Kiire on maailman rumin sana

Hymyillen.

Heippa!

Keltainen toukokuu ei ole vielä tullut, sen sijaan lunta on satanut vaakatasossa jo vielä äitienpäivänä. Oli pakko kirjoittaa päiväkirjaan säähavainnot, ihan sen vuoksi että toukokuista lumisadetta voi sitten kauhistella vuosien päästä.

Elämä kulkee tasaisesti eteenpäin. Arki koostuu tavallisista asioista, aikaisista aamuherätyksistä tai sitten pitkistä aamukahveista, töissä ahertamisesta, opiskeluista, tv:n edessä pään nollaamisesta, kirjoista, kävelylenkeistä... Tällä hetkellä kaikki vain tuntuu olevan liian hektistä. Noin 25-35 tunnin työviikot ja maisterivaiheen opinnot eivät ole helposti yhdistettävissä. Työ vie energiat opiskelulta, niin siinä käy vaikka ei haluaisi. Kun työ on vielä fyysisesti rankkaa ja työpäivän jälkeen tuntuu siltä, että olisi juossut maratoonin, ovat omat energiatasot aika matalat. En haluaisi jälleen kerran väsyä siihen, että teen liikaa kaikkea koska en osaa sanoa ei.

Kun arki on täynnä tekemistä, yritän ujuttaa päiviin omaa aikaa, jolloin saa rauhoittua ja tehdä jotain kivaa. Jos minulla on vapaapäivä tai myöhäinen työvuoro, olen ottanut tavaksi rauhallisen aamun. Aamun ensimmäiset tunnit käytän vain siihen, että juon kahvia, lueskelen blogeja ja katson sarjoja. Tehokkuutta ajatellen tällainen ei ole kovinkaan järkevää, mutta elämässä pitää juuri tehdä sitä, mikä ei ole järkevää.

Mutta kiire. Se on suomenkielen rumin sana. Ajatus kiireestä saa ahdistumaan ja silloin tuntuu, ettei kaikki langat pysyttele omissa hyppysissä. Luin muistaakseni Sanna Wikströmin kirjasta erittäin hienon elämänohjeen, joka kuului jokseenkin näin: " Kun sinusta tuntuu ettei ole aikaa meditoida, meditoi tunti". Eli kun kiire köllöttelee olkapäillä, täytyy yksinkertaisesti käyttää aikansa johonkin, mikä vie ajatukset hetkeksi pois kiireestä.

Mutta 24 vuoden aikana olen oppinut jotain: kiristävään päähän ja sydämessä tykyttävään stressiin auttaa hyvä kainalopaikka ja kävelylenkki raittiissa ulkoilmassa... Ja yksinkertaisesti se, että muistaa, ettei elämän tarkoitus ole jatkuva suorittaminen.

XXX Reetta

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.