Ladataan...

Kuvauksista tuli oikea muuttumisleikki kun Beauty by Deivin itse ihana Deivi meikkasi ja kampasi minut ja tuttu, taitava kuvaaja Ville kuvasi koko kimalluksen. Enää olisi puuttunut jokin iltameno missä olisin voinut hyväksikäyttää tämän glamour lookin...

Olen niin paljon kotivaatteissa, ilman meikkiä, että on ihanaa kun pääsee joskus tällaiseen käsittelyyn ja saa muistoksi kuvat joita katsella sitten vanhana ja ryppyisenä jos onni suo. Minulla on aika vaaleat kulmakarvat ja ripset, joten ero on huomattava varsinkin näin vahvassa meikissä. Melkein tuntuu eri ihmiseltä.

Stailauksen lisäksi valokuvaajalla on todella suuri merkitys kuvien onnistumisessa. Ei vain hänen kamerankäsittelytaidoillaan vaan sillä, minkä tunteen hän saa aikaan mallille. Monien kuvaajien kanssa työskennelleenä harva on yltänyt tässä Villen tasolle. Ville osaa heti rentouttaa mallin. Hän antaa ohjeita ja mitä tärkeää, kehuu paljon. Kehuminen antaa ainakin minulle lisää intoa ja rentouttaa varmasti niitä, kenellä on epävarma olo kameran edessä.

Meikillä, hiuksilla ja vaatteilla saadaan ihmisestä ihan toisenlainen versio aikaan (näkisitte minut nyt kun naputan tätä tekstiä, ei tietoakaan mistään glamourista). Jos tarvitsee jotakin varten edustavat kuvat itsestään, ei välttämättä tämän tyyliset vaan arkisemmat, vaikka töitä varten, on hyvä valita ainakin etevä meikkaaja ja kuvaaja. Esimerkiksi tämä tiimi.

Mekko Katri Niskanen

Kuva Ville Paasimaa

Meikki ja hiukset Deivi Ramm / Beauty by Deivi

Ladataan...

 

Jokaisella on joogavartalo

Ja se on just näin! Ei ole yhtäkään vartaloa joka ei soveltuisi joogaan. Kaikki joogamuodot eivät sovi kaikille ja asentoja täytyy joskus muokata itselleen sopiviksi mutta joogaa voi tehdä vaikka tuolilta istuen tai sängyssä maaten. Joogavartalon ei siis tarvitse olla esimerkiksi hoikka vaikka tämä on toivottavasti itsestäänselvyys useimmille. Asennot ovat vain yksi osa joogaa. Joku voisi kutsua sitä alkulämmittelyksi.

Tarvitset vain maton (etkä aina sitäkään)

Joogaan ei tarvita muuta kuin matto. Nykyään kun minulla ”ei ole aikaa joogata” en jaksa levittää mattoani auki vaan olohuoneen pörrömatto kelpaa ihan hyvin muutaman asennon tekemiseen. Sellainen joogaharjoitukseni on nyt.

Kannattaa olla avoin eri joogasuuntauksille

Alussa minua viehätti vain fyysinen ja aktiivinen jooga. Halusin haastaa itseäni koko ajan ja arvotin harjoituksen sen perusteella, miten hyvin minulla meni edelliskertaan verrattuna. Kaikki muu tuntui tylsältä. Nykyään pidän aktiivisesta ja passiivisesta harjoituksesta yhtä paljon ja tiedän, että molemmilla on paljon opetettavaa.

Eri opettajilta oppii eri asioita eri aikaan

Yhdellä hetkellä voi omaksua vain tietyn verran asioita ja joskus yhden opettajan sanomana se on helpompi ymmärtää kuin toisen sanomana. Jokaisella opettajalla on eri tyyli ja siksi omat kannattajansa. Kun oma tietämys lisääntyy ja matka joogapolulla etenee voi toinen opettaja tuntuakin siihen hetkeen sopivammalta ja silloin minusta on hyvä siirtyä avoimin mielin eteenpäin (tosin nykyään meillä ei ole vain yhtä opettajaa vaan käymme monen eri opettajan tunneilla).

Joogatunnilla voi tehdä sen verran kuin haluaa ja jaksaa

Joogasta puuttuu, tai ainakin pitäisi aina puuttua kilpailu ja pakottava tarve mennä eteenpäin ja "onnistua". Tässä varmasti yksi syy siihen, miksi moni ryhmäliikuntaa inhoava rakastuu joogaan ja löytääkin itsensä yhtäkkiä vahvasta, notkeasta ja ennen kaikkea hyvinvoivasta kropasta (mieltä unohtamatta). Niinhän se on, että kun rakastaa sitä mitä tekee, hyviä asioita tulee kaupan päälle, kuin itsestään.

Joogan opit ”testataan” elämässä 

Seesteisessä joogasalissa, kivuttomassa kropassa joogaaminen, lempiasentojen läpi lipuminen - helppoa. Joogan opit kuitenkin testataan arkielämässä ja se on se kinkkisempi puoli. Ne on niitä jokapäiväisiä kohtaamisia ihmisten kanssa, ärsytyksiä ja niihin reagoimista tai reagoimattomuutta. Se on asioiden käsittelyä mielessä ja asioista irtipäästämisen harjoittelua. Joskus joogaa on toiminta, esimerkiksi velvollisuuden täyttäminen. Joskus tekemättä jättäminen. Joogaa on itsetutkiskelu, rehellisyys itselleen ja muille ja pyrkimys kasvaa (aina näitä kliseisiä juttuja mutta tää on niin totta). Joogaa on toisten ihmisten huomioiminen mutta myös itsensä muistaminen. Joogaa on vaikeiden asioiden hyväksyminen ja senkin hyväksyminen, ettei vielä sillä hetkellä pysty hyväksymään tapahtunutta. Jooga on tiivistettynä elämää.

Jooga vahvistaa itseluottamusta

Kokemukseni mukaan jooga tekee itsevarmemmaksi. Kaikki lähti siitä, kun aloin iloitsemaan Bikram joogassa siitä, miten olin kehittynyt asennoissa. Täysin eri tilanne kun missä olen nyt, ja hyvä niin, mutta se oli silloin. Tulin itsevarmemmaksi vartalostani koska se sopeutui asentoihin joita en tiennyt olevan olemassakaan. Löysin oman ”lajini”. Aloin seisomaan suorassa, itsevarmana. Kun aloin ymmärtämään ja oppimaan mielen hallintaa ja onnistuin siinä jossain arjen tilanteessa, tuntui tosi hyvältä. Aloin myös olemaan rohkeammin oma itseni koska olin löytänyt jotain itseni näköistä joka kaiken lisäksi kannusti kuuntelemaan omaa kehoa ja mieltä. Aina kun olin oma itseni jossain tilanteessa, sen sijaan että yritin sopeutua muihin, itseluottamukseni kasvoi vähän lisää.

Joogan voi aloittaa koska tahansa

Missä tilanteessa tahansa, minkä ikäisenä vaan. Muistutan: kaikki asennot eivät sovi kaikille eikä kaikille esimerkiksi sovi lämmössä tehtävä harjoitus. Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä tutustua joogaan.

Instajooga antaa väärän kuvan mutta...

”Instajooga” on aikamoinen ilmiö enkä voi kiistää, ettenkö olisi itsekin sekaantunut siihen varsinkin vuosia sitten kun joogainnostus oli villinä. On jo syntynyt yleistys hoikasta mutta sopivan urheilullisesta nuoresta naisesta joka taiteilee mitä hienoimmissa jooga-asennoissa, tiukoissa joogavaatteissa milloin rannalla, milloin vuoren huipulla. Kuvatekstinä jokin elämänviisaus. Se aiheuttaa sekä ihailua että pahastusta.

Näen asian kaksi puolta (kuten aina). Kun miettii joogaa niin fyysisenä kuin mielen harjoituksena, ei tämä kuva anna joogasta oikeaa kuvaa. Se viestii enemmänkin kilpailusta, onnistumisesta ja äärimmäisyydestä kuin armollisuudesta, pysähtymisestä ja tasapainosta. Lisäksi kuten sanoin, joogatakseen ei tarvitse olla hoikka tai urheilullinen. Ei myöskään joogaohjaajan/-opettajan.

Toisaalta, some on nykypäivää ja sillä on ihan valtava vaikutus meihin! Esimerkiksi juuri somen takia jooga on tullut vieläkin paremmin ihmisten tietoisuuteen. Se ei ole enää pelottavaa, mysteeristä ja "hihhuleiden hommaa". Koska jooga on tänäpäivänä kova trendi, se vetää ihmisiä puoleensa enemmän. Tämä tarkoittaa sitä, että joku saattaa inspiroitua siitä joogakuvasta ja mennä sen vuoksi kokeilemaan joogaa. Ja siitä taas voi seurata elämäntapamuutos, parempi ymmärtäminen itseään  ja muita kohtaan, armollisuutta, silmien avautumista... Jopa joogaperinteeseen ja muihin joogan saloihin sukeltamista.

On tärkeää muistaa katsoa somekuvia välimatkan päästä, pienellä kriittisyydellä. Mutta asioilla on aina puolensa.

Namaste. <3

 

 

Ladataan...

Viime päivinä on tuntunut siltä, että mitä tänne blogiin oikein voi kirjoittaa kun luin Marian tekstin. Kaikki "huuhaa" tuntui taas niin turhalta, vaikka itsestänikin on kiva lukea välillä juuri sitä ja nollata. Paha mieli valtasi minut kun luin Marian rohkean kirjoituksen hänen syövästään. En voi kuin lähettää toiveeni, että lääkkeet alkaisivat puremaan ja Maria parantuisi. Lähetän suurimmat jaksamiset Marian perheelle...

Jotenkin sanaton fiilis vaikka onhan syöpä niin valitettavan yleinen sairaus. Ehkä se, että kun tänne Lilyyn itsekin kirjoittaa ja kirjoittaa hyvinvoinnista, joogasta, omasta mukavasta elämästä ja niin pois päin, niin se, että toisen blogi joutuu keskittymään näin synkkään aiheeseen tuntuu hurjalta, niin surulliselta ja uskomattoman epäreilulta hänelle ja hänen perheelleen. En edes tiedä mitä tässä yritän sanoa. Olin aikeissa julkaista joogapostauksen ja mitähän kaikkea minulla olikaan mielessä, mutta ei vaan tuntunut siltä juuri nyt. Toisena päivänä.

Tottakai oman blogin jutut jatkuvat samanlaisina. Tähän väliin oli vain pakko jakaa tuntemukset ja lähettää universumille toiveet Marian vuoksi. Vaikka muistan olla joka päivä kiitollinen, korostuu se erityisesti nyt.

Ladataan...

Pages