Kokeilin Shiatsua

Yhteistyössä Hoitohuone Amanka

Mikä Shiatsu? 

"Qi & Body Shiatsu stimuloi koko kehoa rentouttaen ja helpottaen erilaisia fyysisiä sekä emotionaalisia oireita. Hoito rauhoittaa yliaktiivista sympaattista hermostoa, parantaa verenkiertoa, vähentää lihaskireyttä ja kipua sekä lievittää stressiä. Qi & Body Shiatsulla hoidetaan mm. päänsärkyjä, PMS-oireita, kuukautiskipuja, väsymystä, unettomuutta ja stressiä. Säännöllisten shiatsu-hoitojen on myös todettu vahvistavan immuniteettia.

Shiatsu on tehokas manuaalinen hoitomuoto Japanista, ja se pohjautuu kiinalaiseen lääketieteeseen ja akupainantaan. Shiatsu vaikuttaa kuin ”putkimies”: Aktivoimalla kehon toimintoja tukokset avautuvat, ja kehon oma luonnollinen paraneminen voi alkaa."

Lue lisää täältä.

Iloiseksi yllätyksekseni pääsin kokeilemaan Qi&Body Shiatsua Hoitohuone Amankaan! Amanka sijaitsee Meilahdessa ja sinne pääsee keskustasta kätevästi ratikalla. Amankassa tehdään Qi&Body Shiatsun lisäksi hierontoja, aromaterapiahoitoja, sokerointeja ja ekokasvohoitoja. Hoidoissa käytetään ekosertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Siis vain parasta iholle. 

Mutta Shiatsuun! Oikeastaan tämä "Shiatsusuuntaus" jota kokeilin on sekoitus monia erilaisia Shiatsutekniikoita. Se on peräisin Israelista. Amankan Maarit kysyi minulta, onko minulla mitään erityiskolotuksia ja mainitsin ainoat kolotukseni eli raskausaikana rasituksen jälkeen ilmestyvän si-nivelen kivun. Ryhdyttiin hoitoon.

Hoidossa hoidettava makaa futon patjalla usein kyljellään mutta voi myös olla selinmakuulla tai istua. Hoidettava on omissa vaatteissaan: pitkähihaisessa paidassa ja housuissa. Hoito kesti tunnin ja tämä on sellainen hoito, mikä tehdään esimerkiksi ensimmäistä kertaa tulevalle asiakkaalle. Ensimmäinen kerta on yleiskatsaus ja se herättelee kehoa. Hoidon vaikutus kestää 36h. 

Sormissa ja varpaissa alkaa tuntumaan lämmintä kihelmöintiä. Sielläkö se "qi", elämän energia minua kutittelee? Sanotaan, että kun ihminen on terve, "qi" virtaa vapaasti. Epätasapainotilassa "qin" virtaus on estynyt ja tämä voi johtaa lopulta sairastumiseen. Kiinalaisen lääketieteen mukaan "qi" kulkee kehon kanavissa, meridiaaneissa.  

Qi&Body Shiatsussa kehon huolellisesti valittuja pisteitä painellaan ja kehoa asetellaan välillä erilaisiin asentoihin. Hoitoon kuuluu myös rytmistä liikettä, mutta sinun ei tarvitse kuin olla rentona. Jumiutuneet kohdat lähtevät avautumaan ja ainakin minun kehooni saapui täysi raukeus. Ja kova pissahätä! Hoidon jälkeen olin kuin unesta herännyt ja virkeä. Miten ihana tapa valmistautua synnytykseen, ajattelin. Hoidossa voi vaipua jonnekin unen ja hereilläolon rajamaille joten on sanottava, että hoito tekee todella hyvää pääkopalle. Voisipa joka aamun aloittaa Shiatsuhoidolla.

Kipeitä kohtia löytyi mutta koska olen notkeaa sorttia ja olen pitänyt itsestäni ainakin jonkinlaista huolta, ei hoito tuntunut niin paljon kuin mitä se varmasti tuntuisi jollekin toiselle. Qi&Body Shiatsu siis avaa kehon energiatukoksia ja pikkuhiljaa keho tasapainoittuu jonka vuoksi monet fyysiset ja henkisetkin vaivat voivat helpottua. Qi&Body Shiatsua suositellaan myös raskaana oleville ja synnytyksestä palautumiseen. Hoito voi auttaa esimerkiksi raskausajan liitoskivuissa, joka on varmasti hyvä uutinen monelle odottajalle. 

Hoitohuone Amanka tarjoaa ensimmäisen Qi&Body hoidon tarjoushintaan 40€/40min. Kolmen kerran hoidoissa kolmas hoito on -20% ja viiden kerran hoidoissa viides hoito on -50%. Sarjahoidoissa voidaan keskittyä johonkin erityiseen epätasapainotilaan ja saada pidempikestoisempia hyötyjä. Tästä pääset varaamaan hoidon! 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.