Kermainen kasviskastike ja nuudeleita (vegaaninen)

Hyvää ruokaa

Helppoa kasvisruokaa ja tästä nyt tuli jopa vähän vahingossa täysin vegaanista. Laitoin alle reseptin paljonko laitoin mitäkin, mutta tässä ruoka jossa improvisointi on sallittua ja jopa suositeltavaa. Joten yhdistele rohkeasti eri kasviksia, kermaa päälle, mausteita ja nuudeleita tai vaikka pastaa sekaan ja valmista tulee melko nopeasti. Ei mitään kevytruokaa, mutta hyvää ruokaa.

Kasviskastike ja nuudeleita (2:lle nälkäiselle)

  • 1 punasipuli
  • 200g porkkanaa
  • 200g kesäkurpitsaa
  • 50g tuoretta suomalaista pinaattia
  • 50g paprikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 125g täysjyväwokkinuudeleita (Urtekram) (tai muita nuudeleita)
  • 1 rkl kookosöljyä paistamiseen
  • mausteet: 2 tl kurkumaa, 1 tl currya, 1-2 tl sambal oelekia, suolaa, mustapippuria

Kuori porkkanat, leikkaa ohuiksi tikuiksi. Paloittele kesäkurpitsat, paprika ja punasipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna syvässä pannussa tai kattilassa kookosöljy, laita paistumaan kaikki muut kasvikset pinaattia lukuunottamatta. Paista ja sekoittele kasviksia, mausta ja kun kasvikset ovat melkein kypsiä sekoita joukkoon pinaatti ja lisää hetken päästä kerma. Sekoita hyvin ja siirrä pois liedeltä. Valmista nuudelit eli kiehauta vesi kattilassa, lisää nuudelit, keitä (riippuen mitä nuudeleita käytät) hieman alle suositusajan. Valuta melkein kypsät nuudelit ja heitä kastikkeen joukkoon. Sekoita ja anna vielä kiehahtaa. Anna nuudeleiden imeä hetki itseensä kastiketta, maista ja lisää halutessasi tulisuutta ja sitten vaan syömään.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.