Kasvistäyte suolaisiin lettuihin

Hettinen

Tänään vuorossa toinen täyte keskiviikkona julkaistuihin suolaisiin lettuihin. Tämä täyte on tehy periaatteella 'kaikki kehiin mitä kaapista löytyy'. :) Samalla sain viimein testattua uunissa paahdetun fetan. Itsellä se tosin oli ennemmin uunissa pehmennettyä tofua, mutta maku oli silti hyvä, joten no worries. 

KASVISTÄYTE SUOLAISIIN LETTUIHIN (riittää kahteen lettuun)

  • 1 dl kidneypapuja (käytin valmiiksi suolaliemessä lilluneita)
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
  • n. 50 g ranskankermaa
  • n. 100 g uunissa käytettyä fetaa (+ loraus öljyä ja mausteita fetan pintaan)

Laita fetan palanen pellille ja iske pintaan loraus öljyä sekä mausteita. Itse käytin valkosipuli-rypsiöljyä sekä kuivattua tilliä ja valkosipulijauhetta. Laita 200 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Itse käytin lehmänmaidosta tehtyä halpisfetaa (tai siis salaattijuustoa) ja itselläni juusto lähinnä vain pehmeni uunissa. Maku oli silti oikein hyvä, mutta en tiedä olisiko juustosta tullut rapsakampi, jos tässä olisi käytetty autenttista fetaa.

Sekoita pavut, siemenet ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon 'paahdettu' feta ja sekoita alla näkyvän kauniin mössön näköiseksi ;) Suolaa tämä täyte ei mielestäni kaipaa, ainakin oma 'fetani' oli todella suolaista.

Iske letun väliin, kääri ja nauti! 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.