Lantusta ruuaksi Part 1

Hettinen

Uunissa tehtyjä 'lanttusipsejä' ja valkosipulimajoneesia, oi kyllä!

Eilisiltana iski aivan hirveä suolaisen himo ja äkkiseltään löysin vain riisikakkuja. Auttoivatko ne? No eivät. Onneksi sesonkikassista paljastui eilen kilo lanttuja, joita päätin alkaa jatkotyöstämään.

Ensimmäisenä vetäisin lantusta pienemmän lohkon, jota sitten juustohöylän avulla siivutin. 

Pyörittelin siivut öljyssä sekä mausteissa ja iskin uuniin. 

Noin 20 minuuttia myöhemmin -tadaa!

Ja resepti näihin ihanuuksiin: (määrä riittää nippanappa yhdelle ;) )

  • n. 200 g lanttua 
  • 1-2 rkl öljyä
  • omia suosikkimausteita, itse olen innostunut käyttämään Kreikasta tuotua Souvlaki-mausteseosta (tarkempi listaus mitä kaikkea tuohon sekoitukseen kuuluu, löytyy tästä postauksesta)
  • paistamisen jälkeen ripsauta päälle sopivasti suolaa :)

180 astetta, n. 20 minuuttia (riippuu siivujen paksuudesta). Itselläni 'sipsit' jäivät vähän lötköiksi, mutta nopeasti silti katosivat lautaselta ;) Valkosipulimajoneesi oli tällä kertaa valmiskamaa, ei se kyllä niin hyvää ollut kuin itsetehty. 

Mitkä ovat teidän suosikkitapanne hyödyntää lanttua?

Share

Kommentoi