaamaan, ni vikaan menee takuulla. 

Voi masennus! Sanois faija tähän. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Halvalla hyvä elämä

Kyllä se vielä lupailee ensiviikonlopulle kivoja pakkaskelejä! Ihan päässä hyrrää kun mietin minnehän sitä nokan suuntaisi ulkoilemaan? 

Kytäjä-Usmissa kiinnostelee tälläkertaa Kiiskilampi, ja omilla kylillä perus suolenkki. Vai olisiko suljettu laskettelurinne kiva kokea vielä tänä talvena? Vai pitäiskö mennä tsekkaamaan viimein se ”kyynärä” mitä olen koko talven himotellut? 

Toisaalta kun viimeviikonloppuna päivystin niin ehkä tuntuu että peruslepäilykin maistuisi kivalle. Mutta jos rehellisiä ollaan, mun pää kyllä nollaantuu hektisestä työviikosta parhaiten ulkoilemalla. Ja jos tämä talvikin alkaa taittua kevääseen päin, niin mieluusti nappasin vielä ainakin yhden talviretken fiiliksen talteen tässä. 

Ylläolevat kuvat talven retkiltä Riutasta, Nuuksiosta ja Kytäjä-Usmista! Kiitos vielä osallisille. Ja serkulle retkikoiralainasta! 

Share
Ladataan...

Pages