Onnellisuuden päiväkirja

Herkkää Elämää

 Mitä on onnellisuus? Ei kai ainakaan sitä, että kaikki olisi aina hyvin. Ei sitä, että ikävät tunteet häviäisivät elämästä. Ei todellakaan. Mieli kulkee tunteiden vuoristorataa joka ikinen päivä. Jokaisella ihmisellä on tällainen vuoristorata mielessään, fyysisessä kehossaan. On hyviä hetkiä, sekä huonoja hetkiä. Ne vaihtuvat 90 minuutin välein, kestävät noin 20 minuuttia kerrallaan. Sitten tilalle tulee uusi tunne. Aivan itsestään, ilman, että meidän tarvitsisi tehdä sen eteen yhtikäs mitään. Voimme vain olla ja odottaa. Kunnes kyseinen tunne menee ohi. Aivan itsestään.

Tunnemme kehollamme. Tunnemme sydämellämme. Stressi voi aiheuttaa mahakipua. Jännitys aiheuttaa fyysisiä oireita: tärinää, vapinaa, hikoilua, sydän hakkaa tuhatta ja sataa. Mieli, tunteet ja fyysinen keho ovat yhtä ja samaa. Stressi vaikuttaa suoraan fyysiseen terveyteen, henkisen hyvinvoinnin rinnalla.

Hyvinvointi ei ole ainoastaan fyysisen kunnon ylläpitämistä. Joskus fitnnesstähtien blogeja lukeneena olen jäänyt pohtimaan sitä, onko terveellinen ruoka ja kuntosali ainoa tie terveyteen. He ovat nuoria, terveitä, lapsettomia naisia. He voivat keskittyä täysillä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Heillä on aikaa. Heillä on mahdollisuus nukkua yönsä hyvin. Vaan entäs jos oletkin perheellinen, työssäkäyvä, keski-ikäinen tai vaikkapa kroonisesti sairas. Entä, jos päiväsi on täytetty työllä, kirkuvien lasten hoidolla, siivoamisella, pyykkäämisellä, kokkaamisella, laskujen maksamisella...

Entä jos olet juuri ostanut uuden asunnon remontoitavaksi, asuntovelatkin kasaantuvat päällesi. Rahahuolet stressaavat ja arki kaatuu päälle. Entä jos liikunnan mahduttaminen jo muutenkin kiireiseen arkeen aiheuttaa vain lisää stressiä? Tunnetustihan stressi ei ole hyväksi terveydelle. Kumpi siis on parempi: liikkunnan mahduttaminen kiireiseen arkeen ja siitä stressaaminen. Vai se, että jättää aikataulutetun liikunnan ja stressaa vähemmän. Tutkimusten mukaan arkiliikunta joka päivä on hyödyllisempää kuin se, että käyt "vain" tunnin verran salilla kolme kertaa viikossa.

Sen sijaan, että yrität lisätä liikuntaa ja terveellistä ruokavaliota jo muutenkin kiireiseen arkeen, voisi miettiä, kuinka lisätä pieniä hyviä arkisia asioita hyvinvointiisi liittyen. Muutama hengitys syvään. 10 minuutin päiväunet. Siivoaminenkin on oivaa ja terveellistä liikuntaa. Kiireisessä lapsiperheessä ei aina ole järkeä lisätä lisää stressiä. Tunnit eivät vain yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Joskus on paljon terveellisempää nukkua hyvät yöunet, kun stressata siitä, ettei ole kerennyt käymään salilla. Olkaamme armollisia itsellemme. Jokainen kokeilkoon itse, mikä on juuri heidän omalle terveydelleen hyväksi. Olemme jokainen ainutkertaisia yksilöitä. Se, mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. Jokainen olkoon oman elämänsä herra. Kukaan ulkopuolinen ei voi tietää tai sanoa, mikä on JUURI SINULLE hyväksi. Ole yksilö. Tee asiat yksilöllisesti. Se on nykyaikaa. Yksilöllisyys.

 

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Tämä on kaunis teksti. Nostimme päivän puheenaiheeksi! :) 

Ihanaa tiistaita <3

VilHei
Herkkää Elämää

Kiva, kiitos :)

Ghostfire

Tämä on ihana, armollinen postaus. Laitan suosikkeihin talteen, tätä tarvitsen toisenkin kerran. <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.