Raakavalkosuklaa.

i make cake

Joulu tuli ja meni niin kuin aina, tänä vuonna entistäkin nopeammin. Suklaata tuli popsittua ja sillä tiellä pysyn edelleen, mutta keksinpä vähän terveellistää sitä jotta jouluruoista tavalliseen arkeen lipuminen sujuisi hieman helpommin.

Raakasuklaa on tuttu juttu jo monelle, mutta olen usein pohtinut hyviä korvikkeita vaalealle sellaiselle. Kokeiltu on jauheilla (lucumaa, macaa, tocoa ja kaikkea siltä väliltä) mutta yksin ne eivät saa suklaata maistumaan läheskään yhtä hyvälle kuin tavallinen valkosuklaa. Kunnes sain käsiini cashew-voin. Se toimii loistavana kermaisuuden tuojana näihin herkkuihin yhdessä kookosöljyn ja kaakaovoin kanssa. Iso ripaus vaniljaa ja hieman pikkuisempi ripaus suolaa, ja suklaat ovat valmiina. Sitten voi leikitellä muilla superfoodeilla kuten mm. lucumalla jota testasin tähän satsiin, mutta ilmankin pärjää oikein hyvin.

Toisin kuin tumma suklaa, himo näihin vain kasvaa syödessä.

VALKOSUKLAA (RAW)

0,5 dl sulaa kaakaovoita
0,5 pehmeää / sulaa kookosöljyä
3 rkl cashew-voita
suuri ripaus aitovaniljaa
pikkuinen ripaus suolaa
1,5 tl lucumaa
3-5 rkl hunajaa / agave- tai vaahterasiirappia maun mukaan

>> Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa juoksevaksi muovi- tai puulusikalla. Lisää joukkoon makeutus ja muut ainekset. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku - lisää tarvittaessa vanijaa, suolaa tai makeutta.

>> Kaada suklaamassa muotteihin ja pistä jääkaappiin tai pakkaseen kovettumaan. Säilyvät pakkasessa noin kuukauden verran, jääkaapissa noin viikon. Nauti hieman huoneenlämpöisinä.

Toivottavasti kaikkien joulu on sujunut rauhassa ja hyvästä ruoasta ja seurasta nauttien. Vielä tämä päivä lomaa ja sitten alkaakin mulla jo arki. Bises xxx

Kommentit

riikkavaan (Ei varmistettu)

0,5 dl kookosöljyä, vai paljonko? =)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.