rullaa.

i make cake

Kävelen usein aasialaisten ravintoloiden ohi ja katselen kaihoisasti ikkunassa olevia kääryleitä. Kaupassa huomasin sattumalta riisipaperipaketin ja illan menu muuttui minuutissa. Muistin törmänneeni muutamissa blogeissa tämänkaltaisiin resepteihin ja nappasin koriini vihanneksia, nuudeleita ja maapähkinävoita. Katkaravut olisivat olleet myös jees, mutta päätin kiristää budjettia.

Riisipaperin kanssa temppuilu oli aika haastavaa hommaa väsyneenä. Jouduin kokeilemaan pariinkin otteeseen uudestaan ja kuvassa olevat rullat olivat parhaat mihin pystyin. Paperia ei saa liottaa liian kauaa vedessä sillä muuten siitä tulee käsittämättömän vaikeaa käsitellä. Hallitkaa hermonne ja tehkää rauhassa - ei hosuen niin kun minä.

Kasvisrullat maapähkinäkastikkeella

Rullat:

riisipaperia
kurkkua
porkkanaa
avocadoa
kevätsipulia
basilikaa
verigreippiä
keitettyjä ja jäähdytettyjä riisinuudeleita

Maapähkinäkastike (noin yhdelle hlölle ja viidelle rullalle):

2 isoa tl maapähkinävoita
1 valkosipulinkynsi
peukalon kokoinen pala inkivääriä raastettuna
0,5-1 tl jauhettua chiliä
limen mehu

1 tl agavesiirappia tai hunajaa
seesamiöljyä sen verran että seoksesta tulee kastikemaista

>> Keitä ensin nuudelit ja anna jäähtyä. Kuori kurkku, poista siemenkota ja pilko se ja porkkanat ohuiksi siivuiksi. Kuori greippi terävällä veitsellä niin, että lohkoja peittävä kalvo tulee mukaan. Ota sitten lohkot irti sivukalvoja myöten. Silppua kevätsipuli ja lohkoa avocadosta ohuita paloja.

>> Liuota yhtä riisipaperia n. minuutin ajan lämpimän veden alla ja suorista pöydälle. Laita pohjimmaiseksi iso basilikanlehti ja kokoa loput täytteen sen päälle. Nuudelit voit joko leikata lyhyemmiksi tai taittaa kaksinkerroin. Varo täyttämästä rullia liikaa. Rullaa tortillan tapaan kiinni ja aseta taittokohta alaspäin lautaselle.

>> Tee kastike sekoittamalla maapähkinävoi, siirappi/hunaja, valkosipuli, inkivääri, chili ja limen mehu keskenään. Sekoita kunnolla tasaiseksi. Lisää seesamiöljyä niin paljon, kunnes seos muuttuu kastikemaiseksi.

Ja nyt helpoin osuus: dippaa rullat kastikkeeseen ja syö.

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Share

Kommentoi