Loppuraskauden ajatuksia

Se on kirjaimellisesti loppuraskaus koska olen raskauden viimeisellä kolmanneksella. Alkua lukuunottamatta koko raskausaika on taas ollut seesteistä kuten ensimmäisellä kerralla ja se jos joku on ihanaa ja asia josta saan olla kiitollinen. Olenkin. No, vielä on aikaa venyä ja paukkua joten eihän sitä tiedä missä kondiksessa sitten heinäkuussa ollaan.

Alkuraskauden pähkinä purtavaksi oli, otanko doulan vai en. Tiesin, etten päättäisi sitä silloin vaan antaisin ajatuksen muhia ja doulan pölähtää eteeni jos niin olisi. Googlaukset eivät tuottaneet tulosta ja koko aihe jäi. Nyt ajatus on ollut, etten ota doulaa kun en ole sellaista löytänyt. Tiedostan, että doulalle olisi käyttöä siitä huolimatta että minulla on aika monta ässää hihassa.

Nyt tekee mieli sanoa kaikille ensimmäistä lastaan odottaville, että nauttikaa erityisesti siitä loppuraskaudesta jolloin olette äitiyslomalla eikä ole vielä lasta hoidettavana, heh. Ei tarvitse myöskään miettiä kenelle lapsen heivaa kun synnytys alkaa.

Synnytyksestä olo on luottavainen. Tuntuu, että tiedän täsmälleen mitä tehdä, miten olla ja hengittää. Mutta muistan miten viimeiset avaavat supistukset ottivat minusta yliotteen ja olin paniikin rajamailla. Kysymys kuuluu, mitkä ovat minun keinoni palauttaa itseni jos ajaudun taas tuohon tilaan?

Mahan kasvun mukana tullut pieni kömpelyys ja hitaammat ja raskaammat liikkeet ovat minusta vain hauska mauste raskauteen. Tiedän, ei olisi jos en voisi näin hyvin. Maha on tiellä ovenraosta kuljettaessa ja kengännauhoja solmittaessa. Se on kuitenkin oiva paikka laskea teekuppi tai lepuuttaa käsiä. Kätevää. Olen heivannut pieneksi käyneet vaatteet ylähyllylle ja viikko viikolta käytettävät vaatteet vähenevät. Eilen totesin, että nämä ja nämä verkkarit mahtuvat. Loput Ikea-kassiin ja nähdään ehkä jouluna.

Kuva Hanna Toivakka/ OPPILAS X

Yoga Nordic Kamppi

Kommentit

Susanna / Pure Connection (Ei varmistettu) http://pure-connection.blogspot.fi/

Sinusta huokuu niin ihana rauha ja juuri se, että olet löytänyt oman tiesi <3 Joogatunneillasikin muutaman kerran käyneenä, osaat luoda tunneillasi ihanan seesteisen tunnelman :)

wilmatheyogini

Kiitos tästä upeasta kommentista! Mahtavaa lukea se vielä heti aamusta! Arvostan. <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Kannattaa käydä tsekkaa www.aidinaika.fi :)

wilmatheyogini

Kiitos! Tämä tuli hyvään kohtaan, koska olen jälleen mietiskellyt tätä doula-asiaa. Tukiverkostoakaan kun meillä ei pahemmin Seinäjoella ole. :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.