Ladataan...

On selvää, millaisen synnytyksen haluaisin jos sen voisi päättää. Epäselvää on se, otanko itselleni synnytykseen doulan?

Arvaan, että moni ajattelee, mihin tarvitsisin doulaa kun olen doula? Tietämys synnytykseen valmistautumisesta ja synnytyksestä kaikilla mausteilla tulee auttamaan paljon, mutta siinä vaiheessa kun synnytyksen epätoivoisimmat ajat koittavat, on melkein yksi ja sama olenko doula vai en. Viimeistään siinä vaiheessa ainakin suurin osa tarvitsee kovan luokan tukea.

Tuki voi olla muukin henkilö kuin doula, eihän doula ole tae millekään. Doulan työtä on kuitenkin tukea, informoida, ehdottaa sopivia lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja ja olla läsnä hiljaa tai höpötellen. Doula tarkkailee ja toimii ja osaa myös viisaasti olla toimimatta.

Mitä sitten kun puoliso on peloissaan ja haluaa vetäytyä nurkkaan? Se täytyy sallia heille, synnytys on myös puolisoille ennalta-arvaamaton tapahtuma ja monet puolisot tuntevat olonsa avuttomaksi ja hermostuneeksi. Usein doulan työtä onkin keskittyä puolisoon kertomalla missä mennää ja rauhoittelemalla häntä.

Puolisoiltamme emme voi odottaa samaa mitä doulilta eikä minusta pidäkään. On oikeastaan hassu ajatus jos olettaisin, että poikaystäväni tekisi kaiken saman minkä doula. Minulla on laadukas koulutus siihen mitä teen enkä osaisi tätä kaikkea ilman sitä. Miten puoliso osaisi? On hyvä, jos puolisoita voi prepata ennakkoon kertomalla vaikka muutaman täsmätiedon tai muistuttamalla tsemppaamaan vaikkei olisi hajuakaan missä mennään ja kuka on kuka ja mikä valuutta.

Omalleni en aijo edes yrittää tuputtaa kirjoja luettavaksi. Vaikkei puoliso tekisi mitään, hän on tietysti se tärkein tuki ja antaa niin paljon. Aijon kuitenkin muistuttaa rakasta "Candy Crushia" tsemppaamaan minua vaikeilla hetkillä sekä lukemaan synnytystoivelistani huolella läpi.

Kesä tulee olemaan täynnä jalkapalloa sekä Suomessa että ulkomaillakin. Minä pysyn heinäkuun visusti Seinäjoella ja toivon, että poikaystäväni on mukana kun hetki koittaa. Tämä on yksi suurimmista syistä miksi mietin doulaa. Kenenkään ei pitäisi joutua synnyttämään yksin.

Se, että olemme Seinäjoella tuottaa pienoisia ongelmia. Työkseen doulaavia on hyvin vaikea löytää (jos heitä edes on?) ja sitten pitäisi vielä löytää "the one". Siispä annan ajatukselle aikaa. Nyt meneillään on raskausviikko 16 ja en, en aijo ilmoittaa päiviä. Hahah.

Onko siellä muita raskaana olevia?

Harjoittelua kahden kanssa! Ensimmäisen doulaukseni työn tulos sylissä (taisi se työ suurimmaksi osaksi olla tuon naperon äidillä) ja itse synnytetty vieressä. 

Ladataan...

Hyvinvointiuutisia: Yoga Nordic, paikka jota en oikein vieläkään osaa kutsua työpaikaksi kun siellä on niin mukavaa, muuttaa KAMPIN KAUPPAKESKUKSEN 5.KERROKSEEN!

Siis Kortteliin jossa voi ravita itseään joogatunnin jälkeen. Yoga Nordicilla ravitset kehoasi ja mieltäsi oikeastaan sellaisella tunnilla millä haluat. Vaihtoehtoja kun löytyy! Lempeä hot jooga sopii erityisesti ensikertalaisille mutta siitä riittää iloa myös pitkään jooganneille. Se oli muuten suosiossani raskausaikanani ja tulee olemaan tässäkin raskaudessa.

Yin jooga sulattaa jäykimmänkin kehon ja samalla opettaa, ettei kaikessa itseasiassa olekaan kyse jäykkyydestä tai notkeudesta. Yin jooga on opettanut mulle eniten vaikka joskus tuntuu, etten ymmärräkään mistään mitään. Jooga, elinikäinen oppikouluni.

Jos haluat voimakkaan harjoituksen, kokeile esimerkiksi hot joogaa, hot vinyasa joogaa tai bikramia. Ehkä yllätyt jos luulit, että joogassa vain hengitellään. Hot joogassa tulee vähän sellainen fiilis, että mähän pystyn mihin vaan haluan! Sieltä saa sellaisen energiaboostin.

Air jooga tunnilla pääsee helposti ylösalaisin ilman, että on koskaan seisonut päällään. Kaipaisin nyt air jooga liinaa kiperästi. Sama alaselkää rasittava raskausajan vaiva on palannut eikä toistaiseksi mikään ole tuntunut niin hyvältä kun air jooga kankaassa istuminen "tuoli asennossa". Olenkin yrittänyt tehdä samaa kiipeilytelineessä minkä ympärillä elämä nyt pyörii... Ei niin rentouttavaa.

Joskus on pakko saada uudet joogahousut tai elefantilla koristelu joogapyyhe. Jos joskus ei siis huvita joogata, Yoga Nordicilla voi myös shoppailla joogakamoja jotka ovat pitkäikäisiä ja tarkoin valittuja. Sitten onkin kiire tunnille käyttämään tuotteita. Koko elämän voisi kyllä elää joogahousuissa...

Eikö kuulostakin hyvältä? Ensimmäiset tunnit alkavat 1.2 joten nyt varaamaan paikkoja!

 

Ladataan...

Elämässä tapahtuu suuria. On toisen kierroksen vuoro.

Loppuvuonna olisin voinut hautautua pimeään huoneeseen ison ruokakasan kanssa. Heti ensimmäisestä oireesta ajattelin, että tämä on varmaan sitä. Normaalista poikkeavista tuntemuksista tulee heti tietoiseksi. Olen nyt neljännellä kuulla raskaana! Toisin kuin ensimmäisessä raskaudessani, tässä minulla on ollut oireita. Vähällä olen silti päässyt. 

Hetkessä plussaksi muuttunut testi ei aiheuttanut jännitystä tai hetkellistä järkytystä vaan se oli se mitä osasin odottaa oireiden perusteella. Se ei tietenkään ole itsestäänselvyys. Olen tästä älyttömän iloinen. Nyt iloitsen vieläkin enemmän kun lähes jokapäiväinen krapula ja väsymys ovat väistyneet.

Monen mielessä varmaan käy, aijonko minä doulana ja ensi kesänä toivottavasti synnyttäjänä ottaa itselleni doulan? Siinä onkin iso kysymys mitä olen miettinyt! Mutta siitä lisää myöhemmin. Ollaan palattu Seinäjoelle ja muutettu uuteen kotiin. Viihdytään täällä niin hyvin, ettei edes kaivata Helsinkiin paitsi silloin tällöin ihmisten vuoksi. Vaikka täällä ei ole läheisiä, on täällä uusia ihania tuttuja. SJK perhe muuttuu vähän joka kausi mutta on ollut tähän asti aina niin hyvä!

Saatiin näiden kuvien lisäksi myös 4D kuvat joita en ensimmäisessä raskaudessani saanut julkisella puolella. Ei voinut kuin ihmetellä nykyajan teknologiaa...

 

 

Pages