Piparkakkumuffinssit

Hyvää ruokaa

Alle kuukausi jouluun. Nyt on viimeistään aika kaivaa esiin kaneli, kardemumma, anis ja neilikka. Meillä leijui piparkakkujen tuoksu, mutta tällä kertaa uunissa paistuivat muffinssit. Resepti on sama kuin banaanikakussa, mutta korvasin puolukat piparkakkumausteella.

Nämä mausteiset muffinssit ovat ihanan kuohkeita ja banaanien ansiosta myös kosteita. Mitä kauemmin muffinssit jäähtyvät sitä helpompi niitä on käsitellä. Mutta maistuivat mielettömän hyviltä myös lämpiminä ja kuohkean hajoavina. Jos käytät ohuita paperivuokia muista laittaa ne muffinssipeltiin, jotta pysyvät muodossaan.

Piparkakkumuffinssit (12 kpl)

  • 100g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 luomukananmuna
  • 2 kypsää banaania
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 tl piparkakkumaustetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita taikinan joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Voit voidella ja jauhottaa muffinssipellin kolot tai laittaa koloihin paperivuoat. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Voit myös paistaa taikinan voidellussa ja jauhotetussa leipä- tai kakkuvuoassa, mutta pidennä siinä tapauksessa kypsennysaikaa 30 minuuttiin. Anna muffinssien tai kakun jäähtyä hieman ennen irrottamista, ovat kuumina erittäin kuohkeita.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.