Kosovo vai Albania?

Olemme takaisin Kosovossa ja huomenna lennän takaisin Suomeen. Albania oli aurinkoinen ja nautin täysillä rantapäivistä - niitä kun on vuodessa niin vähän. Kysymys kuuluu: Kosovo vai Albania?

Ensimmäisenä tulee mieleen meri. Sitä ei valitettavasti löydy Kosovosta ja lomaa ajatellen se on ainakin minulle ihan ehdoton. Merenrannalla olo on niin rentouttavaa.

Ruoka on ollut parempaa Kosovossa. Kaikki on neuvoteltavissa, paikallista ruokaa löytyy paljon enemmän ja omaan makuuni se on parempaa. Minulla tosin on vain vähän kokemusta molemmista maista mutta olen kuullut samaa muilta.

Myös Kosovossa palvelu on ollut parempaa. Molemmissa paikoissa vaikutuin tarjoilijoista jotka halusivat kävelyttää vauvaamme ja jotka huolehtivat, että kaikki on niin kuin pitääkin mutta Kosovo on vienyt voiton aika 6-0.

Eilen kun olimme ostoksilla erään liikkeen työntekijä soitti meille taksin ja tuli odottamaan kanssamme ulos. Kun siinä oli pari minuuttia luppoaikaa, hän lähti ostamaan meille kaupasta vettä ilman, että tietenkään pyysimme. What?!

Lomaa ajatellen valitsisin Albanian meren vuoksi. Lentäisin jonnekin etelään kirkkaan veden äärelle. Mutta vaikka Kosovolla ei ole sitä valttikorttia, Kosovo voi yllättää sen ystävällisyytensä ja aidon ruoan vuoksi. Täällä on myös todella paljon nuoria ja kahvilat ovat täynnä ihmisiä. Se luo mukavaa tunnelmaa.

 

 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Kuulostaa tosi paljon omiltakin kokemuksilta. :) Albania on tosi vaikuttava kirkkaiden vesien ja vuorien ansiosta, mutta Kosovo on ehkä "persoonallisempi". Kosovossa on tosi paljon kulttuuria myös kun nuoria on niin hirveästi. Tosi eläväinen paikka. :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Tai ainakin Pristina. :D

wilmatheyogini

Juuri näin! Pristina on eläväinen paikka ja hyvin sanottu tuo ’persoonallinen’. Palasimme juuri Suomeen ja mulla on ikävä sitä ihanaa ”spec me mazea” haha. Ruoka oli ihan ykkösjuttu! Myös toisistaan huolehtivat lapset ja ystävälliset ihmiset. Ihan liikutuin usein. <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.