Tomaattikastike linsseillä, täyttävää kasvisruokaa

Hyvää ruokaa

Nyt täytyy myöntää että viime kerralla kaupassa ollessa olin mainonnan uhri ja tartuin hetken mielijohteesta tyrkylle laitettuun Rummo-pasta pussiin. Rummoa on hehkutettu monessa blogissa ja kyllä olihan se hyvää. Sen seuraksi oli aika luonnollista tehdä tomaattikastike ja laitoin sekaan tällä kertaa linssejä. Ja nyt ensimmäistä kertaa kastikkeen teon jälkeen googletin jopa Henri Alenin tomaattikastikkeen, se sai joskus osakseen paljon hehkutusta, mutta jostain syystä en vielä tähän päivään mennessä ollut reseptiä katsonut. Näköjään tein tietämättäni aika samankaltaisen reseptin, mutta harva ehkä tomaattikastiketta kokonaan uudelleen keksiikään. Alenilla on työnalla ilmeisesti tällä hetkellä kyllä kastike numero kaksi, hauska nähdä mitäköhän siihen tulee.

Tomaattikastike linsseillä ja pastaa

  • 3 isoa valkosipulinkynttä
  • 2 sipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl oreganoa, 1 tl timjamia, 2 tl basilikaa (kaikki kuivattuina mausteina)
  • 1 tölkki hyvää tomaattimurskaa (esim. Mutti)
  • 3 dl vettä
  • 1 dl punaisia linssejä (kuivia)
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl ruususuolaa
  • (1tl Sambal oelekia tai muuta tulisuutta)
  • pastaa n.70-100g/ aikuinen (kuivapaino)
  • (parmesan-juustoa tai grana padanoa)

Kuori sipulit. Kuutioi sipulit pieneksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja freesaa siinä kaikki sipulit. Lisää kuivat mausteet, sekoittele hetki ja lisää sitten tomaattimurska ja vesi. Anna kiehahtaa ja lisää huuhdellut linssit sekä sokeri. Keitä hiljaa poreillen n.30 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä. (Jos keität kovalla lämmöllä vettä haihtuu enemmän, silloin lisää vettä tarpeen mukaan.) Mausta suolalla ja maistele, lisää halutessasi tulisuutta. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (pussissa olevan keittoajan mukaan), valuta kypsä pasta ja lisää kastike pastan joukkoon. (Raasta päälle juustoa /ja tarjoa itujen kanssa.)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.