kookosjogurttia.

i make cake

Rauhassa nautittu aamiainen on päivän paras hetki. Moni on varmasti samaa mieltä, mutta harvemmin keskittyy sen toteuttamiseen. Itse olin ennen aamiaisen hotkivaa- tyyppiä, kunnes tajusin miten ihanaa on istua rauhassa, lukea lehteä ja nauttia jotain hyvää brekua. Aikaisina työaamuina teen tämän kaiken bussissa. Kyllä. Hesari kainalossa ja aamiainen pakattuna tupperwareen suuntaan aina bussin peräpenkeille. Toivon mukaan kukaan ei huomaa minua sieltä takaa, sillä onnistun 20 minuutin aikana rakentamaan itselleni kodin ja kaaoksen keskelle viimeistä penkkirivistöä.

Sitten on niitä aamuja jolloin ei tarvitse herätä 4.30 ja voi istua oman pöydän ääressä, mielellään maitokahvi kädessä. Ne ovat niitä parhaita. Niihin sekä kiireellisempiin aamuihin sopii tämä uusi aamiaisresepti, joka päätyi aivan liian myöhään kokeiltavaksi. Kookosjogurtti mieleisillä päällisillään menee nykyään monena aamuna aamupalaksi. Sen tekeminen osoittautui paljon helpommaksi mitä luulin, ja parasta siinä on sen säilyvyys; 5 päivää jääkaapissa, ehkä jopa enemmänkin. Ilman lisäaineita. Home made. Puhtaat ravintoaineet ja sitä rataa.

Ohjeita löytyy jo keittokirjoista blogeihin, mutta kokosin kaikista löytämistäni yhdistelmän, joka toimi aika hyvin. Tarkin ohje löytyy täältäjonka tekniikkaa noudatinkin melko orjallisesti. Jogurtin teossa kuumennukset ja jäähdytykset ovat tärkeitä, jotta ensin tapetaan kaikki mahdolliset bakteerit ja sen jälkeen lasketaan lämpö tarpeeksi alhaiseksi maitohappobakteereita varten - nämä bakteerit halutaan siis säilyttää. Itsellä meinasi hermo (taas) kiristyä kun heiluttelin kerrostalon ikkunasta kuumaa kattilaa ja odotin kärsivällisesti sen jäähtymistä alle 37 asteeseen. Mutta lopulta kaikki palkittiin ja nyt olenkin syönyt jo monta päivää jääkaapista valmiiksi purkitettua, itsetehtyä herkkua. 

KOOKOSJOGURTTI

1 prk kookosmaitoa
2,5 dl mantelimaitoa
1 tl aitovaniljaa
1 tl agar agaria (kasvipohjainen korvike liivatejauholle, löytyy isoista ruokakaupoista tai luontaistuotekaupoista)
2 maitohappobakteerikapselia

>> Valitse lasipurkit/purkki johon haluat jogurttisi säilöä. Huuhdo kupit ja kannet kiehuvalla vedellä - tällä varmistat ettei niihin jää bakteereita.

>> Kaada kookos- ja mantelimaito kattilaan ja ripottele päälle agar agar. Anna seistä hetki, älä sekoita vielä. Kun agar agar näyttää vähän liuenneelta, sekoita maitoseosta ja kuumenna melkein kiehuvaksi. Lisää myös vanilja. Jäähdytä maitoseos alle 37c - helpoiten saat lämpötilan mitattua lihamittarilla. Myös näppituntumalla sormenlämpö riittää.

>> Lisää jäähtyneeseen maitoseokseen maitohappobakteerit. Kaada seos purkkiin/purkkeihin ja anna seistä lämpimässä paikassa kansilla suljettuina 12-24h. Säilö tämän jälkeen jogurttia jääkaapissa, max. 5 päivää. 

Mantelimaidon voi jättää halutessaan pois tai käyttää kokonaan eri maitoja. Uskoisin että rasvattomasta maidosta tämä ei kuitenkaan onnistu, joten kannattaa valita sen tekoon joko kookosmaitoa/kermaa, paksua mantelimaitoa tai täysmaitoa. Itse tein mantelimaidosta tällä kertaa vähän paksumpaa lisäämällä enemmän manteleita ja vähemmän vettä. Ohje siihen täältä. Jos ostat valmista mantelimaitoa, Provamelin luomumantelimaito on tähän sopivan paksua ja kermaista. Makeutusta en kookoskermaan kaivannut, ja muistutan vielä että jos kookos ei ole se lempparimaku niin kannattaa suosiolla kokeilla jotain muuta maitoa. Mutta tällaiselle fanille vahva kookoksen maku kyllä kelpasi!

Toppingseina omaa granolaa, banaania ja taatelia :) hyvää loppuviikkoa kaikille xxx bises

Kommentit

bisousanni (Ei varmistettu) http://rantapallo.fi/bisousanni

Jumpe. En voi tähän syssyyn muuta virkata kuin täydellisesti kuvattu aamutuokio. Mulla sama horros on RER'ssä - rukoilen hiljaa että saisin loosin itelleni ettei muut ole aina pällistelemässä kun vetelen soijajuguani feikkitupperista kaiken maailman härvellyksien (siemenmix miam) kukkuroittamana. Möö, onneksi on olemassa vapaitakin aamuja, jolloin aamukasteen tuijottelu ikkunassa on lempipuuhaani. Niin ja kahvi mukista, ei Keep-a-cupista (vaikka sekin oikein oiva kapine on).

i make cake.
i make cake

Sentään RERrissä, mutta myönnän että pystyn kuvittelemaan ranskalaisten ilmeet nähdessään suomalaisen vetämässä terveysbrekua junassa... Heh

ranitidine (Ei varmistettu) http://medicshop365.com/

It's wonderful that you are getting thoughts from this paragraph as well as from our discussion made at this place.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.