porkkanakakku inkiväärikermalla (M, G, V).

Ladataan...
i make cake

Olen tehnyt blogin puolella jo useampaa porkkanakakkua ja en voinut olla tekemättä jouluista ja hiukan mausteisempaa versiota. Tällä kertaa tämä on myös maidoton ja gluteeniton, ja saa sen vegaaniksikin korvaamalla kananmunat flax eggillä. Valkoinen sokerikin on korvattu tummalla - tässä vaiheessa tietenkin herää epäily maistuuko kakku sitten miltään. Maistuu se. Mielestäni tämä tuo kivaa vastapainoa makean ja tuhdin taatelikakun kaveriksi, joka aiheuttaa yleensä kivat sokerihumalat. Tätä kannattaa siis harkita joulupöytään mikäli suvussa on gluteenitonta tai maidotonta ruokavaliota noudattavia syöjiä, mutta veikkaan että menee kaupaksi muillekin sekasyöjille. Ja jos joulun alla ahdistaa tämä terveellisyys niin nappaa ihmeessä idikset inkiväärikermavaahdosta ja -pähkinöistä ja tee tavallinen porkkanakakku. That's okay.

Ginger Peoplen lähettämästä inkivääripaketista on tällä kertaa käytössä inkivääritahna - tähän rakastuin välittömästi. Purkki kului pelottavan nopeasti ja tästä tuli kyllä uusi lisä niin viikonloppuaamiaisiin, leipomiseen kuin yleiseenkin herkutteluun. Inkivääritahnaa voi käyttää tavallisen hillon tapaan, ja se onkin inkiväärinystävälle paras valinta mm. leivän tai lettujen päälle. Nyt maustoin sillä koristeena olevat pähkinät sekä kookoskermavaahdon. Pähkinöistä tuli ihanan karamellisoituneita, ja tästä tulikin idea pussittaa muutama sata grammaa niitä joululahjaksi...

PORKKANAKAKKU INKIVÄÄRIKERMALLA (G, M)

18-20 cm irtopohjavuoka

3,5 dl mantelijauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl psyllium-jauhoa tai 2 tl psyllium-rouhetta
ripaus vaniljaa & suolaa
2 rkl kanelia
1-2 rkl kardemummaa
peukalon kokoinen pala inkivääriä raastettuna / 2 tl valmista, murskattua inkivääriä (Ginger Party minced ginger)
1 dl kookosöljyä
3 munaa
3 dl kookos-, intiaani-, tai täysruokosokeria
2 suurta / 3 pienempää porkkanaa raastettuna

>> Laita uuni lämpeämään 180c. Raasta porkkanat ja vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele sen reunat. Sekoita kuivat aineet keskenään.

>> Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhoseos ja lopulta myös öljy, inkivääri, sekä porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan. Paista noin 30-40 min, kunnes kakku on kullanruskea. Anna jäähtyä.

 

Inkiväärikerma

1 tlk täysrasvaista kookoskermaa
2 rkl Ginger Party- inkiväärilevitettä

>> Avaa jääkaapissa pidetty kookoskermapurkki ja kaavi kovettunut kerma kulhoon. Vatkaa kerma sähkövatkaimella vaahdoksi, ja lisää inkiväärilevite. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa levitettä mikäli haluat inkiväärikermasta voimakkaampaa.

Karamellisoidut inkivääripähkinät

150g pähkinöitä
1,5 rkl Ginger Party- inkiväärilevitettä

>> Laita uuni lämpeämään 125c. Hiero pähkinöihin inkiväärilevitettä ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunissa kunnes pähkinät ovat kullanruskeita (noin 15 min), ja anna jäähtyä.

Kokoa kakun päälle kasa inkiväärikermaa ja ripottele pinnalle karamellisoituja pähkinöitä koristeeksi.

Inkivääritahnaa saa tietääkseni ainakin Punnitse & Säästästä ja Ruohonjuuresta, mutta myös suuremmista ruokakaupoista saattaa löytyä. Julkaisen tässä joulun alla vielä muutamia kakkuehdotuksia joulupöytään, jonka jälkeen alkaakin uuden vuoden suunnittelut ja ihan uudenlaiset ideat. Niitä odotellessa, bises xxx.

Share

Kommentoi

Ladataan...