Kuohkea vispipuuro

Hyvää ruokaa

Puolukoita on kerätty ja saatu pakkaseen. Pienen määrän käytin vispipuuroon. Meillä kaapissa oli speltmannaa ja erinomaista puuroa tuli. Vispipuuro ohjeitakin löytyy netistä monta ja ajattelin jo olla laittamatta tänne mitään. Kommentti puurosta kuitenkin sai minut toisiin aatoksiin. Nimittäin toteamus että teen kyllä aina aivan erilaista vispipuuroa kuin muut. Minä pidän vispipuurostani nimittäin erittäin kuohkeana ja sileänä.

Oma versioni ei ole niin makea, joten jos haluat oikein makeaa niin lisää sokerinmäärää.

Kuohkea vispipuuro

  • 1 litra vettä
  • 3 dl puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 dl speltmannaa

Laita kattilaan vesi ja puolukat, kun vesi kiehuu lisää sokeri. Keitä noin 10 minuuttia ja soseuta marjat sauvasekoittimella. Siivilöi kuoret pois ja laita puolukka"mehu" kattilaan. Lisää speltmanna kiehuvaan nesteeseen ja keitä miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia. Jäähdytä hieman ja sekoittele välillä. Kun seos on jo hieman jäähtynyt vatkaa sähkövatkaimella se kuohkeaksi vaahdoksi. Malta vatkata tarpeeksi kauan, jotta saat oikein ilmavan ja kuohkean puuron.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.