Kylmäsavulohipasta

Hyvää ruokaa

Olisi niin ihanaa laittaa tänne vain kauniisti koristeltuja jälkiruokia mutta en tiedä kuka ne kaikki söisi, joten välillä vähän muuta eli perus arkiruokaa.

Kylmäsavulohta meillä harvemmin on pastan kanssa ja viime aikoina ruoka on näköjään vähän huomaamattakin ollut kasvispainotteista. Syödään kyllä lihaa, silloin kun sitä tekee mieli, nykyään vain paljon vähemmän kuin ennen. 

Savulohipasta (2:lle)

  • 150 g kylmäsavulohta (siivutettua)
  • 150 g pastaa
  • 350 g kesäkurpitsaa (vihreää tai keltaista)
  • 100 g parsakaalia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • punasipuli
  • 2 dl kermaa (kaura)
  • 1 tl timjamia
  • suolaa, mustapippuria, (sahramia)
  • paistamiseen voita, öljyä tai kookosöljyä

Pilko kesäkurpitsa, parsakaali ja sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi/pilko kylmäsavulohta hieman pienemmiksi paloiksi. Laita pasta vesi kiehumaan ja keitä pasta (pussissa olevan keittoajan mukaan). Sillä aikaa kun pasta kiehuu paista/kuullota voissa tai öljyssä kesäkurpitsa, parsakaali ja sipulit. Malta paistaa tarpeeksi kauan jotta parsakaali on melkein kypsää ennen kerman lisäämistä. Mausta timjamilla, suolalla, pippurilla ja jos kaapista sattuu löytymään sahramilla. Lisää joukkoon kerma ja lopuksi lohisuikaleet ja keitetty, valutettu pasta. Sekoita, laita päälle oliiviöljyssä pyöriteltyä rucolaa ja syö heti.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.