kikherne vol 1 / punajuurihummus.

i make cake

Jep, kuivamuonatuunausta taas tiedossa. Laiskistun päivä päivältä arkiruokaa laittaessani, jopa niin paljon etten jaksa käydä kaupassa. Lisukkeet ovat vähissä ja ruoka yksitoikkoista, mutta onneksi on olemassa säilykkeet, 'sydän'. Hummus on yksiä lempilisukkeitani, sitä voi oikeastaan sotkea melkeinpä mihin tahansa ruokaan ja hyvältä maistuu. Olin kuitenkin raahannut eräänä harvana kauppareissullani vaatimattoman kilon säkillisen punajuuria kotiin, joten niillekin piti keksiä jotain käyttöä.

Punajuurihummukseen olen törmännyt muutamissa resepteissä, blogeissa ja ravintoloissa. Viimeisin maistiainen oli Flow-festivaaleilla Richard McCormickin vaaleanpunaisesta vaunusta ja mikä parasta - pariisilaisannoksesta. En itse asiassa ole varma oliko kyseinen punajuuritahna hummusta, mutta siitä asti olen huomannut himoitsevani punajuurta ja kikhernettä yhdessä. Keittelin pari juuresta ja viskoin ne kikherneiden ja muiden mausteiden joukkoon ja tuloksena oli tasaista, räiskyvän pinkkiä hummusta. Jo tämä pieni väripilkku lautasellani piristi niin paljon, että harkitsen nyt punajuurien lisäämistä jokaiseen ateriaani.

PUNAJUURIHUMMUS

1 tölkki (230-270g) valmiiksikeitettyjä ja huuhdeltuja kikherneitä (voit keittää itsekin, ks. paketista keitto-ohje)
3 pientä tai 2 suurta punajuurta keitettyinä ja kuorittuina
2-3 valkosipulin kynttä
suolaa & pippuria
suuri loraus sitruunan mehua
2-3 rkl tahinia (ei pakollinen)
n. 3-5 rkl oliiviöljyä
loraus vettä

>> Kuori ja keitä ensin punajuuret pehmeiksi. Soseuta tehosekoittimessa kaikki ainekset keskenään tasaiseksi. Lisää tarvittaessa loraus vettä, kunnes saat mieleisesi koostumuksen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, sitruunaa, pippuria, valkosipulia yms. Maku tasaantuu jääkaapissa hetken seisottuaan.

Kikherne- aihe jatkuu ensi viikolla, sillä teitä ja varsinkin itseäni varten on keksittävä useampi resepti joilla arki saadaan maistumaan vähän paremmalta. Seuraavassa postauksessa siis jotain makeaa luvassa, à bientôt! xxx

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.