Äitijuttuja

Joskus vitsailen, että lapset imevät minusta kaikki mehut (kirjaimellisestikin, mitä tulee imetykseen) mutta sitten he antavat takaisin sata kertaa enemmän.

Enemmän aikaa lähdölle

Niin vauvat kuin taaperot ovat ajoituksen mestareita ja luonto voi kutsua juuri ulko-ovella. Meillä vaatteiden pukeminen vie joskus aikaa kun kolmevuotias haluaa kaiken olevan juuri eikä melkein. Hän on todella tarkka.

Wipesit

Ilman kosteuspyyhkeitä ei kannata lähteä yhtään mihinkään. Nyt en ole enää oksennuksen peitossa kuten ensimmäiset kuukaudet F:n syntymän jälkeen mutta sotkulta ei vältytä vielä vuosiin.

Sama asia x 100

Ei riitä, että sanon kerran yhdestä asiasta vaan huomaan jääväni toistelemaan samaa asiaa kuin papukaija. Yritän pitää asiallisen linjan mutta jos hermot ovat tiukalla eikä puhe meinaa tepsiä, menee homma lopulta huudoksi.

Kenguruäiti

Kuka vaan voi todistaa, että olen kantanut vauvaamme tämän kymmenen kuukautta. Kuopuksemme Florian on ollut aika erilainen vauva kuin esikoisemme Luan. Hän ei ole viihtynyt yksin ollenkaan ja koska en kestä kuunnella vauvan itkua, reagoin siihen heti ja usein löydän itseni tekemässä kotitöitä yhdellä kädellä. Valintoja.

Haluan kiittää YouTubea...

Kun esikoisemme oli vielä pieni, muistan kun puhuimme mieheni kanssa, että toivottavasti lapsemme ollessa isompi hän ei tuijota iPadia esimerkiksi ravintolaillallisella. Että sellaista emme halua. Noh, tällä hetkellä ei näytä hyvältä... Emme olekaan jaksaneet stressata tästä asiasta vaan olemme antaneet iPadin pauhata surutta. Se kun antaa pienen hengähdyshetken meille... Siispä haluan kiittää kiitospuheessani YouTubea. Ja never say never.

Hiljainen hetki

Hiljaisia hetkiä ei pahemmin enää tunneta mutta kun sellainen tulee, menen pian vilkaisemaan mitä tapahtuu. Onko äidin meikkipussi löydetty ja huulipunan sävyt testailtu vessan lattiaan, onko wc-paperirulla silputtu vai mitä tapahtuu, koska jotain tapahtuu.

Piiloon

En ole harrastanut esimerkiksi vessaan piiloutumista vaikka se on käynyt joskus mielessä. Sen sijaan olen hiiviskellyt asunnossamme jos F on jonkun toisen sylissä tai leikkii itsekseen. En voi edes ottaa häneen katsekontaktia jos hän on muiden sylissä. Nyt tilanne näyttää vähän muuttuneen ja se on helpottavaa vaikka minusta onkin ollut ihanaa olla hänen kanssaan niin tiiviisti. Meille on tullut jo nyt tosi vahva suhde.

Yhdistyminen

Yksi parhaimpia asioita on se, miten lapset yhdistävät perheitä ja ihmisiä. En osaa selittää tätä tarkemmin, te ehkä tiedätte mitä tarkoitan. He tuovat mukanaan keveyttä ja hauskuutta.

Kuluttavaa ja kamalaa(ko)

Netissä näkee aika paljon kirjoituksia siitä, miten lapsiarki on niin kuluttavaa ja joskus kamalaakin. Että kaikki ovat aina räjähtämispisteessä ja yliväsyneitä. Se saattaa pelottaa niitä, jotka pohtivat perheen perustamista. Toinen taas saattaa luulla, että lapsi ei tule mitenkään muuttamaan elämää. Hän saattaa ihmettyä, jos vauva-arki onkin tosi haastavaa eikä yhtään sellaista, kuin jostain seesteisestä kuvasta missä iloinen äiti pussailee vauvaansa, saattaa vaikuttaa. Meillä vauva- ja lapsiarki on ollut pääosin ihanaa, ehdottomasti. Olemme silti olleet väsyneitä, meillä ei ole ollut kahdenkeskistä aikaa ollenkaan ja päivät tuntuvat joskus suorittamiselta. Siihen, millaista arki tulee olemaan vaikuttaa minusta itse lapsi, vanhempien sen hetkiset tiedot, taidot ja voimavarat, muiden tarjoama tuki ja sen tuen vastaanottaminen.

Lapset ottaa ja antaa

Lapset vievät energiat, vitamiinivarastot ja osaavat vetää oikeista naruista. Mutta mitä he antavatkaan. Miksi ei tule kirjoitettua kaikista niistä upeista asioista? Eikö kehtaa hehkuttaa, väsymykseen ja nuutuneeseen oloon kun on ehkä helpompi samaistua? Pikkuisten kanssa päivät on täynnä hymyjä, nauruja, tanssia, leikkiä (leikkiminen on minusta kauhean tylsää, pakko myöntää), pusuja ja kaikkia liikuttavia juttuja. Se on aika hienoa, että arki on täynnä tällaisia asioita. Yhtenäkään päivänä en unohda olla kiitollinen kaikesta mitä olen saanut. Siihen ei tarvita kiitollisuuspäiväkirjaa koska tunne on mukanani koko ajan, jopa niillä hetkillä kun pitäisi teipata suu kiinni ilmastointiteipillä ja alkaa laskemaan sataan.

Hyvää viikonloppua!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.