Äidin oikeat sanat, ja ne väärät - kotikasvatustieteiden maisteri esittää

Halvalla hyvä elämä

Mä kun alan pitää itseäni tämmösenä kotikasvatustieteen maisterina kahdenkymmenen vuoden käytännön kokemuksella, nii ei se aina mene ihan pulkkaan meikäläiselläkään.

No ne väärät sanat, ja aika kamala kasvatuksellinen lapsus, tuli mun suusta yks ilta kun olin aivan hermoraunio siitä mutsin räjähtäneestä polvilumpiosta, ja poikani riekkui ja mölysi menemään. Jossain semi sekopäisessä tilassa mä ärvähdin että jossei suu mene kiinni, niin pää irtoaa. 

Illalla kun kersa meni nukkumaan, se pohdiskelevaan sävyyn ilmoitti etten kai oikeesti irroita siltä päätä, koska sitten se ei voi elää. Enkä mä kai nyt semmosta omalle lapselle, joka on mulle tärkeintä maailmassa. 

Hemmetti. Mä ja mun suuri turpani taas. 

Sisko yläpediltä lohdutti: "ei se kenenkään päätä irrota, se vaan tarkotti että se on tosi vihainen kohta." 

Jäi itselle paha mieli moneksi päivää. Tekis mieli itseltä repiä välillä se pää irti, tai suu vähintään. Tai oppispa joskus tukkimaan sen ajoissa. Eikä varsinkaan pelottelis lapsiaan tuollalailla. 

 

Sattuneesta syystä, samasta mölyämisestä ja riekkumisesta oli puhetta myös eilen illalla. Toivoin, että siinä kohtaa kun puhun vielä sopuisalla äänellä ja pyydän rauhoittumaan niin poika vaikka tekis niin. Että kannattais harjotella että kun tulee sanomista, nii sen sijaan että jankkaa ja lässyttää vaan, nii miettis mikä meni munille ja toimis enskerralla toisin. 

Sit poika sanoi kyllä yrittävänsä käyttäytyä, mutta kun ei aina osaa. Johon koitin lohduttaa että jos vaan miettis että tässä mokasin, mutta että enskerralla en käy mesoamaan, niin se onnistuu kyllä. 

Pieni lamppu syttyi pojan päässä.

"Aiiiijaaha. Tässä onkin kysymys niinku itseluottamuksesta? Että jos mä ajattelen etten jänkkää ja sekoile, ni sitä mä niinku uskon siihen itsekin, ja sit mä en jänkkää enkä sekoile?" 

Voitto! Voitto! 

Loppuiskohan jänkkääminen ja sekoilu sillä, että muistuttaisin tästä itseluottamuksesta? Sen sijaan että vedän omat liinat liian tiukalle? 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.