Ladataan...
Hey girl

 

Käyn näyttelyissä harvoin. Monesti unohdan mennä ja useimmiten ei vaan ole riittävän kiinnostavia teemoja tarjolla. Kesälomalla poikkeuksellisesti näin kaksi näyttelyä, jotka kummatkin tekivät suuren vaikutuksen.

Näyttelyiden aiheina oli kaksi maailman tunnetuimpiin kuuluvia naisia, Barbie ja Marilyn Monroe. Kumpaankin kiinnitetään valtava määrä huomiota ulkoisten asioiden vuoksi, ja kaikki muu jää unohduksiin.

Kansallismuseon Barbie-the Icon -näyttely on ihana kenelle tahansa joka on ikinä leikkinyt Barbeilla tai kiinnostunut muodista. Itse taannoin hetkeksi pikkutytöksi, joka juoksentelee vitriinistä toiseen ja ihastelee Barbeja. Sitten keskityin lukemaan pieniä tietoiskuja ja katselin tarjontaa hieman keskittyneemmin. 

Nämä nuket kuvastavat hyvin omaa aikaansa ja ovat myös läpileikkaus historiaan. Ja esillä oli vaikka minkälaista Barbie-nukkea Beach Barbista astronauttiin. Lopuksi huomasinkin lainauksen Barbien luojalta Ruth Handleriltä ”Kantava ajatukseni Barbien takana oli, että nuken välityksellä pikkutyttö voisi olla aivan mitä haluaa. Barbie on aina edustanut naisen valinnanvapautta. Kaikki on mahdollista.”

Ja jotenkin tuntui mielettömältä että tuo nukke jota niin usein vaan kritisoidaan epärealistisista mitoistaan, on kuitenkin ollut aina tytöille unelmien ja itsensä toteuttamisen väline.

Vapriikin Marilyn-nainen roolien takana -näyttely puolestaan esittelee Marilyn Monroen henkilökohtaisia esineitä ja tuo intiimin kurkistuksen tämän ikonin elämään. Maailman tunnetuimman seksisymbolin näyttelyssä on todella intiimi ja herkkä tunnelma. Tuntui epätodelliselta seisoa esineiden vieressä joita on käyttänyt itse Marilyn. Ihan kuin esineissä olisi vieläkin hieman taikaa jäljellä. 

Esillä oli kosmetiikkaa, vaatteita (joita muuten käyttäisin mielelläni, super tyylikkäitä!), asusteita, irtoripset, self-help-kirja ja vaikka mitä. Juttuja joita meillä naisilla on tämä päivänäkin. Ne tekivät samalla Marilynistä inhimillisemmän tuntuisen. 

Marilynistä ei useinkaan tuoda esille puolta joka oli olennainen osa häntä. Hän luki paljon, kirjoitti, oli kiinnostunut politiikasta ja oli hyvin valveutunut. Näyttelyn lopuksi myös muistutetaan että Marilyn oli oman tiensä kulkija miesten dominoimalla 50-luvulla. Tasa-arvon uranuurtaja. Liberaali bisnesnainen, kaikkea muuta kun tyhjäpäinen peroksidiblondi.

Kumpikin näyttely on todellakin näkemisen ja kokemisen arvoinen. Barbie-näyttely on auki 26.8 asti ja Marilyn-näyttely 2.12 saakka.

-

I’m not that keen on going to exhibitions. But on this summer vacay I saw too unforgettable exhibitions.

Barbie-the Icon and Marilyn-woman behind her roles exhibitions.

Both Barbie and Marilyn are often measured just for their looks. And concidered superficial and beautiful airheads.

But both Barbie and Marilyn have been role models for girls and women to be whatever they want to be.

And that is so inspiring. I highly recommend both exhibitions. Go for fun and inspiration.

Ladataan...

Ladataan...
Hey girl

 

Unelmani on tehdä bloggaamista työkseni. Ideoida, kirjoittaa, kuvata ja suunnitella vapaasti, silloin kun inspiraatio iskee. Sen sijaan että teen sitä silloin kun aika antaa myöten, bussissa työmatkoilla, tai viikonloppuisin kun aikataulu antaa myöden.

Kuvaan viikonloppuisin kaikki blogissa viikonaikana käytetyt käytetyt kuvat, mietin seuraavan viikon julkaisuaikataulun, sekä kirjoitan sitä seuraavan viikon juttuluonnoksia. Viikolla kirjoitan jutut, ideoin asuja ja testailen tuotteita. Keväällä ja kesällä on ihanaa, kun valoa riittää kuvamiseen iltapäivälläkin. Talvella ja syksyllä saa käyttää mielikuvitustaan...

Rakastan tehdä tätä kaikkea, mutta usein tästä seuraa kaksi asiaa: krooninen aikapula, ja turhautuneisuus siihen ettei ehdi tai voida tehdä asioita niin hyvin kun oli ajatellut ja halunnut.

Tarkoituksella karsin kevään ja kesän aikataulua ja jätin itselleni huilipäiviä koska huomasin että olen jatkuvasti väsynyt ja inspiraationi oli hukassa.

Niin moni muukin haaveilee varmasti samasta asiasta, että voisi tehdä juuri sitä mitä rakastaa ja mikä inspiroi.

Mietin myös sitä, että mitä jos en vaan ole tarpeeksi hyvä siihen, että voisin ikinä tehdä tätä työkseni. Jos en vaan ole kiinnostava? Joskus tuntuu että olen ruma ankanpoikanen ihanien ja inspiroivien bloggaajajoutsenten seassa.

Mietin myös että kuinka kauan jaksan tasapainotella aikaa ja energiaa kaiken kanssa. Toisaalta, nautin tästä niin paljon, että en voisi kuvitellakaan luopuvani blogistani.

Onko muilla koskaan samanlaisia mietteitä?

 

I’d love do blogging as my job, not as my hobby. Now I do it when I’ve got some extra time, on the bus on my way to work, and on weekends.

I love to do it, but during spring and summer I have been exhausted. And been thinking a lot about how I schedule things and how should I spend my time.

I also sometimes feel like maybe I’m just not good enough or interesting enough to do this. There are so many gorgeous and talented bloggers out there. Do I got what it takes?

Ladataan...

Ladataan...
Hey girl

Olen niitä ihmisiä joiden mielestä kesä on ihmisen parasta aikaa. Ehdottomasti. Voin parhaiten, olen parhaimmillani, nautin elämästä eniten.

Kieltäydyn tässä vaiheessa vuotta ajattelemasta syksyä, puhumattakaan talvesta, koska ajatuskin musertaa mut täysin. Rakastan valoa ja lämpöä, pimeä vuodenaika tuntuu joka vuosi raskaammalta.

Mietin asioita mitkä kesästä ja varsinkin kesälomasta tekee niin ihanaa, ja kirjoittelin muistilista itselleni tuota edessä olevaa koitosta varten.

- lepää riittävästi. Kun loma alkoi, tajusin miten uupunut olen ollut, mua itketti ja masensi ja olin vaan ihan loppu. 

- käy aikaisemmin nukkumaan. Kiireettömät aamut ovat parasta, joten jos aamulla herää aikaisemmin, voi luoda itselleen illuusion kiireettömyydestä. Ehtii pulahtaa uimaan, tehdä pari joogaliikettä ja istua hetken pidempään koirien kanssa katselemassa maailman menoa ulkona.

- syö hyvin. Kesällä ja lomalla syön usein ja paljon, ja melko terveellisesti, josta seuraa välitöntä hyvinvointia :).

- käy uimahallissa. Olen joka kesäaamu pukahtanut järveen ja harjoitellut uintia. Talvella kannattaa siis ylläpitää opittua. 

- lue kirjoja. Miksi varaan tämän nautinnon pääasiassa kesälomalle? Kirjoista oppii aina uutta, näkee maailman jonkun toisen silmin tai pääsee seikkailemaan uusiin paikkoihin.

- etsi uusia paikkoja, seikkaile. Ja suunnittele jo seuraavan kesän retkiä. Parasta meidän kesälomissa on pienet retket joita tehdään uusiin paikkoihin, koirien kanssa ja ilman.

- vietä enemmän aikaa perheen kanssa. Mikään ei ole perhettä tärkeämpää, vanhemmat ei ole täällä ikuisesti, veljen lapset kasvavat niin nopeasti. Mä en halua olla tyyppi joka sanoo että olisipa silloin oltu enemmän yhdessä.

- naura. Itsellesi, elämälle, ja muiden kanssa. Kun alkaa ottaa asiat liian vakavasti, alkaa asioista myös tulla aika raskaita.

-

Here’s a short version in English too. 

As I’m spending my last vacay week and summer is inevitably ending, I listed few thinks as a note to myself how to maintain this relaxed and happy mode during winter and all that darkness.

I am truely a summer person and that long dark, cold period is so hard for me.

- rest and sleep well and enough, nothing works when you are tired

- make time for things you love

- spend time with your family

- take care of your body, eat well and workout

- laugh a lot, don’t take life too seriously 

Ladataan...

Pages