Iho

Ladataan...
Hoivaa iholle

Kädet.

Työkalumme töissä ja kotona, välineet joilla annamme hoivaa ja lempeyttä muille ja itsellemme. Ja paljon muuta.

Nyt.

Katse niihin käsiin.

Miltä näyttää? Itselläni kuivilta ja hilseileviltä, muutama naarmu joukossa. Varsinkin kämmenselät, ne jotka ovat enimmäkseen muidenkin katseiden alla.

No, entäs miltä ne tuntuvat? Omani ovat karheat ja kuivat.

Arvatkaa mitä? En varmasti ole yksin. Talvi käy päälle ja kylmä, tuuli, kuiva sisäilma ja vaatteet kuivattavat kehomme ihon. Onneksi tähän on helpot konstit; KUORINTA+KOSTEUTUS

Peukalo ja nimetön oikeassa kädessäni... Ei kovin kaunista. Ja rystyset ovat aivan yhtä huonossa kunnossa.

Nyt jokainen voi mennä sinne omalle kosmetiikkahyllylleen ja ottaa vessaan mukaan vartalonkuorintansa. Kasvokuorinta on liian pliisu, ainakin jos oikeasti karhea iho. Otetaan teelusikallinen kuorintaa ja aletaan pyöritellä sitä käsissä. Oikea käsi vasemman kämmenselkään hieromaan karheudet pois ja toisin päin. Keskitytään niihin ongelmakohtiin. Kynsinauhat ja kynnet hierotaan myös. 2-3 minuuttia per käsi ja sitten huuhdellaan ja kuivataan, lopuksi kunnon tujaus käsirasvaa/vartalorasvaa ja iho kiittää. Ensimmäinen kerta ei välttämättä poista kaikkea karheutta, mutta tätä voi toistaa niin monesti kuin haluaa. Mutta muista aina KOSTEUTUS. Käsirasva kannattaa pitää kaikkialla mukana ja lisätä niin usein kun mahdollista.

Entäs jos ei omista vartalonkuorintaa? Kipaise sinne ruokahyllylle ja ota pikkukippoon öljyä (rypsi-, oliivi-....) ja sokeria (valkoista,fariini...) tai hieman karheampaa suolaa. Sekoita sormella ja käytä samaan tapaan kuin edellä. Käsirasva ei riitä? Öljy pelastaa taas, mutta pari pikku tippaa riittää, lämmitä kämmenien välissä ja levitä kämmeselkiin myös, kunnes imeytynyt.

 

Peukku ekan kuorinnan jälkeen, huomenna uudestaan.  Palataan vielä käsien hoitoon kunhan ehdin kirjoittaa, peruskäsihoito tiedossa (vaikka niitä pilvin pimein muillakin).

Ladataan...

Ladataan...
Hoivaa iholle

Olen 28- vuotias kosmetologi-opiskelija Rovaniemellä. Olen täältä lähtösin ja käynyt muualla vain lomilla ja opskelemassa 3v. Inarissa.

Perheeseeni kuuluu kohta 1,5-vuotias tyttäreni ja mieheni. Tosin vanhempani ja sisarukseni ovat meille myös hyvin läheisiä.

Olen itse siirtynyt luonnonkosmetiikan käyttäjäksi 4v. sitten, ja vaihdoin kaikki kerralla; hoitotuotteet, meikit, puhdistukset...

Nyt aion jakaa paitsi koulussa opittua, myös ohjeita ja tuotearvosteluja.

Kysyä saa ja vinkejäkin antaa.

Ladataan...