Miten olla kuvissa?

Uskon, että useimmat meistä tietävät parhaat puolensa, tai ainakin omasta mielestä parhaat, kaikki kun on katsojan silmissä. Moni tietää miten kallistaa päätään, pitää huuliaan ja miten asetella vartalo. Meillä on lempiposeerauksemme. Kokosin tähän muutamia vinkkejä mitä itse käytän niin mallin töissä kuin niiden ulkopuolella.

Löydä valo. Ilman hyvää valoa ("hyvä" valokin on makuasia) kauniskin kuva vaikuttaa epäonnistuneelta. Mallina yritän aina löytää kasvoilleni valon. Suuntaan siis kasvoni siihen suuntaan mistä valo tulee. Aurinkoisena päivänä voisi luulla saavansa parhaat kuvat mutta usein varjo tarjoaa edullisemman valon jolloin kaikki kasvojen yksityiskohdat eivät näy. Sisälläkin kannattaa suosia luonnonvaloa eli mennä lähelle ikkunaa. Moni tietää tämän selfieiden aikakaudella.

Jätä käsivarren ja vartalon väliin pieni rako (jos otat kuvaa sivusta). Muistan kun yläasteen koulukuvaaja sanoi minulle, että älä liiskaa käsivarttasi vartaloosi kiinni. Se saa käsivarren näyttämään leveältä.

Älä näytä kämmentä kameralle. Säännöt on tehty rikottaviksi ja ei tässä mistään maailman tärkeimmästä asiasta puhuta mutta kämmenen näyttäminen kameralle ei yleensä näytä kovin kauniilta. Sen sijaan jos käännät kättäsi sivuttain, käden muoto näyttää sirolta ja elegantilta eikä siltä, että käsi olisi jättimäinen lapio. Myös sormet kannattaa asetella lähelle toisiaan.

Hiusten harominen, kasvoilla käteen nojaaminen (höyhenen kevyesti) tai jokin muu sinulle luontainen asia voi näyttää kuvassa "mielenkiintoiselta" sen sijaan, että kuvassa olisivat vain pelkät kasvot (en kyllä tiedä mitään mielenkiintoisempaa kuvassa kuin kasvot).

Katso peiliin. Näet, miltä kasvojesi mittasuhteet näyttävät kun käännät päätäsi ja nostat ja lasket leukaa. Löydät ehkä lempikulmasi.

Pidä huulet rentona. Jos suu on täysin kiinni, suun alue näyttää usein kireältä. Rentouta leuka ja anna huulten olla pari milliä raollaan. Saat suun rennoksi avaamalla suun oikein isosti auki ja sitten rentouttamalla leuan ja huulet.

Katse. Valitse piste mihin katsot. Ajattele jotain mukavaa niin saat silmiin iloa. Jos katsot pois päin kamerasta valitse jokin kaukainen piste mihin keskität katseen sen sijaan, että katsoisit 10cm päähän (ellei tarkoitus ole katsoa vaikka kädessä olevaa tavaraa). Jos katsot pois päin kamerasta varmista, ettei silmien valkuaiset ole ainoa asia mikä näkyy. Jos katse näyttää väsyneeltä kokeile sulkea silmät ja kun avaat ne, ota kuva.

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.