Mustikkapiirakka goes RAW.

i make cake

Mustikkapiirakka on yksiä kesän suurimpia odotuksia mitä ruoan suhteen tulee. Parasta on mökillä itse poimitut mustikat jotka voi sitten pyöräyttää osaksi kakkua ja ehkä säästää muutaman ihan pelkilteen naposteltavaksi. Nyt ei ole vielä mustikat täydessä marjassa mutta resepti tulee tänne etukäteen jotta kaikki innokkaat pääsevät sesongin alettua heti leipomaan. Julkaisen varmasti kesän mittaa myös perinteisen mustikkapiirakan ohjeen, nyt saatte kuitenkin esimakua raakakakusta. Kardemumma tuo pohjaan ja täytteeseen juuri sen kaivatun maun jotta kakku todellakin tuo mieleen kotoisan pulla- tai murutaikinan.

Käytin täytteeseen nyt Berryfectiltä saamaani 100% mustikkajauhetta sillä kaupasta oli hankala löytää vielä tuoreita mustikoita. Toki tähän käyvät myös suomalaiset pakastemustikat minkä olen huomioinut reseptissä. Kuivattu marjajauhe toimi kuitenkin tähän tilanteeseen ideaalisti, sillä massasta tuli sen ansiosta kauniin tasaisen väristä joka on tietenkin tärkeä osa raakaleivontaa... Koristukset tein paksulla, itse tekemälläni mustikkapyreellä roiskien.

MUSTIKKAPIIRAKKA (RAW)

Pohja:

2 dl pekaaninpähkinöitä tai muita haluamiasi pähkinöitä
6 suurta tuoretaatelia / 8 pehmeää kuivaa taatelia
1 sitruunan mehu
ripaus suolaa & vaniljaa
0,5-1 tl karkeaa kardemummaa (maun mukaan)
0,75 dl kookoshiutaleita

Täyte:

1,25 dl sulaa kaakaovoita
4 rkl kookosöljyä
2 dl kaura-, manteli-, tai kookosmaitoa
ripaus vaniljaa & kardemummaa
4 dl kylmässä vedessä (4-12 h) liotettuja cashewpähkinöitä
0,5-0,75 dl hunajaa / agavesiirappia / vaahterasiirappia
1 ps Berryfectin mustikkajauhoa TAI 1 dl suomalaisia mustikoita

>> Pingota pienen (10-12 cm) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa blenderissä pohjan ainekset ja painele taikina vuoan pohjalle. Anna kovettua jääkaapissa tai pakkasessa.

>> Huuhdo liotetut cashewpähkinät ja blendaa ne tehosekoittimessa kaikkien ainesten paitsi mustikoiden kanssa tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vaniljaa / sitruunamehua / makeutusta / kardemummaa. Kaada noin puolet massasta irtopohjavuokaan ja pistä se pakkaseen kovettumaan.

>> Lisää loppuun massaan 1 pussillinen Berryfectin 100 % mustikkajauhoa (vastaa noin 1,5 rkl) tai 1 dl suomalaisia mustikoita ja sekoita tasaiseksi, violetiksi massaksi. Kaada massa vuokaan valkoisen kerroksen päälle ja pakasta. Anna kovettua ainakin 4 h.

Kohta alkaa myös ylppärikakkusesonki, joten lähipäivät kuluvat kakkuja suunnitellessa ja leipoessa... Luvassa siis paljon kakkukuvia! Aurinkoista kesäkuun odotusta, bises xxx

Share

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Oi alkoi tehdä mieli mustikkapiirakkaa! Sitä pitänee odotella heinäkuuhun ja Suomeen paluuseen asti... :D

i make cake.
i make cake

haha, pistä siis resepti talteen siihen saakka :)

Hanna K
Sunday Blondie

Niin kaunis! Kuin taideteos ♡♡♡ Mira, sun pitäisi ehdottomasti perustaa oma raakaleipomo. I'm serious! ♡

i make cake.
i make cake

Voi kiiiiiiiitos! Itse asiassa mä perustin pari viikkoa sitten toiminimen kyllä, tosin teen ihan kaikenlaisia kakkuja raa'asta tavallisiin... Mut kiitos kovasti luotosta, ihanaa jos joku muu kannattaa myös tätä mun kakkubisnestä! :D ♡

Liisa Kivi (Ei varmistettu) http://www.trainingdrama.fitfashion.fi

Oon ihan samaa mieltä! Raakakahvila vaan psytyyn, oot Mira oikee lahjakkuus! xx

i make cake.
i make cake

:) xxx

Hanna K
Sunday Blondie

Oi, mahtava juttu! ♡ Osallistuitko viime viikonloppuna ravintolapäivään? Mun on kyllä aivan pakko päästä testaamaan näitä sun luomuksia jossakin! ♡

i make cake.
i make cake

Joo osallistuin itse asiassa UN Womenin kautta auttamalla tekemään safkoja sinne! Ja itse asiassa pari keskeneräista juttua tekeillä joten pääset ehkä maistamaankin ;) ilmotan siitä kyllä sitten myöhemmin! Kiitos näistä luotoista <3

Hanna K
Sunday Blondie

Ihana juttu! ♡ Tsemppiä kakkuhommiin, ilmoittele tosiaan... ;--)

Kommentoi