rose bakery.

i make cake

Lauantai. Pariisi ja lämpö. Äkkiä ulos ja aamiaiselle, Marais'hen tietenkin. 

Käveltiin ensin kuppilan ohi, niin hyvin se sulautui katukuvaan. Mutta onneksi tiesimme mitä etsimme, sillä kyllä kannatti mennä. Pienen jonotuksen jälkeen nautimme lauantaibrunssia monen muun nälkäisen kanssa.

Rose bakery oli täpötäynnä, enkä ihmettele miksi. Kaikki luomua, itsetehtyä ja tuoretta. Moni kävi ostamassa kotiin mukaan kakkuja, salaatteja tai tuoreita vihanneksia. Kahvilaravintola muotoutuu siis myös ruokakaupaksi, mikä lisäsi menoa ja vilskettä aika lailla.

Pohdinnan jälkeen valitsimme kuppilan granolaa, luonnonjogurttia ja benedictin munia. Tuoreet hedelmät olivat kuulemma loppu (?) joten pöytään kiikutettiin sokeriliemessä keitettyjä maustepäärynöitä. Mun granola-aamiainen muuttui siis taviksesta luksukseksi. 

Granola oli superrapsakkaa ja mausteista, täydellistä luonnonjogurtin kanssa. Sitä sai ostaa pusseissa mukaan kotiinkin, mutta päätin vaan varastaa ideoita ja kokeilla itse myöhemmin.

Uppomunat olivat täydelliset. Mun lapsuusmuistoihin kuuluvat sunnuntai-aamut benedictin munilla; rapeaa leipää ja vahvaa sinappia, päällä kalkkunaa tai savukinkkua, uppomuna ja bearnaise-kastiketta. Äidille ainakin kelpasi nämä, ja itsekin hyväksytin ne parin makupalan jälkeen. Kiitos vaan että olette kouluttaneet musta vaativan aamiaisruokailijan.

Lopulta ei jaksettu enää kakkua, mutta sielä ne komeilivat tiskin takana. Kahvin kanssa saatiin onneksi pienet makupalat lohdutukseksi. Capuccinoa en viitsinyt edes kuvata koska no... ikävä yllätys. Joten teetä mulle ensikerralla kiitos.

Kaikki muu kahvia lukuunottamatta oli kuitenkin hermoja hivelevää. Ihania pieniä quichejä, runsaita salaatteja, vihannespaistoksia ja tuorepuristettuja mehuja. Ihan kaikille kaikkea. Ja vielä ekoa & hyvää. 

Rose Bakery
30 Rue Debelleyme
Paris
(maanantaisin suljettu)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.