Ladataan...

Täytyisi noudattaa happinaamarisääntöä useammin: auta ensin itseäsi ja sitten vasta muita. Mutta ei se aina ainakaan vauva-taapero arjessa onnistu.

Kun imettää lukuisia kertoja vuorokaudessa, kantaa vauvaa, nostelee taaperoa ja hoitaa kotiaskareita samalla EIKÄ joogaa tai pidä kehostaan sen kummemmin huolta, on vastassa selkäkipuja ja todella jäykät hartiat. Vaikka arki on ihanaa ja todella nautin vauvan ja taaperon hoidosta, on päivät samalla yhtä suorittamista: vaipanvaihto, aamupala, tiskit, vaipat, pukeminen, ulos, sisään, ruoka, nukutus... repeat! Siinä voisi vaikka itsensä unohtaa. Kotona olossa on kuitenkin näiden ihanien lapsukaisten lisäksi sellainen kiva puoli, että voi tehdä mitä haluaa, milloin haluaa. Minusta on täysin OK sanoa, jos kotona olo ei ole oma juttu tai jos se tuntuu rankalta. Koska onhan siinä hommaa. Minäkin haluan myöhemmin töihin.

Jotta arki sujuu mahdollisimman mukavasti, on vanhempienkin voitava hyvin. Minulle kunnon yöunet ovat se mistä kaikki alkaa. Niistä joutuu kuitenkin karsimaan kun vauva tulee taloon, joten vähintä mitä voi itselleen tehdä on levätä silloin kun siihen tarjoutuu rako. Tämä on sellainen ”note to self” juttu. Nukkuminen kun vauva nukkuu on kultainen ohje, jos on vain yksi lapsi.

Lapset tarvitsevat hyvinvoivan aikuisen. Erityisesti mielestä huolehtiminen on minulle se, josta hyvä arki kumpuaa. Myös omien unelmien ja tavoitteiden ajattelu antaa minulle virtaa. Nyt oikeastaan tuntuu, että pääni on täynnä tulevaisuuden suunnitelmia ja halua toteuttaa ne, innokas kun olen. Tärkein tapahtuu kuitenkin nyt.

Kun vauva syntyy, perhe saa usein lahjoja vauvalle: vaatteita, leluja, rättejä ja tutteja. Niitä tarvitsee, mutta mielestäni hyvä vaihtoehto olisi myös miettiä mitä äiti voisi haluta: lahjakortin hemmotteluun, ruokalähetyksen ovelle (samalla voi viedä roskat) tai vaikka nätin imetystopin piristämään imetysmaratoneja jos sellainen on meneillään. Pienetkin jutut on suuria.

Legojen keskeltä kuitaten (kirjoitan tietysti blogia samalla)... 

<3

Kuva Helen Hawi

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Viimeisimmät kuulumiset Italiasta.

Nyt on maha täynnä sitä maailman parasta pizzaa jossa rapeus, pehmeys ja taivaallinen mozzarella kohtaavat. Tämän ihanuuden sinetöi suussasulava, tuhtiakin tuhdimpi suklaajäätelö. Voisinko jäädä tänne ja kirjoitella blogiin vain millaisen pizzan milloinkin söin ja kuinka hyvää espressoni tänään oli?

Olemme viettäneet koko Italian lomamme kotosalla pieniä pyrähdyksiä lukuunottamatta. Kuin asuisimme täällä. Toiset korttia pelaten, kuka milloinkin lapsia hoitaen ja kokkaillen. Lapset ovat olleet kipeinä joka on aiheuttanut huolta, erityisesti kun pienin on vasta kolme kuukautta. Niin pieni olento. Niin rakas että ihan sydämestä ottaa. Kun lapset ovat kipeinä, ei mielessä ole muuta kuin heidän parantuminen. Onneksi kyseessä ei kuitenkaan ole mitään vakavaa, varsinkin kun toimii ajoissa. Äitiys (ja isyys) on yhtä iloa ja huolta.

Asiasta aivan toiseen: kokeilin täällä yksi päivä aivan uudenlaista hoitoa, ”dry needlingiä”. Onko se sitten Suomeksi kuivaneulaus? Onko kukaan kokeillut? Hoidossa akupunktioneulat laitetaan tarkoin valittuihin pisteisiin kuin akupunktiossa, mutta tässä hoidossa neuloja liikutellaan ylös ja alas (kuin dippaisi neulaa lihakseen, yyh). En ole asiantuntija joten en osaa sen enempää kertoa. Mutta luoja, että se tuntui tehokkaalta! Jumissa olevat lihakseni hartioissa alkoivat sätkiä ihan ihmeellisesti neulan laiton jälkeen ja koko kätenikin säpsähteli itsestään. Neulat jätetään paikalleen hetkeksi. Lapaluun alla olevat kipeät paukamat saivat myös pistoksen. Koska kestän kuulemma hyvin kipua, voimme tehdä ensi kerralla astetta ”rankemman” hoidon. Saavunkohan paikalle...?

Heti hoidon jälkeen käteni tuntui ainakin sata kiloa painavalta. En meinannut pystyä pidellä hammasharjaa kädessä. Seuraavana päivänä käsi tuntui kevyeltä ja elpyneeltä ja jumit todella tuntuivat vähentyneen. Tätä hoitoa kokeilisin ehdottomasti uudestaan, koska imetys ja huonot asennot ovat aiheuttaneet aikamoiset jumit jollaisia minulla ei ole ennen ollut. Pitäkää selkänne suorassa ja joogatkaa hyvät siskot ja veljet! Yritän samaa, pikku hiljaa.

Vielä muutama päivä lomaa jäljellä jonka jälkeen palaamme jouluiseen Suomeen.

 

 

Share

Ladataan...

¡Hola ja ciao!

Espanjan matka tehty ja Italian matka aloitettu. Espanjassa kohteemme Corralejo tarjosi aurinkoa ja upeat hiekkadyynit. Corralejo on myös mahtava surffauspaikka. Meidän porukalle siitä ei ollut erityisemmin hyötyä. Mutta lapset nauttivat kun saivat olla kerrankin koko päivän ulkona ja läiskytellä lasten altaassa. Meidän hotelli oli todella lapsiystävällinen ja sitä kaipasimmekin nyt kun lapset ovat pieniä. Iloiset lapset on yhtäkuin iloiset aikuiset.

Ehdimme nukkua yhden yön Suomessa ja heti aamulla vaihdoimme uikkarit neuleisiin ja suuntasimme kentälle. Nyt ollaan Italian Veronassa. Täällä olin viimeksi kaksi vuotta sitten kun Luan oli ihan saman ikäinen kuin Florian on nyt. On ihana nähdä perhettä ja nauttia kaikesta siitä mitä Italialla on tarjota. Täytyi taas todeta, että täällä on kaikista tyylikkäimmät ihmiset ja paras ruoka. Kaikki asiat ei ehkä suju kuin Suomessa mutta esimerkiksi Italian kielen kuuleminen on vaan niin ihanaa ja jollakin tapaa tuntuu ihan vähän kotoisalta, onhan Italiassa tullut vietettyä aikaa. Niin ja siihen voi luottaa, että kahvi on kunnon kamaa.

Ehdinpä tänään tehdä pienen pyrähdyksen joogamatolle. Totesin, että tiedän taas vähän paremmin miltä asennot voivat jollekin tuntua. Siitä, että on nyt vähän jäykempi on siis hyötyä! 2-vuotiaan Luanin mielestä ”soturi 2” asento näytti supersankarin asennolta ja hän yritti itsekin tehdä saman äänitehosteella. Ehkä joogatöihin palatessani nimeän asennot Batmanin, Spidermanin ja muiden supersankareiden mukaan.

Arrivederci.

 

Share

Pages