Ladataan...
Hetkestä

Pitkän blogihiljaiselon jälkeen löytyi vihdoin aikaa tulla kirjoittamaan tänne. Lyhykäisyydessään kuluneet viikot ovat tosiaan sisältäneet opintojen aloituksen, uusien ystävyyssuhteiden luontia, Semmareiden konsertin, pyöräilyä mäkisessä maastossa, kahvihetkiä ystävien kanssa. Täytyy muuten sanoa, että Jyväskylästä on ihan loistavia kahviloita, joihin haluan päästä tutustumaan vielä paremmin. Toistaiseksi säät ovat suosineet ja täällä on saatu nauttia kauniista syyspäivistä. Vaikka en sadetta toivokaan, niin salaa odotan kyllä jo, että pääsisin käyttämään upouutta sadetakkiani. Puhelimeen on tallentunut joitakin kuvia viime viikkojen ajalta, joten annan kuvien puhua puolestaan:

Torstaina suuntaan jälleen illasta kotiin Tampereelle ja pääsen nauttimaan viikonlopusta omien läheisteni kanssa. Tänä viikonloppuna saan lähes koko perheeni Tampereelle, Tampereen SM-rallin johdosta. Kuviot ovat siis aika lailla selvillä seuraaville päiville.

 

Vietetään mukava loppuviikko ja palataan pian! :)

Share

Ladataan...
Hetkestä

Heippa! Nyt alkaa olla aika jättää kesä 2016 taakse ja suunnata ajatukset kohti tulevaa syksyä. Mun elämässä se tarkoittaa myös uusien opiskelukuvioiden alkua Jyväskylässä ja yhden pitkäaikaisimman haaveeni toteutumista. Kieltämättä jännittää, mutta ainakin tällä hetkellä vain hyvällä tavalla. Ystävät helpottavat varmasti uuden arjen käynnistämisessä Jyväskylässä ja toisaalta tuttu, kaikista tärkein, oma muru ja koti Tampereella muistuttavat tutusta ja turvallisesta elämästä. Tuntuu huojentavalta että vaikka muutoksia tulee, niin jotain kuitenkin säilyy ennallaan.

Yksi isoimmista muutoksista aiempaan vuoteen verrattuna on koulupaikan lisäksi myös matkustelun lisääntyminen. Viikot kuluvat Jyväskylässä parhaan ystäväni luona kämppistellen ja viikonlopuiksi matkustan kotiin Tampereelle. Olemme nykyisessä parisuhteessani eläneet aiemminkin etäsuhdevaihetta, joten ehkä senkin johdosta syksyn kuvio ei liikaa huoleta. Poikaystävälläni on tapana sanoa, että vierivä kivi ei sammaloidu. Ehkä niin. Luulen, että mulla on jonkun sortin tarve liikkua ja nyt kun ulkomailla ei ole tullut viime aikoina liiaksi käytyä, niin kotimaan matkailu sopii oikein hyvin. Koen tärkeäksi sen, että kumpikin meistä uskoo ja luottaa arjen toimimiseen, vaikka muutoksia tuleekin. Kaikki on asenteesta kiinni.

Onko muilla tiedossa uusia opiskelu- tai työkuvioita?

 

Tsemppiä koulujen ja töiden alkuun! :)

Share

Ladataan...
Hetkestä

Mitä ravintolaruokailuun tulee, olen melko kaavoihini kangistunut ja päädyn kerta toisensa jälkeen ottamaan niin sanotun tutun ja turvallisen vaihtoehdon. Näin kävi myös viime kerralla, jolloin valitsin pitkän (tarkoitan todella pitkän) savulohipitsapohdinnan jälkeen jo joskus aiemmin syömäni tutun broileri-vuohenjuustoannoksen. Voi miksi!? Tämän ärsyttävän tapani johdosta sovimme O:n kanssa kättä päälle, että seuraavalla ravintolareissulla testaan jotain ruokaa oman mukavuusalueeni ulkopuolelta.

Savulohipitsa jäi sen verran kaivelemaan mieltä, että päätimme kokeilla tehdä sitä itse kotona. Kokemus oli varsin positiivinen ja pitsa maistui todella herkulliselta. Uskon nyt myös pystyväni testaamaan tätä myös ravintolassa. :D Tässä ohje meidän versioomme savulohipitsasta:

 

Savulohipitsa

(pellillinen)

Pohja:

2dl vettä

hieman vajaa kuivahiivapussi

1/2 tl suolaa

1/2 tl sokeria

3 dl grahamvehnäjauhoja

3dl ruisjauhoja

1 rkl öljyä

 

Kastike:

Paseerattua tomaattia, 100g crème fraîchea, mustapippuria, sipulijauhetta

 

Täyte:

2 tomaattia

100g kylmäsavulohisiivuja

juustoraastetta

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva ja lisää suola ja sokeri. Sekoita joukkoon jauhot ja lopuksi öljy. Anna taikinan kohota n. 15 min. Kaulitse taikina jauhotetulle leivinpaperille ja levitä tomaattikastike pohjalle. Seuraavaksi lisää juustoraaste, tomaattiviipaleet ja lohisiivut. Halutessasi voit kokeilla myös punasipulia. Paista pitsaa 225-250 asteessa 15 minuuttia. Vinkki: Pitsapalan päälle sopisi myös kourallinen rucolaa.

Miltä vaikuttaa? Kertokaa ihmeessä jos menee testiin! :)

 

Mukavaa torstaita muruset!

Share

Pages