Lohilaatikko

Hettinen

 Lisää maistiaisia kummitytön viime viikon vierailulta :). Viime postauksessa kerroin 'kulttuuririennoistamme', tämänkertainen on pyhitetty lohilaatikolle. 

Neiti sai esittää toiveita kyläilyn aikaisesta ruokalistasta ja kolmen kärki oli selkeä; tortilloja (tehtiin), kiinalaista (kummi ei tykkää, joten skipattiin) sekä lohilaatikkoa.

HETIN LOHILAATIKKO

400 g lohifilettä

700 g perunasipulisekoitusta (ostin optimistisena kilon pussin, mutta ei ihan mahtunut vuokaan)

4 dl ruokakermaa

50 g Koskenlaskijaa (tässsä käytetty sipuli-ruohosipulia)

tilliä, suolaa ja kalamaustetta sopivasti eli oman maun mukaan

Laita puolet perunasipulisekoituksesta vuoan pohjalle, lisää päälle paloitellut lohipalat ja niiden päälle loput perunasipulisekoituksesta. Sekoita kerman joukkoon mausteet ja iske vuokaan. Pilko päälle Koskenlaskijaa. Heitä vuoka uuniin n. tunniksi (valmis, kun perunat kypsiä), asteita 175.

Omnomnom, vasemmasta alareunasta napattu maistiaiset ;)

Ja tässä lopputulos! Hyvää ja perinteistä kotiruokaa :)

Kommentit

Paavo (Ei varmistettu)

Mä oon viel lisäks tollasii laatikoihin tunkenu peruna-sipulisekoituksen lisäksi pakastekasvissuikaleita (se mis on ainakii porkkanaa ja oisko purjoo ja perunaa ja mitä niis nyt on..) Ni tulee vähän värii porkkanasta ja on olevinaan tervellisempää ku on väriä...

Hetti
Hettinen

Oi, hyvä idea! :)

byRiina

Ja hyvää oli! Nam!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.