Kuorrutettua kanaa eli rakastu rippeisiin osa 3

Hettinen

Viimeinen kokonaisen kanan jatkotyöstöidea oli ohrajauhoilla kuorrutetut ja voissa paistetut kananpalat sekä kermainen kikhernepaistos. 

Kana oli aiemmin muuntunut jo patongiksi sekä salaatiksi ja kolmatta käyttökohdetta miettiessäni jouduin pohtimaan pitkään miten saisin samaa kanaa vielä hyödynnettyä uudella tavalla. Olin sattumalta katsonut Piiat-elokuvan joitain päiviä aikaisemmin ja sieltä oli jäänyt himo kuorrutettuun pannulla paistettuun kanaan, joten päätin kokeilla onnistuisiko vastaava kypsiä kanapaloja käyttämällä. Lisukkeeksi päädyin valmistamaan jotaina helppoa ja nopeaa; kikherneitä, kermaa sekä mausteita pannulla käytettynä :)

Tähän ohjeeseen ei ole tarjota tarkkoja määriä, mutta näin homma eteni;

  • riivi kypsästä kanasta haluamasi määrä paloja
  • pyörittele palat kananmunassa
  • pyörittele kananmunatut kananpalat jauho-mausteseoksessa (itse käytin ohrajauhoja, suolaa ja mustapippuria)
  • paista reilussa voissa pannulla
  • kun kanat ovat saaneet väriä, siirrä ne lautaselle ja heitä pannulle haluamasi määrä suolaherneissä lilluneita kikherneitä
  • lisää kermaa n. 1 dl
  • lisää mausteita ja kiehauta
  • kaada kastike kananpalojen viereen lautaselle
  • nauti!

Annos hipoi täydellisyyttä, ainoastaan kastikkeeseen käytetyistä kikherneistä tulee miinusta. Ostin itse ensimmäistä kertaa Go Greenin kikherneitä suolaliemessä ja ne eivät olleet läheskään niin hyviä Pirkan vastaavat. Olivat rakenteeltaan kovempia ja maultaan.. hmm.. vähän jänniä. En siis usko, että ne missään nimessä olivat pilaantuneita, mutta eivät kyllä mielestäni yltäneet toisen valmistajan tasolle. 

Huomenna blogissa luvassa tuunattua simaa, stay tuned! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.