pousse pousse.

i make cake

La cuisine crue. Eli raakaruokaa ranskalaisittain. Pääsin vihdoin käymään Pousse Pousse- ravintolassa, joka on Pariisin ensimmäinen raakaruokaravintola. 9. kaupunginosassa (5, Rue Notre-Dame-de-Lorette) sijaitseva pieni ravintola sattui sopivasti Montmartren päiväreissuni päätteeksi, ja nälkäisenä astelin sisään.

Valitsin päivän kolmesta menuvaihtoehdosta L'assiette cruen.

Millefeuille eli tuhatlehti-leivos punajuuresta, linsseistä, siemenistä, pähkinöistä ja vihanneksista. Lisäksi oli punajuurihummusta ja kaalisipsejä.

Sivusalaatista löytyi kurkkua, salaattia, jotain retikan tapaista (?) ja seesaminsiemeniä. Kaikki maistui hyvältä, vaikken aina tiennytkään mitä pistelin suuhuni. 

Menu oli loppujen lopuksi erittäin täyttävä, enkä edes kaivannut tarjoilijan suosittelemia crackereita / vihermehuja / jälkiruokia. Lounas maksoi 16,50€ ja vaikka se oli kallein tähän asti syömäni lounas, lähdin hymyssä suin. Kun oikein tekee mieli kokeilla jotain vihreää ja ravintorikasta, kannattaa satsata hyvään. Tulen siis ehdottomasti uudestaan.

Pariisista löytyy muutenkin paljon bio-ruokakauppoja sekä bio/vegaani/raakaruoka- kahviloita. Kaupoissa tykkään ravata ihastelemassa luomusitä ja luomutätä mutta kotiin ostan lähinnä vaan kaurahiutaleita ja pähkinöitä. Kotikatuni vieressä on mielestäni paras bioruokakauppa: Le retour à la terre (Rue Malbranche). Niitä on vissiin muutamiakin, mutta täällä on mielestäni paras ja suurin valikoima. Toisia kauppoja ovat Bio c' bon, sekä Naturalia. Jonoista päätellen luomu taitaa olla Pariisissa muodissa.

Pistän reseptipäivityksiä pian, mm. syyssalaattia ja kakkua tulossa :) bisous

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.