Ladataan...
Hey girl

Sanottakoon heti alkuun, että nautin alkoholia hyvin vähän. Se ei ole koskaan ollut mun suurin nautinto. Miellän sen juhliin ja seurajuomaksi, en ole tainnut koskaan nauttia yksin edes viinilasillista. Joulutunnelmaan kuitenkin kuuluu terästetty glögi. Onhan joulukuu yhtä juhlaa, pikkujouluine, synttäreineni ja muutenkin joulu on yhdessäolon aikaa.

Silloin kun nautin alkoholia, sen pitää olla laadukasta ja hyvänmakuista. En juurikaan juo siidereitä enkä lonkeroa, vaan valitsen kuoharia tai vodkaa. Olinkin erittäin mielissäni kun sain kotimaista Korpimaan kyynel-vodkaa testiin. Pakkauksesta huokuu laatu, ja jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu. Korpimaan kyynel on kotimainen, ja kotimaisista raaka-aineista Helsingissä valmistettu premium-tason viina. Se voitti tänä vuonna pronssia arvovaltaisessa International Wine & Spirit -kilpailussa Britanniassa. Palkinto tuli Vodka & Tonic -sarjassa.

Korpimaan kyynel sopii hvyin snapsiksi, tai juomien sekaan. Se on puhtaan ja kuivan makuinen. Itse päätin terästää sillä glögiä. Tykkään glögin mausteisesta ja lämpimästä mausta, ja mielestäni siihen sopii hyvin pieni terä. Tein kahta eri versiota, toiseen tuli alkoholitonta punaista perusglögiä rusinoine ja manteleineen, sekä pieni loraus vodkaa. Toisen taas tein tämän vuoden Blossaan, omenamehuun ja lisäsin hieman vodkaa lopuksi sekaan. On varmaan sanomattakin selvää että kummatkin toimivat ja lämmittivät mukavasti. Kovin montaa tällaista glögilasillista ei voi kerralla kuitenkaan kumota jos meinaa lenkille päästä seuraavana aamuna :).

Lue lisää Korpimaan kyyneleistä täältä http://korpimaankyynel.com/main

Ota IG seurantaan http://instagram.com/korpimaan_kyynel

Ladataan...

Ladataan...
Hey girl

Kirjat on ihan parasta. Olen ala-asteelta lähtien ollut lukutoukka. Kannoin hirveät kasat kirjoja kirjastosta kotiin koulun jälkeen, ja rakkaus kirjoihin on säilynyt. Nykyisin luen mieluiten elämäkertoja ja self-helpiä. Kumpaakin hyvin valikoidusti tosin. Joskus on myös ihana lukea Dan Brownia tai Agatha Christietä.

Omaksi ostan kirjoja harkiten ja harvoin, tänä talvena olen poikkeuksellisesti ostanut jo kolme self-help kirjaa, jotka esittelen tässä. Ne sisältävät niin paljon tietoa ja ajatuksia, että näihin haluaa palata yhä uudelleen. 

"Ikigai-pitkän ja onnellisen elämän salaisuus japanilaisittain"

Törmäsin tähän toista kirjaa etsiessäni ja mulla tuli tunne, että mä tarvitsen tämän. Ja kyllä, kaipasin juuri tällaista selkeää ja yksinkertaista luettavaa ja ohjeita. 

Kirjassa tarkastellaan Ogimin kylän elämää. Kylä on yksi harvoista vyöhykkeistä maailmassa , jossa asukkaat elävät muuta maailmaa yleisemmin yli satavuotiaiksi.

On helppo uskoa, että kirjan oppeja noudattamalla voi paremmin, ja tuntee olonsa onnellisemmaksi. Onnestahan päättää aina sinun sydämesi.

"You are a badass, lopeta itsesi vähättely ja elä täysillä"

Näin kirjan Kriseldan postauksessa täällä ja päätin siltä istumalta että tämä kirja on must. Jen Sincero kirjoittaa hauskasti ja ymmärrettävästi. Kirja rohkaisee ja kannustaa, sekä tuntuu rehelliseltä. Pääsanoma on "rakasta itseäsi". Aihealueet joita kirjassa käsitellään ovat helposti samaistuttavia, ja monta kertaa tulee todettua että näinhän se on.

"Pitkän ja hyvän elämän biologia"

Älä jätä tätä hyllyyn vaikka tästä tuleekin vähän koulukirjat mieleen. Luin Hesarissa artikkelin telomeereistä ja tästä kirjasta, ja siitä jäi jano tietää lisää. Telomeereistä ja niiden toiminta voi auttaa paljon enemmän kun voiteet ja muut toimenpiteet jos haluat säilyttää elinvoimaisuuden. Se miten vanhenet ei nimittäin johdu geeneistä vaan telomeereistä. Ja niihin voit vaikuttaa valinnoillasi! Kirja on helppolukuista ja ohjeet selkeitä, joten ei kannata pelästyä tieteellistä kantta. 

Kaikissa kirjoissa on samoja asioita, hieman eri tavoin. Rakasta itseäsi, tee siksi hyviä ja järkeviä tekoja elämässäsi. Syö hyvin, lepää riittävästi, säilytä yhteys luontoon. Vältä pitkäkestoista stressiä. 

Suosittelen lukemaan kaikki kolme kirjaa ja ottamaan niistä kaiken hyödyn irti.

Ps. Näistä voi olla pukin konttiinkin täytettä.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Hey girl

Otsikko kuulostaa aika hassulta aluksi. Kasarimuoti tyylikästä? 

Kasari on ollut satojen naamiaisten ja bileiden teemana ja yleensä silloin pukeudutaan niin typerästi kun mahdollista. Permanenttikiharaa, sähkönsinistä, fuksianpunaista, jumppavaatteita ja ties mitä. Mua ehkä vähän ärsyttää se.

80-luku on nimittäin ollut muodille aikamoinen huippukausi. Siellä on syntynyt monet trendit joista tälläkin hetkellä haetaan inspistä. Madonna, Debbie Harry, Sade ja monet monet muut ovat todellista tyyli-ikoneita. 80-luvulla syntynyt MTV auttoi myös siihen että muoti pääsi paremmin esille.

Onneksi mm. Stranger things-sarja on muistuttanut siitä että kasariaika oli kuitenkin aika cool. Tykkään mm. kasarileffoissa siitä että ne on jotenkin hyväntahtoisia ja hauskoja, okei, joskus aika tahattomastikin. Atomic Blonde leffassa on tuotu kasarimuotia esiin juuri sillä tyylillä mistä tykkään. Ottaisin Charlize Theronin puvuston leffasta tältä istumalta.

Poolo ja suuret korvikset, milloin tämä ei olisi näyttänyt hyvältä?

Myönnän että kyllähän sieltä löytyy vaikka mitä mauttomuuksia, mutta, miltä aikakaudelta ei loppujen lopuksi löytyisi?

Ylisuuri bleiseri ja baskeri...check.

Sukkabootsien esiaste, ja nytkin niin trendikäs koko punainen asu.

Juttuja joista mä erityisesti tykkään kasarimuodissa on

- asusteiden runsas käyttö, niiden valinnassa vain mielikuvitus oli rajana. Madonna näytti tässä hyvää esimerkkiä.

- kerrospukeutuminen, kun päällimmäiset kerrokset olivat ylisuuria, alle mahtui vaikka mitä

- värit, onko mikään muodin aikakausi ollut näin värikylläinen

- kuosit, enemmän on enemmän 

- leikkisyys, muodin ei tarvitse olla niin vakavaa

- rohkeus, uskallusta pukeutua oman maun mukaan

- printtipaidat ja colleget. Oliko tämä se aikakausi jolloin printtipaidat syntyivät?

- parhaat uikkarit ikinä, syvän uurrettuja ja urheilullisia

 

Share
Ladataan...

Pages