Ladataan...

Tätä hetkeä ollaan odotettu: rakenneultraa ja sukupuolen paljastumista! 

Pakko myöntää, että jännitti niin kuin ensimmäiselläkin kerralla. Yritin muistuttaa itseäni, että olemme selvittämässä ensisijaisesti vauvan rakenteita ja mittoja, emme sukupuolta joka on aivan toissijainen asia, mutta kyllähän se jännitti. Viimein kätilö kysyi todettuaan kaiken olevan hyvin, olisiko meillä jotain kysyttävää? Ja minulla todellakin oli: saisiko sen sukupuolen tietää? Syke kiihtyi... "Pojalta näyttäisi!"

Häh? Reaktioni oli lähes samanlainen kuin ensimmäisellä kerralla. Yllätyin ja olin iloinen mutta hämmentynyt. Mieleeni tuli, rehellisesti sanottuna, enkö tule näkemään pikku tyttöä, joka näyttäisi meiltä. Jolla voisi olla suorat ja vaaleat tai tummat ja kiharat hiukset. Tai jokin oma sekoitus. Jonka hiukset voisin letittää ja jonka voisin pukea kauniisiin mekkoihin.

Ja sitten perään ajattelin, että näin tämän kuuluukin mennä. Meidän kuuluu saada juuri nämä lapset ja se on paras asia koko maailmassa. Olen saanut tutustua ja rakastua yhteen uskomattomaan pikku poikaan ja pian saamme vielä toisen, kuitenkin aivan oman yksilön. En voisi olla onnellisempi. Pojat ovat niin hurmaavia. Sallin itselleni kuitenkin harmittelematta ne tuntemukset mitä hieman tunsin. Seuraavana päivänä niitä tuntemuksia ei ollut pisaraakaan jäljellä ja olin jo innoissani tutkiskelemassa, mitä kauniita Albanialaisia nimiä onkaan olemassa.

Miten ihanaa ajatella, että pojastamme tulee isoveli. Veljekset voivat jakaa miehisen energian ja omat poikien jutut. Toivon ja uskon, että heistä tulee parhaat ystävät. Käsite "minä ja pojat" laajenee joten pidän naisenergian koholla kaiken testosteronin keskellä! Enpä olisi koskaan arvannut saavani kaksi poikalasta! Minun elämässäni kun on yksi pikkusisko ja kasa Barbie-nukkeja. No, nyt vanhoille vaatteille tulee käyttöä ja jalkapallojakin on monelle jalalle, jos pikku kakkosta kiinnostaa yhtään samat asiat kuin isoveljeään.

Kuva: Henna Koponen

Ladataan...

Yhteistyössä Hoitohuone Amanka

Mikä Shiatsu? 

"Qi & Body Shiatsu stimuloi koko kehoa rentouttaen ja helpottaen erilaisia fyysisiä sekä emotionaalisia oireita. Hoito rauhoittaa yliaktiivista sympaattista hermostoa, parantaa verenkiertoa, vähentää lihaskireyttä ja kipua sekä lievittää stressiä. Qi & Body Shiatsulla hoidetaan mm. päänsärkyjä, PMS-oireita, kuukautiskipuja, väsymystä, unettomuutta ja stressiä. Säännöllisten shiatsu-hoitojen on myös todettu vahvistavan immuniteettia.

Shiatsu on tehokas manuaalinen hoitomuoto Japanista, ja se pohjautuu kiinalaiseen lääketieteeseen ja akupainantaan. Shiatsu vaikuttaa kuin ”putkimies”: Aktivoimalla kehon toimintoja tukokset avautuvat, ja kehon oma luonnollinen paraneminen voi alkaa."

Lue lisää täältä.

Iloiseksi yllätyksekseni pääsin kokeilemaan Qi&Body Shiatsua Hoitohuone Amankaan! Amanka sijaitsee Meilahdessa ja sinne pääsee keskustasta kätevästi ratikalla. Amankassa tehdään Qi&Body Shiatsun lisäksi hierontoja, aromaterapiahoitoja, sokerointeja ja ekokasvohoitoja. Hoidoissa käytetään ekosertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Siis vain parasta iholle. 

Mutta Shiatsuun! Oikeastaan tämä "Shiatsusuuntaus" jota kokeilin on sekoitus monia erilaisia Shiatsutekniikoita. Se on peräisin Israelista. Amankan Maarit kysyi minulta, onko minulla mitään erityiskolotuksia ja mainitsin ainoat kolotukseni eli raskausaikana rasituksen jälkeen ilmestyvän si-nivelen kivun. Ryhdyttiin hoitoon.

Hoidossa hoidettava makaa futon patjalla usein kyljellään mutta voi myös olla selinmakuulla tai istua. Hoidettava on omissa vaatteissaan: pitkähihaisessa paidassa ja housuissa. Hoito kesti tunnin ja tämä on sellainen hoito, mikä tehdään esimerkiksi ensimmäistä kertaa tulevalle asiakkaalle. Ensimmäinen kerta on yleiskatsaus ja se herättelee kehoa. Hoidon vaikutus kestää 36h. 

Sormissa ja varpaissa alkaa tuntumaan lämmintä kihelmöintiä. Sielläkö se "qi", elämän energia minua kutittelee? Sanotaan, että kun ihminen on terve, "qi" virtaa vapaasti. Epätasapainotilassa "qin" virtaus on estynyt ja tämä voi johtaa lopulta sairastumiseen. Kiinalaisen lääketieteen mukaan "qi" kulkee kehon kanavissa, meridiaaneissa.  

Qi&Body Shiatsussa kehon huolellisesti valittuja pisteitä painellaan ja kehoa asetellaan välillä erilaisiin asentoihin. Hoitoon kuuluu myös rytmistä liikettä, mutta sinun ei tarvitse kuin olla rentona. Jumiutuneet kohdat lähtevät avautumaan ja ainakin minun kehooni saapui täysi raukeus. Ja kova pissahätä! Hoidon jälkeen olin kuin unesta herännyt ja virkeä. Miten ihana tapa valmistautua synnytykseen, ajattelin. Hoidossa voi vaipua jonnekin unen ja hereilläolon rajamaille joten on sanottava, että hoito tekee todella hyvää pääkopalle. Voisipa joka aamun aloittaa Shiatsuhoidolla.

Kipeitä kohtia löytyi mutta koska olen notkeaa sorttia ja olen pitänyt itsestäni ainakin jonkinlaista huolta, ei hoito tuntunut niin paljon kuin mitä se varmasti tuntuisi jollekin toiselle. Qi&Body Shiatsu siis avaa kehon energiatukoksia ja pikkuhiljaa keho tasapainoittuu jonka vuoksi monet fyysiset ja henkisetkin vaivat voivat helpottua. Qi&Body Shiatsua suositellaan myös raskaana oleville ja synnytyksestä palautumiseen. Hoito voi auttaa esimerkiksi raskausajan liitoskivuissa, joka on varmasti hyvä uutinen monelle odottajalle. 

Hoitohuone Amanka tarjoaa ensimmäisen Qi&Body hoidon tarjoushintaan 40€/40min. Kolmen kerran hoidoissa kolmas hoito on -20% ja viiden kerran hoidoissa viides hoito on -50%. Sarjahoidoissa voidaan keskittyä johonkin erityiseen epätasapainotilaan ja saada pidempikestoisempia hyötyjä. Tästä pääset varaamaan hoidon! 

 

Ladataan...

Yhteistyössä Heidi Paavilainen: Innate health coaching

Stressi ja ahdistus. Ikäviä, arkipäiväisiä asioita jotka vaikuttavat koko olemukseemme. Kuuntelin Heidin audiot "Stress free" ja "Letting go of anxiety" ja sain taas muistutuksen siitä, miten me itse luomme stressaavan tai ahdistavan kokemuksemme. Se siis syntyy meissä.

Olen aika vähän stressaava ihminen. Näin olen kuullut sanottavan ja allekirjoitan saman itsekin. Ajattelen aina, että asiat järjestyvät ja ne menevät kuten niiden kuuluukin. Ja ajattelen, ettei tässä ole kukaan kuollut. Olen kuitenkin herkkä ja inhoan riitoja joten joskus ihmisten sanomiset tai tekemiset saavat minussa voimakkaan tunteen aikaan. Minun täytyy käsitellä asia ennen kuin voin jatkaa päivääni kevyin mielin. En kuitenkaan ylianalysoi. Olen opetellut ymmärtämään itseäni ja muita ja nykyään moni tilanne hoituukin helposti pois alta, kun taas ennen se olisi tuntunut vaikeammalta.

Ymmärrän, että minä itse aiheutan oloni. Niin, ehkä se toinen (tai mikä pahempaa, minä itse!) on sanonut tai tehnyt jotain joka on saanut minut ärsyyntymään mutta minä olen se jonka mielessä tuo ahdistava kokemus syntyy. Yhtälailla voisin antaa asian lipua pois minusta ja pysyä neutraalina. Se on mielestäni vaikeaa jos sitä ei tietoisesti harjoittele. Tottakai olemme myös temperamentiltamme erilaisia, muttei se ole este, etteikö uusia taitoja voisi oppia.

Miten elää ilman stressiä? Ei kai mitenkään. Mutta aina voi harjoitella päästämään siitä tunteesta nopeammin irti ymmärtäen, ettei se mitä luultavimmin ole totta vaan meidän aikaansaama kokemuksemme. Kun emme enää kuuntele stressaavia ajatuksiamme, palaamme neutraaliin hetkeen jossa uudet, positiiviset ajatukset voivat nousta. Sama pätee ahdistukseen, vaikka ahdistuskohtaus, jonka mielemme voi synnyttää jädessämme kiinni negatiivisiin ajatuksiin, tuntuu suuremmalta palalta haukattavaksi.

Mikä oli minusta erityisen mielenkiintoista oli se, että kaksi ihmistä voivat kokea saman asian aivan erilailla. "No sh*t?" Eli kahdella ihmisellä voi olla vaikkapa sama työ ja yhtä paljon töitä mutta toinen ottaa asian rennosti ja toinen stressaa siitä kamalasti. Ei siis voi sanoa, että stressi tulee ulkoisista asioista vaan ajattelustamme. Muutenhan kaikki stressaisivat töistä.

Nämä tuntuvat joskus vaikeilta ja samalla niin tärkeiltä. Jos tulemme paremmiksi stressinhallitsijoiksi, mitä kaikkea hyvää siitä vielä seuraakaan elämiimme! Iloisempi arki, parempi ymmärrys itseään ja muita kohtaan, syvempi parisuhde... Tästä olen vakuuttunut.

Tästä pääset tilaamaan molemmat audiot!

Jos tilaat audiot 30.4 mennessä, osallistut arvontaan jossa voit voittaa 45min valmennuksen Heidin kanssa!

 

 

 

Pages