mansikkasesonki / mascarponepiirakka.

i make cake

Vielä ehtii! Nimittäin mansikkaa. Kesä lähenee loppua mutta lämpimien säiden ansiosta mansikkasesonki sen kun jatkuu ja jatkuu. Tämä on ihana uutinen sellaiselle joka vietti ensimmäiset kunnon lomapäivät ulkomailla - voin kertoa ettei hollantilainen mansikka vedä vertoja suomalaiselle, vaikka se olisikin sillä hetkellä paikallista.

Parhaimmillaan nautin mansikat sellaisenaan, mutta harvinaista herkkua on myös äidin tekemä kääretorttu (jota tosin ei ole vielä saatu tänä kesänä). Mummolassa taas mansikoita hierotaan sokeriin niin reippaasti ettei koko loppukesänä luulisi tekevän enää mieli makeaa. Jokaisella on omat suosikkitapansa, ja tällä kertaa päätin yhdistää marjoihin mascarponea. Raskaasta koostumuksesta huolimatta mascarpone on yllättävän raikas mansikoiden kanssa, unohtamatta pientä lorausta sitruunamehua. Tämä kruunaa viimeiset kesäjuhlat tai piknikit, jonne tämäkin kakku suuntasi vielä näinä aurinkoisina päivinä.

MANSIKKATORTTU MASCARPONELLA

n. 20 cm irtopohja- tai piirakkavuoka

 

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja
175 g voita
ripaus suolaa
1,5-2 dl tomusokeria (riippuen kuinka makeasta tykkää)
sitruunan kuori raastettuna.

>> Sekoita jauhot, tomusokeri ja ripaus suolaa keskenään. Nypi joukkoon hieman pehmeä mutta silti kiinteä voi. Lisää sitruunaraaste ja nypi taikinaa edelleen tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian "juoksevalta", lisää jauhoja. Maista onko tomusokeria tarpeeksi ja lisää tarvittaessa.

>> Painele taikina leivinpaperilla päällystettyyn irtopohjavuokaan, tai voideltuun piirakkavuokaan. Pistele pohja pari kertaa haarukalla ja laita jääkaappiin kovettumaan hetkeksi (15 min). Paista tämän jälkeen pohjaa uunissa (170c), kunnes pohja on kullanruskea. Anna jäähtyä kunnolla.

 

Täyte:

750 g mascarponea (3 x 250 g paketti)
puolikkaan sitruunan mehu
1,5-2 dl tomusokeria

>> Vatkaa mascarpone ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi ja lisää sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa joko sitruunaa tai tomusokeria. Jos kakun täytyy säilyä lämpimässä pitkään, voit lisätä 1-2 liivatelehteä paketin ohjeen mukaan joukkoon

>> Kaada juustotäyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle, koristele mansikoilla ja pistä kylmään tarjoiluun saakka.

Pistelen tässä lähiaikoina vielä parit Berliinin ja Amsterdamin kahvilavinkit niille onnekkaille ketkä lähtevät alkusyksystä reissuun, tai muuten vain haaveilevat lomailusta. Niistä siis pian, bisous xxx.

Share

Kommentoi