Ladataan...
Herkkää Elämää

"Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa?"

Kyseessä on kirja, jonka ensimmäinen painos ilmestyi jo 1936.  Sitä on päivitetty useaan otteeseen, itselläni on versio vuodelta 1981. Varsin loistokas teos edelleen, jo ensimmäinen luku antoi hyviä eväitä omaan elämääni!

"Moittiminen ei hyödytä mitään, koska se saa toisen puolustuskannalle ja esittämään vakuutuksia tekonsa oikeellisuudesta. Moittiminen on vaarallista, koska se haavoittaa toisen arvaamattoman kallista ylpeyttä, loukkaa omanarvontuntoa ja herättää katkeruutta."

Voisimme jokainen kokeilla asiaa omassa elämässämme. Sen sijaan, että antaisimme ikävää palautetta toiselle, voisimme sanoa ainoastaan sen hyvän toisen toiminnasta. Ei kaikkea ikävää tarvitse sanoa ääneen. Positiivinen palaute on usein tehokkaampaa kuin toisen moittiminen hänen epäonnistuessaan. Moittiminen ei aiheuta pysyvää muutosta, ennemmin vain mielipahaa toiselle.

"Ensi kerralla, kun meidän tekee mieli antaa jollekin "täydeltä laidalta" , pysähtykäämme ensin ajattelemaan, onko haukkumisesta mitään hyötyä."

Jos haluat muuttaa puolisoasi tai vaikkapa äitiäsi, käännä tuossa tilanteessa katseesi itseesi. Miten voisit kehittää itseäsi? On paljon vaarattomampaa kehittää itseään. Hyväksy se, ettet voi muuttaa ketään toista, se on mahdotonta. Ei ole sinun tehtäväsi puuttua toisen elämään. Olet täällä itseäsi varten. Olet elämäsä omaa elämääsi, keskity siis siihen. Ainoa ketä voit kehittää,olet siis sinä itse! Itsekehitys on hyödyllisempää kuin muiden muuttaminen. Ja kaiken lisäksi se on noin 100% tehokkaampaa myös muiden kannalta!

Benjamin Franklin: "Minä en puhu pahaa kenestäkään.... Minä puhun kaikkea hyvää heistä, mitä tiedän."

"Suuri ihminen osoittaa suuruutensa sillä tavalla, jolla hän kohtelee pieniä ihmisiä."

Kuka vain osaa arvostella, tuomita, valittaa. Mutta ymmärtämys ja anteeksianto vaatii itsehillintää ja luonteenlujuutta. 

Ei tuomita muita, yritetään ymmärtää heitä. Se luo enemmän myötätuntoa, suvaitsevuutta ja ystävällisyyttä, enemmän kuin moittiminen. Vaikka rakentava kritiikki on joskus välttämätöntä, keskitytään silti enemmän hyvään kuin virheisiin.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Herkkää Elämää

Isäni ei ole niin kuin muut isät. Mutta hän on kuitenkin juuri mun isä, henkilö joka ollut elämässäni siitä asti kun synnyin. Hän ei ole voinut olla vaikuttamatta minuun, niin hyvässä kuin pahassa. Kaikesta huolimatta olen saanut elää turvallisen lapsuuden, jossa sain olla aidosti lapsi. Isän kanssa harrastimme paaljon. Kesäisin jalkapalloa, talvisin jääkiekkoa. Muistan, kun kasasimme joukon ihmisiä jäälle ja pelasimme hyvässä hengessä kiekkoa. Niistä hetkistä jäi aina hyvät muistot. Teininä menin mukaan isän höntsäilyjengiin pelaamaan sählyä. Kiersimme muutaman kerran myös ympäri Suomen sählyturnauksiin. Isäni iskosti minuun vahvan kipinän urheiluun. 12 vuotiaana aloitin jääkiekon Jyväskylän Hockey Catseissa. Kovin miehekäs laji näin pienelle tytölle, mutta tykkäsin siitä kauheasti! Kannatin intohimoisesti myös Jypiä, menin peleihin aina kuin mahdollista oli. Harrastin monta kesää myös jalkapalloa ja kokeilin jopa nyrkkeilyä. Jossain vaiheessa liikunta keskittyi monen vuoden ajan lähinnä kuntosaliin. Tämän hetken urheiluuni kuuluu tanssitunnit! Jos isäni on minulle jotain opettanut, niin sen, että liikunta on ihan älyttömän kivaa! Jokaiselle löytyy varmasti jokin laji, josta tykkää! Vaikka sitten vain kävely ;) Kuntosali ei sovi kaikille, eikä tarvitsekaan! On isäni vaikuttanut minuun muutenkin, mutta liikunta yksi tärkeimmistä. Siispä hyvää isänpäivää kaikille ihanille iseille! :) Isänpäivän kunniaksi katsomaan nyt Suomen kiekkopeliä, Suomi-Kanada. :)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Herkkää Elämää

"Sun täytyy muuttuu, jos haluat pärjätä elämässä!" Olen pärjännyt tähänkin asti, viimeiset 25 vuotta. En jaksa enää. Miksi ihmeessä en voisi pärjätä myös jatkossa, omana ujona itsenäni? Miksi en saa olla oma itseni? En mä kuitenkaan tuu koskaan pääsemään mun temperamentista pois, miksi siis taistella sitä vastaan? Olen taistellut jo koko ikäni aivan turhaan, ihan vain ulkopuolisten painostuksesta... Ilman heitä mulla ei olisi ongelmaa itseni kanssa. He tekevät siitä ongelman. Minusta. Ei kukaan muu voi sanoa mitä mun pitää olla. Haluan tehdä sen aivan itse. Tää on mun elämä, ei teidän!

Muiden mielestä minä "kärsin" ujoudesta. En minä kärsisi, jos minua ei koko aikaa arvosteltaisi hiljaisuudesta ja ujoudesta. Ne nyt vain on osa mua, halusitte sitten tai ette! Jos mua olisi kohdeltu hyväksyvästi ja arvostaen, olisin varmasti oppinut itsekin arvostamaan itseäni. Jos olisin aidosti saanut olla se mitä olen, en varmastikaan häpeäsi itseäni ja omia "huonoja" piirteitäni näin paljon. Kaikilla meillä on ne hyvät puolet ja huonot puolet, eikä niistä pääse koskaan eroon. Ainoa asia, mitä voimme hallita on oma käytös. Ja siihen minun kohdallani olisi tullut puuttua, EI mun temperamenttiin ja luonteenpiirteisiin. "Rakastan sinua ja olet hyvä juuri noin! En vain hyväksy sitä, kuinka käyttäydyt, vain käytökseesi haluan puuttua." Jokaisella on vastuu omasta käytöksestään. Mutta kenelläkään ei ole oikeutta puuttua toisen luonteeseen... Se on väärin.

Share
Ladataan...

Pages