Sokeroidut pähkinät

Hyvää ruokaa

Ohut sokerikerros tekee paahdettuihin pähkinöihin kivan rapean kuoren ja pienen makeuden. Nämä sopivat juustojen seuraksi, kahvin kanssa tai sellaisenaan naposteltaviksi. Sellofaaniin pakattuna nämä ovat vaikka oiva lahja.

Sokeroidut pähkinät

  • 2 dl pähkinöitä, itse laitoin 1/2 dl saksanpähkinöitä, 1/2 dl cashewpähkinöitä ja 1 dl manteleita
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl sokeria

Paahda pähkinöitä 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Nosta pähkinät pois uunista. Laita paistinpannulle sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna ja sekoittele kunnes sokeri on sulanut. Lisää pannulle pähkinät ja sekoittele noin minuutti. Kaada sokeroidut pähkinät leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Levitä pähkinät niin etteivät ne ole yhdessä kasassa, koska jäähtyessään ne tarraavat toisiinsa kiinni.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.