Ladataan...
i make cake

Kaali jakaa mielipiteitä. En kyllä ihmettele niitä keille se on inhokki, mikäli ainoa kosketus siihen on ollut koulun kaalilaatikko. Itse pidän äitini kaaliruoista, ja yksi kaverini ylistää aina oman mammansa kaalikeittoa. Nyt joka paikassa kuhistaan lehtikaalista, siitä tummanvihreästä ja antioksidanttirikkaasta "superfoodista". Tuntuu että nykyään kaikesta normaalista kasviksesta koitetaan markkinoida yltiöterveellisenä ihmeruokana. Jos kaali luetaan superfoodeihin niin mähän syön pelkkää superruokaa!  Mm. kaalit, marjat, vihannekset, hedelmät, valkosipuli ja inkivääri kuuluvat jokapäiväiseen ruokavaliooni joten hyvin pyyhkii.

Uusi ihastukseni on salaatti kaalista, jota maustan usein tahini-kastikkeella tai ranskalaisella sinapilla. Lisukkeiksi paahdettua kurpitsaa, kikherneitä, juustoja, pähkinöitä, omenaa, fenkolia, granaattiomenaa, porkkanaa - oikeastaan mitä vaan jääkaapista löytyy. Lämmin lisuke kaalista syntyy paistinpannulla valkosipulin ja voin kanssa paistettuna, joka sopii hyvin vaikka kalan kaveriksi.

Aloitin kaalivillitykseni jo kesällä tekemällä kaalisipsejä, joita napostelen joko pelkälteen tai ripottelen salaatin päälle. Näitäkin voi maustaa, mutta simppeli versio syntyy pelkästään suolasta ja oliiviöljystä. Jätän salaattireseptit vielä muhimaan, mutta tässä helpoista helpoin resepti loihtia kaalisipsejä tai "krutonkeja" salaatiin!

Kaalisipsit

pari suurta lehtikaalin lehteä
iso ripaus suolaa
1-2 rkl oliiviöljyä

>> Pese kaalinlehdet ja kuivaa hyvin. Revi pehmeät lehtiosat sopivan kokoisiksi, heitä kovat varret pois. Hiero öljyllä ja suolalla pehmeiksi ja paahda 120c uunissa kunnes ovat rapeita.

Ihanaa loppuviikkoa ja halloweenia kaikille! xxx bisous

Share

Ladataan...
i make cake

Ystävä oli kylässä joten sain itsekin hyvän tekosyyn lähteä Versaillesiin. Niin kaunista ettei voi sanoiksi pukea. Joka puolella soi musiikki, aurinko paistoi ja maisemat ja linnat koreilivat toinen toistaan komeammin... Lemppariksi jäi silti Marie Antoinetten "pikku" linna ja sitä ympäröivä puutarha. Meille molemmille tuli hirveä hinku nähdä taas tämä Sofia Coppolan elokuva, joka mielestäni välittää juuri sen fiiliksen jonka tuolla ollessaan aistii.

Ensi käynnille suunniteltiin pique-niqueä macaronien ja samppanjan kanssa... Sitä odotellessa.

Share

Ladataan...
i make cake

Pariisilaisissa asunnoissa ei ole tietoakaan kaksinkertaisista ikkunoista, saati yleislämmityksestä. Villasukista ja kaulahuivista on tullut osa koti-asuani.

Kylmenevää syksyä piristääkseni tein tätä mehukasta ja mausteista banaanileipää. Sopii jälkkäriksi, välipalaksi tai miksei vaikka aamupalaksikin. Päällä viikuna- ja banaaniviipaleita, sekä pieni loraus hunajaa. Kokeilin myös pehmeän vuohenjuuston kanssa, ja tämä makean ja suolaisen liittohan nyt vaan toimii aina. Nutellan otan levitteeksi sitten vasta kun oikein alkaa syyssäät tympiä...

Banana Bread

2 isoa banaania
2 munaa
2 munan valkuaista
1,5 tl leivinjauhetta
iso ripaus suolaa
2 tl kanelia
1,5 tl kardemummaa
loraus maitoa
1,5 dl jauhoja (mitä tahansa, itse käytin kaurajauhoja)

>> Soseuta banaani sauvasekoittimella / tehosekoittimella tai haarukalla murskaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat banaanisoseen sekaan, lisää kuivat aineet ja viimeisenä loraus maitoa. Kaada taikina voideltuun/leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175c noin 20-30 minuuttia, kunnes leipä on kullanruskea. Anna jäähtyä kunnolla.

Säilyy jääkaapissa 5-6 päivää, mutta tätä voi myös pakastaa viipaloituna ja pistää paahtimeen myöhemmin. Näin on mahdollisuus herätä makean leivän tuoksuun joka aamu! Arjen luksusta.

Share

Pages